Τα καλύτερα tips για να πεις αντίο στα μαλλιά που φριζάρουν!

Τα μαλλιά που φριζάρουν είναι ένα από τα συνηθέστερα “προβλήματα ομορφιάς" που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες γυναίκες. Ειδικά αν έχεις σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να καταλαβαίνεις το πρόβλημα με τη χαίτη λιονταριού που συνοδεύει το κεφάλι σου λίγα λεπτά μετά το μπάνιο.

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στα φριζαρισμένα σου μαλλιά και να παρακολουθήσεις προσεκτικά τις συμβουλές των κορυφαίων hairstylist της πλατφόρμας μας. Αρχικά, αυτό πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι η αιτία για τα μαλλιά που φριζάρουν δεν είναι άλλη από την ξηρότητα, η οποία φυσικά οφείλεται στην έλειψη περιποίησης και ενυδάτωσης των μαλλιών μας. Τι πρέπει να κάνεις, όμως, αν δεν θέλεις να δεις τα μαλλιά σου να φουντώνουν και πάλι με το πρώτο σημάδι υγρασίας;

Θέλεις να πεις αντίο στα μαλλιά που φριζάρουν;

1. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς προιόντα περιποίησης των μαλλιών.

Αν υποτιμάς τη δύναμη των προϊόντων περιποίησης και ενυδάτωσης των μαλλιών σου, απλώς θυμήσου πόσο απαλά είναι κάθε φορά που βγαίνεις από το κομμωτήριο. Οι έμπειρες hairstylist της πλατφόρμας μας, μας εξήγησαν ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μια περιουσία για να αποφύγουμε τα φριζαρισμένα μαλλιά. Μια καλή μάσκα θρέψης και αναδόμησης 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να χαρίσει στα μαλλιά σου τη χαμένη τους λάμψη.

2. Προτίμησε μια πολύ μαλακή πετσέτα για το στέγνωμα των μαλλιών σου.

Πριν φτάσουμε στο στέγνωμα με το πιστολάκι, θα πρέπει να ξέρεις ότι το στέγνωμα των μαλλιών ξεκινά, μόλις βγεις από το μπάνιο. Προτίμησε μια πολύ μαλακή πετσέτα που να μην τραβάει και ταλαιπωρεί τις τρίχες των μαλλιών σου. Πίεσε απαλά τα μαλλιά σου με την πετσέτα και κάνε ένα ελαφρύ massage στο κεφάλι. Έτσι τα μαλλιά σου θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο στεγνώματος κάτω από το πιστολάκι. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν τη φυσική τους υγρασία και θα εμποδίσει το φριζάρισμα της τρίχας.

3. Να προσέχεις στο στέγνωμα με το πιστολάκι.

Μια από τις κυριότερες αιτίες για μαλλιά που φριζάρουν είναι το στέγνωμα με το πιστολάκι. Μέσα στη βιασύνη μας να προλάβουμε τα πάντα, συχνά βάζουμε στο πιστολάκι στο ένα εκατοστό από την τρίχα και μετά τρέχουμε να τιθασεύσουμε τα επαναστατημένα μας μαλλιά. Να θυμάσαι ότι δεν στεγνώνουμε ποτέ το μαλλί μας κρατώντας το πιστολάκι κόντρα. Αντίθετα, το στώμιο πρέπει να κοιτά πάντα προς τα κάτω και να βρίσκεται σε αρκετή απόσταση από την τρίχα. Επίσης, να αποφεύγεις τη χρήση της υψηλότερης σκάλας θερμοκρασίας και αέρα διότι “αγριεύει” τα μαλλιά σου.

4. Απόφυγε το βούρτσισμα σε στεγνά μαλλιά.

Το βούρτσισμα σε στεγνά μαλλιά- ειδικά όταν γίνεται με δύναμη και χωρίς τη χρήση προιόντων περιποίησης- φθείρει την τρίχα. Βούρτσισε τα μαλλιά σου, όταν είναι βρεγμένα, μετά το μπάνιο και ξεμπέρδεψε με λίγο μετάξι ή λάδι. Επίσης, να αποφεύγεις να πιάνεις συνεχώς τα μαλλιά σου με τα χέρια σου διότι μεταφέρεται στατικός ηλεκτρισμός.

5. Φρόντισε τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών σου.

Ο καλύτερος φίλος για τα μαλλιά που φριζάρουν είναι οι ξηρές, γεμάτες ψαλίδα άκρες. Οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για ένα μικρό ψαλίδισμα θα διατηρήσουν τα μαλλιά σου υγιή, λεία και απαλά. Ένα ραντεβού ανά δύο-τρεις μήνες είναι αρκετό για να απολαύσουν τα μαλλιά σου την ανανέωση και την περιποίηση που τους αξίζει!

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα