Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στην επαρχία; Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το μεγάλο βήμα!

Μήπως σε έχουν κουράσει οι ρυθμοί της πόλης; Στα μεγάλα αστικά κέντρα επικρατεί θόρυβος, κίνηση και βιασύνη σε κάθε μετακίνηση. Όταν ξυπνάς το πρωί, γνωρίζεις πως θα αντιμετωπίσεις κίνηση στο δρόμο, κάτι που θα σε κάνει να αργήσεις. Συγκεκριμένα, γνωρίζεις από πριν σε ποια σημεία θα αντιμετωπίσεις περισσότερο μποτιλιάρισμα και θα χάσεις πολύτιμο χρόνο, όχι μόνο στη διαδρομή προς τη δουλειά σου, αλλά και κατά την επιστροφή. Έτσι, σου δημιουργείται ένα άγχος που δε θα έπρεπε να έχεις μέσα στην καθημερινότητα.

Όταν τα αναλογίζεσαι όλα αυτά, μήπως σου γεννάται η επιθυμία: “Θέλω να μετακομίσω στην επαρχία”; Αν ναι, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος! Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ετοιμαστείς για το μεγάλο βήμα. Επιπλέον, σου παρουσιάζουμε χρήσιμα tips και συμβουλές που πρέπει να γνωρίζεις, για να οργανώσεις σωστά τη μετακόμισή σου στο ήσυχο και γαλήνιο επαρχιακό μέρος που έχεις επιλέξει!

Θέλω να μετακομίσω στην επαρχία: Starter Pack

Γιατί αξίζει να μετακομίσεις στην επαρχία;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σε πείσουν τελικά να πραγματοποιήσεις τη μετακόμιση στην επαρχία. Μια μικρή και ήσυχη πόλη μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη στη ζωή σου, στην καθημερινότητά σου και στη μείωση του άγχους που σε διακατέχει. Η μετακόμιση στην επαρχία, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου ριζικά, προσφέροντάς σου τα εξής:

1. Φύση: Το να μένεις κοντά στη φύση είναι κάτι μοναδικό. Ο φρέσκος αέρας σε αναζωογονεί, μειώνει το καθημερινό άγχος και σου προσφέρει μια μοναδική ευεξία.

2. Κήπος/Βεράντα: Σίγουρα στο καινούργιο σου σπίτι θα έχεις κήπο ή βεράντα για να περνάς τα απογεύματά σου και να χαλαρώνεις,  δίπλα στη φύση.

3. Μικρότερες αποστάσεις: Ένα πολύ σημαντικό όφελος της επαρχίας αποτελούν οι μικρότερες αποστάσεις που απαιτούνται για να πας στη δουλειά και για να κάνεις τις καθημερινές δουλειές που χρειάζεται το νοικοκυριό. Σίγουρα, οι δημόσιες υπηρεσίες ή οι οργανισμοί μπορεί να είναι πιο μακριά από το μέρος κατοικίας σου, αλλά σκέψου πως στο δρόμο σίγουρα δεν θα έχει κίνηση!

3. Ελεύθερος χρόνος: Στην επαρχία θα βρεις αρκετό ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Μπορείς να ξεκινήσεις καινούργια χόμπι, όπως είναι το κυνήγι, το ψάρεμα και να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες που σου προσφέρει η φύση και όχι μόνο. Στον ελεύθερό σου χρόνο μπορείς να ασχοληθείς με οτιδήποτε επιθυμείς!

Μήπως άρχισες να το σκέφτεσαι πιο σοβαρά; Μήπως η επιθυμία “θέλω να μετακομίσω στην επαρχία” είναι πλέον πιο έντονη; Σίγουρα, η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, προσφέρει πολλές δυνατότητες, αλλά και στην επαρχία μπορείς να βρεις ευκαιρίες εργασίας, καθώς επίσης και τα στέκια σου για να διασκεδάζεις τα σαββατοκύριακα, ώστε να μην σου λείπει τίποτα!

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν τη μετακόμιση στην επαρχία;

Αν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι περισσότερο το “θέλω να μετακομίσω στην επαρχία”, μπορείς να αρχίσεις μια μικρή σχετική έρευνα για το μέρος που θες να ζήσεις μόνιμα. Έτσι, θα καταλάβεις αν αξίζει να κάνεις το βήμα, αν υπάρχουν ευκαιρίες και πώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις.

1. Αναζήτησε θέσεις εργασίας, σχετικές με το αντικείμενό σου

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά! Αν στο μέρος που θες να πας, δεν έχει ευκαιρίες στο αντικείμενο που σου αρέσει, τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις μέρος. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσεις πως στο μέρος που θα μετακομίσεις μπορείς να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά, καθώς θα είναι το μόνιμο μέρος διαμονής σου και πρέπει να σου εξασφαλίζει τα προς το ζην. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις τη δουλειά που θα σου ταιριάζει και θα σε κάνει να εκτιμήσεις λίγο παραπάνω την αξία της μετακόμισης στην επαρχία.

2. Αναζήτησε σπίτι

Αφού αναζητήσεις και βρεις δουλειά, θα πρέπει να ξεκινήσεις νέα αναζήτηση για σπίτι. Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ήδη σπίτι στο μέρος που μετακομίζουν, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εσένα. Φρόντισε, όμως, να κάνεις τις απαραίτητες εργασίες για να ετοιμάσεις το νέο σου σπίτι πριν τη μετακόμιση!

Μετά από αυτές τις δύο αναζητήσεις, θα νιώσεις πιο σίγουρος/-η για την απόφασή σου. Επεξεργάσου λεπτομερώς τους παράγοντες και αν κρίνεις απαραίτητο, σημείωσε σε μια λίστα τα υπέρ και τα κατά της απόφασής σου, ώστε να νιώσεις έτοιμος/-η για αυτό το βήμα.

Μετακόμιση: Οδηγός για να Αποφύγεις 5 Μεγάλα Λάθη!

Θέλω να μετακομίσω στην επαρχία: Η οργάνωση

Αν έχεις φτάσει ήδη στο σημείο της απόφασης και έχεις επιλέξει το μέρος που θέλεις να μετακομίσεις, μπορείς να ξεκινήσεις τις διαδικασίες. Η διαδικασία μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολη αν έχεις οικογένεια και παιδιά, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις μια σωστή οργάνωση και να κρατήσεις όλα τα πράγματα υπό έλεγχο.

Ξεκίνα, λοιπόν, να οργανώνεις τη μετακόμιση αρκετό καιρό πριν. Θα πρέπει να υπολογίζεις πως μπορεί να χρειαστείς ακόμη και περισσότερο από ένα μήνα οργάνωσης, μέχρι να αρχίσεις να μεταφέρεις τα πρώτα πράγματα στο νέο σου σπίτι. Ειδικά, λόγω μεγάλης απόστασης, πρέπει να βεβαιωθείς πως θα μεταφέρεις όλα σου τα πράγματα σε ένα δρομολόγιο. Για να σε βοηθήσουμε, σου παρουσιάζουμε τη σωστή σειρά που πρέπει να γίνουν οι ενέργειες της μετακόμισης, ώστε να μη μείνει τίποτα πίσω.

1. Αναζήτησε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία

Κάτι που πρέπει να σκεφτείς και να αναζητήσεις πριν ορίσεις την ημερομηνία της μετακόμισης, είναι η εύρεση της κατάλληλης μεταφορικής εταιρείας. Η μεταφορική εταιρεία, εκτός από τη μεταφορά των προσωπικών σου αντικειμένων και επίπλων, μπορεί να σε βοηθήσει και στο πακετάρισμα.

2. Φτιάξε λίστα

Αφού βρεις την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία, μπορείς να προχωρήσεις στην περεταίρω οργάνωση της μετακόμισης. Δημιούργησε μια λίστα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και όλα όσα πρέπει να γίνουν πριν την ημέρα της μετακόμισης. Η λίστα σου δεν θα περιέχει μόνο όσα πρέπει να μεταφέρεις. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να σκεφτείς από πριν και να μεριμνήσεις, όπως είναι η νέα σου δουλειά, οι ενέργειες που απαιτούνται για το νέο σου σπίτι κλπ.

Επιπλέον, αν ετοιμάζεις μετακόμιση με παιδιά, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Πριν μετακομίσετε οικογενειακά, πρέπει να βρεις το κατάλληλο σχολείο, να έρθεις σε επικοινωνία και να προετοιμάσεις τα ανάλογα έγγραφα. Όπως καταλαβαίνεις, αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό, για να γίνουν όλα σωστα. Το θετικό είναι πως γίνονται μια φορά, επομένως, εφόσον θα τα έχεις όλα έτοιμα, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.

Εύκολη μετακόμιση σε 5 έξυπνα βήματα!

3. Μετακόμισε

Όταν φτάσει η μέρα της μετακόμισης, ακολούθησε το πρόγραμμα που έχεις ορίσει. Είναι καλό να κάνεις μερικά τελευταία τσεκαρίσματα στις κούτες, ώστε να είσαι σίγουρος/-η πως έχεις πάρει όλα σου τα αντικείμενα. Επίσης, καλύτερα να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί για το νέο σου σπίτι, ώστε να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου. Εξάλλου, θα πρέπει να υπολογίσεις και την χιλιομετρική απόσταση στο πλάνο σου.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σε βοήθησε να φτάσεις λίγο πιο κοντά στην μετακόμιση και η επιθυμία “θέλω να μετακομίσω στην επαρχία”, να γίνει σύντομα πράξη. Εάν έχεις πάρει την απόφασή σου και αναζητάς την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει την μετακόμισή σου, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου στο Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα την καλύτερη προσφορά από τις αξιολογημένες μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας.θέλω να μετακομίσω στην επαρχία

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα