10 Χρώματα για να βάψεις το σαλόνι σου!

Χρώματα για σαλόνι

Αν το σπίτι ενός ανθρώπου είναι το κάστρο του, τότε το σαλόνι είναι η μεγάλη σάλα. Είναι το δωμάτιο όπου μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους και να καθίσουμε όλοι μαζί, πίνοντας έναν καφέ, και να συζητήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί. 

Είναι το βασικό δωμάτιο που βλέπουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα. Συνεπώς, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Δεν αξίζει λίγη παραπάνω προσοχή και φροντίδα;

Η διακόσμηση, αλλά και τα χρώματα που θα επιλέξουμε, για το σαλόνι μας είναι σίγουρα μια περίπλοκη υπόθεση, και ποτέ δεν είναι περιττή μια γνώμη παραπάνω. Αν μάλιστα σε ενδιαφέρει να ακολουθείς τις τάσεις της μόδας, η διακόσμηση πρέπει να καταλαμβάνει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σου, έτσι δεν είναι; Και επειδή το να αγοράζεις νέα έπιπλα κάθε φορά που αλλάζει η τάση της μόδας δεν είναι καθόλου συμφέρον, η απλούστερη λύση είναι μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων. Αν αναρωτιέσαι λοιπόν, “τι χρώμα να βάψω το σαλόνι;”, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις μερικές πολύ ενδιαφέρουσες τάσεις.

Χρώματα για Σαλόνι: 10 μοντέρνες & διαχρονικές ιδέες για το χώρο σου!

#1 Λευκό

Είναι διαχρονικό, λιτό και κομψό. Είναι πάντα στη μόδα για όμορφα σαλόνια με στυλ και δηλώνει το κλασικό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα, την αγνότητα και την ειλικρίνεια. Επίσης, το λευκό χρώμα στους τοίχους είναι πολύ σημαντικό γιατί τείνει να αναδεικνύει τον περιβάλλοντα χώρο και να τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν το σαλόνι σου δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορείς εύκολα να το κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρο. 

Η ιδιότητα αυτή προσφέρεται και από άλλες ανοιχτές αποχρώσεις, όπως η ώχρα, το χρώμα της μέντας, ακόμα και το απαλό γκρι και το μπεζ. Αν λοιπόν η ακριβής σου ερώτηση είναι “τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου, για να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό;”, τώρα ξέρεις.

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

#2 Κίτρινο

Σύμφωνα με τις αρχές της χρωματοθεραπείας, το κίτρινο χρώμα τονώνει την αυτοεκτίμηση μας και βοηθά στην καταπολέμηση των φοβιών. Συμβολίζει τη χαρά και τη δημιουργικότητα, ακόμα και τον πλούτο. Μπορεί να τονώσει μια καλή διάθεση και το κυριότερο, να φωτίσει το χώρο. 

Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξεις μια έντονη απόχρωση φυσικά, γιατί μια απαλή απόχρωση του κίτρινου μπορεί να δημιουργήσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα ηρεμίας στο σαλόνι. Πράγματι, μια έντονη απόχρωση του κίτρινου μπορεί να κουράσει, ενώ με μια πιο απαλή απόχρωση δε θα αντιμετωπίσεις τέτοια προβλήματα. Επίσης, μπορείς να το συνδυάσεις πολύ όμορφα με το πορτοκαλί, βάφοντας τους τοίχους με τα δύο χρώματα εναλλάξ. Το αποτέλεσμα θα είναι χαρούμενο, ζωντανό και ξεχωριστό!

Κίτρινο σαλόνι

#3 Μπεζ

Και μιας και μιλάμε για διακριτικά χρώματα, ας μην ξεχάσουμε αυτό το χρώμα, που χαρίζει μέτρο και σταθερότητα. Το μπεζ είναι ένα χρώμα που εκφράζει φιλική διάθεση και την αξιοπιστία. Συνδύασε το με καφέ στοιχεία στο χώρο, για να δημιουργήσεις ένα μοναδικό σαλόνι σε γήινες αποχρώσεις. Μη φοβάσαι αν θα είναι στη μόδα και του χρόνου, γιατί η αξία του είναι διαχρονική. 

Μπορείς να διαλέξεις μια ανοιχτή απόχρωση του, για να φωτιστεί ομοιόμορφα ο χώρος και να μοιάζει μεγαλύτερος. Ακόμα κι αν τα έπιπλα σου δεν έχουν γήινες αποχρώσεις, δύσκολα θα ανακαλύψεις πως δεν ταιριάζουν αρμονικά με το μπεζ. Γι΄αυτό, αν η ερώτηση σου είναι “τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου, για να ταιριάζει με όλα μου τα έπιπλα;”, έχεις την απάντηση.

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

#4 Γκρι

Ο βασιλιάς του βιομηχανικού στυλ. Πρόκειται για ένα διακριτικό χρώμα, που ανάλογα με την απόχρωση που θα διαλέξεις, μπορεί να αναδειχθεί, ή να εξαφανιστεί. Τι εννοούμε; Ότι μπορείς να διαλέξεις μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι, για να φωτίζεται πιο αρμονικά ο χώρος και να αναδεικνύεται η όψη των επίπλων. 

Από την άλλη πλευρά, επιλέγοντας μια πιο σκούρα απόχρωση του γκρι, οι τοίχοι σου δε θα περνούν απαρατήρητοι και θα είναι ένα κομμάτι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διακόσμηση του σαλονιού σου. Δεν πρέπει λοιπόν να το φοβάσαι, ή να το θεωρείς βαρετό, γιατί συνδυάζεται αρμονικά με τα περισσότερα χρώματα και προσφέρει διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με την απόχρωση που επιλέγεις.

Γκρι σαλόνι

#5 Γαλάζιο

Αν είσαι τύπος αγχώδης και έχεις ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση όταν γυρίζεις στο σπίτι, το γαλάζιο είναι μια άριστη επιλογή για σένα. Το γαλάζιο βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης, χαλαρώνει και σταθεροποιεί τη διάθεση. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά προτιμάται σαν χρώμα για τους τοίχους του γραφείου. 

Αν, βέβαια, νιώθεις πως έχεις ανάγκη τις ιδιότητες του, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς για να βάψεις το σαλόνι σου; Όμοια αποτελέσματα μπορεί να φέρει και ένας τοίχος βαμμένος σε ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, όπως το χρώμα του λάιμ. Ιδιαίτερα αν τα έπιπλα του σαλονιού σου έχουν αποχρώσεις του λευκού, του γκρι, του μπεζ και του καφέ, τα χρώματα αυτά μπορούν να αναδείξουν το χώρο, χωρίς να δημιουργούν “θόρυβο” και ασυμφωνία.

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

#6 Πετρόλ

Το συγκεκριμένο χρώμα έχει κάνει πολύ δυναμικά την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει πιστούς θαυμαστές. Το πετρόλ είναι ένας ιδιαίτερος συνδυασμός του μπλε με το πράσινο, το οποίο εφόσον χρησιμοποιήσεις σωστά στο σαλόνι, θα θες να το δοκιμάσεις και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού! 

Το πετρόλ αν και χαλαρωτικό στην όψη, είναι ένα σκούρο χρώμα το οποίο μπορεί να σκοτεινιάσει το χώρο, εφόσον χρησιμοποιηθεί άπλετα. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ταιριάζει με μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και επίπλων και μπορεί να έχει πολλούς συνδυασμούς. 

Διάβασε με τι χρώματα ταιριάζει το πετρόλ!

Δοκίμασε πετρόλ με μπεζ στους τοίχους του σαλονιού για αρμονία στο χώρο ή πετρόλ με ώχρα για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις να σκεφτείς και το λεγόμενο dusty pink σαν υποψήφιο ταίρι του πετρόλ, αν θες να έχεις μία ρομαντική αλλά και σικάτη εικόνα στο σαλόνι σου.  

Πετρόλ σαλόνι

#7 Πράσινο

Σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι το χρώμα της ανανέωσης και της αύξησης και δε θα πρέπει να λείπει από το σαλόνι σου. Οι αποχρώσεις του είναι πραγματικά ατελείωτες και μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο. Από το πράσινο της μέντας ή της ελιάς μέχρι το κυπαρισσί, διάλεξε την κατάλληλη απόχρωση ανάλογα με τη φωτεινότητα και το μέγεθος του σαλονιού σου. Επιπλέον, συνδύασε το με γήινες αποχρώσεις για να έχεις σίγουρα ένα ζεστό αλλά και φωτεινό σαλόνι. 

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

#8 Πορτοκαλί

Αν το σαλόνι σου χρειάζεται μια αίσθηση χαράς και ζεστασιάς, τότε το πορτοκαλί είναι η επιλογή για σένα. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και εκφράζει τη φιλία, την εμπιστοσύνη και την αισιοδοξία. Σαν θερμό χρώμα, προσφέρει φως και ζεστασιά στο δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει μια αίσθηση ζωντάνιας στα μέλη της οικογένειας. 

Ειδικά αν τα έπιπλα σου έχουν σκούρες αποχρώσεις, θα λατρέψεις τη φωτεινότητα που θα κερδίσει το σαλόνι σου με πορτοκαλί χρώμα στους τοίχους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο συνδυασμός του πορτοκαλί με το ανοιχτό κίτρινο μπορεί επίσης να προσφέρει φωτεινότητα ταυτόχρονα με το αίσθημα χαράς στο χώρο, σπάζοντας τη μονοτονία.
Πορτοκαλί σαλόνι

#9 Μωβ

Το μωβ χρώμα εκφράζει την ισορροπία και την ηρεμία. Ιδιαίτερα σε ανοιχτές αποχρώσεις, όπως του βιολετί, αναδεικνύει τη φινέτσα του χώρου και την πνευματικότητα στο χαρακτήρα των ανθρώπων που κατοικούν στο σπίτι. Είναι ιδανικό για σένα, αν τα έπιπλα σου έχουν ανοιχτές αποχρώσεις, όπως λευκό, μπεζ, ανοιχτό κίτρινο, ανοιχτό πράσινο. Δύσκολα θα συνδυαστεί ωστόσο με σκουρόχρωμα στοιχεία του χώρου, γιατί μπορεί να περιορίσει τη φωτεινότητα του χώρου. 

Η επιλογή μιας πιο ανοιχτής, ή πιο σκουρόχρωμης απόχρωσης του μωβ, θα φέρει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα για την αισθητική του σαλονιού σου, γι΄αυτό και θα πρέπει να εξετάσεις με προσοχή τις εναλλακτικές σου. Έτσι, αν αναρωτιέσαι “τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου, για να είναι πραγματικά ξεχωριστό;”, το μωβ είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείς.
Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

#10 Καφέ

Το καφέ είναι ένα χρώμα που δηλώνει σταθερότητα και ζεστασιά. Σαν βασικό γήινο χρώμα, προβάλλει την άνεση, την έμφαση στη φιλία και την εμπιστοσύνη. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που αξίζει να του δώσεις μια θέση στο σαλόνι σου. Αν φοβάσαι πως ένα σκούρο καφέ χρώμα στους τοίχους σου μπορεί να μειώσει τη φωτεινότητα του χώρου, δεν έχεις παρά να στραφείς σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό του καφέ με άλλα χρώματα.

 Ενδεικτικά, μπορείς να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού καφέ με γκρι, με μπεζ, με λευκό. Όπως καταλαβαίνεις, το νόημα είναι πως ο χώρος χρειάζεται και ένα πιο φωτεινό χρώμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ισορροπία.

Εκτός από το σαλόνι σου, ψάχνεις την απάντηση στο ερώτημα "Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου;". Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε και ανακάλυψε 10 φανταστικές ιδέες για να το μεταμορφώσεις!

Καφέ σαλόνι

Εξακολουθείς να αναρωτιέσαι τι χρώμα να βάψεις το σαλόνι σου, ανάλογα με τις ξεχωριστές του ανάγκες; Η λύση που ζητάς βρίσκεται στα χέρια ενός έμπειρου και αξιόπιστου επαγγελματία που μπορεί να σου δώσει συμβουλές. Επικοινώνησε σήμερα με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και βρες τον αξιολογημένο επαγγελματία που θα μεταμορφώσει το σαλόνι σου σε δωμάτιο των ονείρων σου!τι χρώμα να βάψω το σαλόνι

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα