Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου;

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο νέο σου σπίτι ή αποφάσισες να αλλάξεις το σύστημα κεντρικής θέρμανσης; Σε οποιαδήποτε από τις δύο περιπτώσεις το ερώτημα "Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;" σίγουρα θα σε απασχολεί πολύ. Τα συστήματα θέρμανσης του σπιτιού συνιστά ένα πολύ μεγάλο ζήτημα για κάθε Ελληνικό Νοικοκυριό. Οι εποχές που ανάβαμε το κεντρικό σύστημα Θέρμανσης από τα μέσα του φθινοπώρου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον αναζητούμε συνεχώς οικονομικές λύσεις και εναλλακτικές επιλογές προκειμένου να μην δούμε τους λογαριασμούς να “φουσκώνουν” επικίνδυνα.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολυάριθμες επιλογές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις ένα ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού σου, χωρίς να ανησυχείς για το πορτοφόλι σου. Προτού αποφασίσεις με ποιο τρόπο θα κρατήσεις το κρύο έξω από το Σπίτι σου, θα πρέπει να γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής, ώστε να αποκτήσεις μία σφαιρική εικόνα για το θέμα της Θέρμανσης.

Βρισκόμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες του χώρου σου και τον προυπολογισμό σου. Δημιουργήσαμε έναν πλήρως ενημερωμένο οδηγό για τη Θέρμανση του Σπιτιού. Ο "Οδηγός Θέρμανσης: Οι Top επιλογές για ένα ζεστό Σπίτι!" θα σου εξηγήσει με πολύ απλό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα των τεσσάρων δημοφιλέστερων επιλογών της Ελληνικής αγοράς για τη Θέρμανση του Σπιτιού. Μπορείς να τον κατεβάσεις, εντελώς δωρεάν, στον υπολογιστή σου ακολουθώντας τον σύνδεσμο.  Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά από τα σημαντικότερα σημεία που θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα σου "Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου;".

Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου; 

Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου 

Το φυσικό αέριο συνιστά μία από τις πιο οικονομικές λύσεις για τη θέρμανση του Σπιτιού. Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται συνεχώς, προσφέροντας μία συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή σε πολυάριθμες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το φυσικό αέριο;

  1. Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν και συνιστά το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο.  
  2. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση διαρροής δεν συγκεντρώνεται, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται ο κίνδυνος έκρηξης.
  3. Το φυσικό αέριο μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, καθώς έχει πολυάριθμες χρήσεις στο Σπίτι εκτός από τη Θέρμανση των Χώρων: Παροχή ζεστού νερού χρήσης, Μαγείρεμα, Ψήσιμο αλλά και Κλιματισμός είναι οι σημαντικότερες.
  4. Έρχεται στο Σπίτι σου μέσω του εγκατεστημένου δικτύου και είναι πολύ εύκολο στη χρήση.
  5. Σε σύγκριση με το πετρέλαιο η εξοικονόμηση στη θέρμανση ξεπερνά το 40%. Για την παροχή ζεστού νερού και το μαγείρεμα η εξοικονόμηση συγκριτικά με τον ηλεκτρισμό ξεπερνά το 70%.
  6. Δεν απαιτείται ανεφοδιασμός καυσίμων. Μόλις συνδεθείς με το δίκτυο το φυσικό αέριο θα βρίσκεται στη διάθεση σου ανά πάσα στιγμή.
Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φυσικό αέριο αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να συνδεθείς με το δίκτυο; Κατέβασε τον Οδηγό Θέρμανσης που ετοιμάσαμε και βρες όλες τις απαντήσεις!

Κλιματισμός

Πολλοί από εμάς να έχουν συνδέσει το κλιματιστικό με τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού αλλά καθώς περνά ο χρόνος, ολοένα και περισσότερος κόσμος το χρησιμοποιεί για να ζεσταθεί και το χειμώνα. Φαινομενικά μοιάζει μία πολύ συμφέρουσα λύση μιας και σε γλιτώνει από το έξοδο της ενεργοποίησης της κεντρικής θέρμανσης. Πόσο οικονομική, όμως είναι στην πραγματικότητα η λύση του κλιματισμού για τη Θέρμανση του Σπιτιού; τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα κλιματιστικά;

  1. Αν έχεις συμβατικό κλιματιστικό και θέλεις να υπολογίσεις την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μπορείς να πολλαπλασιάσεις την απορροφούμενη ισχύ του κλιματιστικού (W) επί τις ώρες λειτουργίας του επί τη χρέωση ανά κιλοβατώρα (KWh) από τη ΔΕΗ.
  2. Η κατανάλωση ενός κλιματιστικού Inverter είναι δυσκολότερο να υπολογιστεί αφού ο συμπιεστής δε λειτουργεί συνεχόμενα. Εκείνο που μπορείς να γνωρίζεις με σιγουριά, όμως, είναι ότι συνδέεται άμεσα με τις ώρες λειτουργίας του.  
  3. Μην βιαστείς να επιλέξεις συσκευή προτού κάνεις έρευνα αγοράς για να συγκρίνεις παραμέτρους, όπως είναι η κατανάλωση ρεύματος. Οι διαφορές μεταξύ κατασκευαστών ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλες.
  4. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση του κλιματιστικού και την εξοικονόμηση ενέργειας παίζει η μόνωση του χώρου.
  5. Το κλιματιστικό ως μέσο θέρμανσης, κατά γενική ομολογία, προκαλεί ξηρότητα στο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται η ενεργοποίηση της λειτουργίας αφύγρανσης, εφόσον υπάρχει ή η αγορά ενός αφυγραντήρα.

Αν στο ερώτημα "Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου;" τείνεις προς την θέρμανση με ρεύμα, μπορείς να βρεις περισσότερες εναλλακτικές στο άρθρο μας: "Οικονομική Θέρμανση με ρεύμα: Top 4 Επιλογές για το Σπίτι σου!"

Σόμπες Pellet 

Οι σόμπες pellet συνιστούν συσκευές υπερσύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες εξασφαλίζουν ταυτόχρονα πολύ υψηλή απόδοση, αυτονομία θέρμανσης αλλά και μειωμένους ρύπους. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά τις σόμπες Pellet μία ιδανική επιλογή για τη Θέρμανση ολόκληρου του Σπιτιού. Η εξοικονόμηση ξεκινά από το 40% και μπορεί να φτάσει μέχρι το 60% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

οικονομική θέρμανση με ρεύμα

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τις Σόμπες Pellet;

  1. Οι σόμπες pellet διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τις αερόθερμες και τις σόμπες pellet νερού ή καλοριφέρ.
  2. Οι αερόθερμες σόμπες pellet, μέσω της καύσης του pellet, παράγουν ζεστό αέρα τον οποίο διαχέουν στο χώρο.
  3. Οι σόμπες pellet νερού ή καλοριφέρ έχουν ουσιαστικά την ίδια λειτουργία με έναν λέβητα. Αφού συνδεθούν με το σύστημα θέρμανσης του Σπιτιού, ζεσταίνουν το νερό, μέσω της καύσης pellet. Το νερό στη συνέχεια διοχετεύεται στα θερμαντικά σώματα του Σπιτιού. Έτσι, ζεσταίνεται όλο το σπίτι και παράγεται ζεστό νερό, το όποιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση, χωρίς να αλλαχθούν οι σωληνώσεις και τα σώματα.
  4. Συγκριτικά με τις απλές ξυλόσομπες, οι σόμπες pellet έχουν έως και 5 φορές μεγαλύτερη απόδοση.
  5. Η λειτουργία τους απαιτεί την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα για την έξοδο του καπνού. Συνεπώς, ο αξιολογημένος επαγγελματίας που θα επιλέξεις πρέπει να μελετήσει την τοποθεσία εγκατάστασης.
  6. Οι σόμπες pellet διατίθενται σε πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Ξεκινώντας από τα 500€ μπορούν να ξεπεράσουν τα 2.000€ ανάλογα με ορισμένους παράγοντες. Το κόστος αγοράς τους εξαρτάται από το μέγεθος της σόμπας, τον τύπο και την ισχύ της.

 

Καυστήρας Πετρελαίου 

Τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι μου, αντί για πετρέλαιο; Αν η Θέρμανση του Σπιτιού σου βασίζεται σε ήδη υπάρχοντα καυστήρα πετρελαίου και δυσκολεύεσαι να προχωρήσεις στην αλλαγή του συστήματος, τότε υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να ζεστάνεις το Σπιτιού σου πιο αποδοτικά και οικονομικά, όπως ο τακτικός καθαρισμός καυστήρα. Σίγουρα ο ανεφοδιασμός του καυστήρα με πετρέλαιο είναι μία “επίπονη” διαδικασία για το πορτοφόλι σου, όμως, με μερικές μικρές παρεμβάσεις θα μπορείς να ανάψεις τη θέρμανση του σπιτιού σου άφοβα!

Για να μειώσεις την κατανάλωση πετρελαίου και κατά συνέπεια τα έξοδα θέρμανσης, υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις. Η πρώτη αφορά στην αύξηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος και η δεύτερη στη μείωση των θερμικών απωλειών προς το εξωτερικό περιβάλλον. Για καθεμία από αυτές, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείς να ανακαλύψεις όλα τα μυστικά στο Οδηγό μας! 

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για να απαντήσεις στο ερώτημα "Τι θέρμανση να βάλω στο Σπίτι μου"; Βρες όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις στον Οδηγό μας! Όσο για τις εργασίες, όταν έρθει η στιγμή, θα είμαστε δίπλα σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

τι θέρμανση να βάλω στο σπίτι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα