Θέρμανση με Πετρέλαιο: Πώς μπορείς να μειώσεις τα έξοδα σου;

Σίγουρα, η θέρμανση με πετρέλαιο είναι μία “επίπονη” υπόθεση για το πορτοφόλι σου. Mε μερικές μικρές παρεμβάσεις, όμως, μπορείς να απαλύνεις τον πόνο σου! Ήξερες, για παράδειγμα, ότι συντηρώντας το λέβητα πετρελαίου εξοικονομείς καύσιμο και η απόδοση του καυστήρα αυξάνεται κατά 15% - 20%; Μάζευε κι ας είναι και… κιλοβατώρες! Μάθε τον τρόπο παρακάτω.

Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις από τη θέρμανσή του σπιτιού σου;

Για να μειώσεις την κατανάλωση στη θέρμανση με πετρέλαιο από εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου, υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις. Η πρώτη αφορά στην αύξηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος και η δεύτερη στη μείωση των θερμικών απωλειών προς το εξωτερικό περιβάλλον. Για καθεμία από αυτές, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συντήρηση & Ρύθμιση Καυστήρα στη Θέρμανση με Πετρέλαιο

Η συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου είναι η σημαντικότερη κίνηση που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να εξασφαλίσεις τη σωστή λειτουργία του συστήματος Θέρμανσης και τη καλύτερη απόδοση του. Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας συστήνουν την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα επιλέξεις για τη συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα του σπιτιού σου θα προχωρήσει, ανάλογα με τις ανάγκες του καυστήρα σε ορισμένες ή όλες τις παρακάτω εργασίες:

  • Καθαρισμός λέβητα πετρελαίου
  • Καθαρισμός καυστήρα και δεξαμενής πετρελαίου
  • Ρύθμιση θερμοστάτη καυστήρα πετρελαίου
  • Έλεγχος οργάνου αυτόματης πληρώσεως
  • Έλεγχος φίλτρου πετρελαίου
  • Έλεγχος δοχείου διαστολής
  • Ρύθμιση αναλογίας αέρα - πετρελαίου
  • Εξαέρωση καυστήρα
  • Έλεγχος κυκλοφορητή
  • Έλεγχος διαρροών
  • Μέτρηση καυσαερίων

Μέσω της συντήρησης αντιμετωπίζονται άμεσα διάφορες μικρές βλάβες που πιθανότατα αγνοούσες. Επίσης, απομακρύνονται τα κατάλοιπα της καύσης που επιβαρύνουν το σύστημα. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη ρύθμιση η εξοικονόμηση μπορεί να ξεπεράσει το 20%. Η ρύθμιση θα πρέπει να γίνεται στην ελάχιστη ισχύ που μπορεί να λειτουργήσει με την υψηλότερη δυνατή απόδοση και φυσικά εντός των ορίων εκπομπής ρύπων. Τέλος, συντηρώντας σωστά τον καυστήρα σου, θα αποφύγεις την αντικατάσταση του, γλιτώνοντας από ένα πολύ σημαντικό έξοδο.

Εγκατάσταση Θερμοστατικών Βαλβίδων ή Θερμοστάτη

Οι θερμοστατικές βαλβίδες είναι συσκευές που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα. Σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις τη ροή ζεστού νερού και κατά συνέπεια να ελέγχεις τη θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά. Μπορείς να επιλέξεις τις κατάλληλες για τις ανάγκες του χώρου σου ανάμεσα σε χειροκίνητες και αυτόματες ψηφιακές. Αντίστοιχα, ο θερμοστάτης είναι ένας ηλεκτρολογικός διακόπτης, ο οποίος ανοίγει και κλείνει το σύστημα θέρμανσης, όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει στο όριο που έχεις προκαθορίσει.

Όποια από τις δύο λύσεις και αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου. Έτσι θα μειώσεις τα έξοδα για θέρμανση με πετρέλαιο. Αφενός δεν είσαι όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι και αφετέρου δεν κάνεις ίδια χρήση σε όλα τα δωμάτια. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να πληρώνεις την ίδια κατανάλωση όλες τις ώρες και για όλους τους χώρους του σπιτιού σου; Μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία για κάθε σώμα και δωμάτιο ξεχωριστά και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για τις ώρες, που λείπεις από το σπίτι. Δύο απλές εγκαταστάσεις μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%!

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κουφωμάτων

Καθώς οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για θέρμανση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, πληθαίνουν οι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατήσεις το Σπίτι σου ζεστό. Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων είναι μία από αυτές τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει τρομερά αποτελέσματα, τόσο για τη θερμομόνωση, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σου. Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μεταφορά θερμότητας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το σπίτι σου θα παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε σημαντικό περιορισμό των εξόδων για θέρμανση και ψύξη.

 thermansi banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα