Top 5 κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου!

5 κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου

Οι φθινοπωρινοί μήνες φέρνουν στο μυαλό μας, συνήθως, μελαγχολικές εικόνες “γυμνών” δέντρων και ξεραμένων φύλλων. Ίσως να εκπλαγείς αλλά η λίστα με τις κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου δεν είναι διόλου μικρή.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ομορφύνεις τον κήπο σου, ακόμη και το φθινόπωρο! Θέλεις έναν πολύχρωμο και ζωντανό κήπο όλο το χρόνο; Πιάσε από τώρα τη δουλειά και απόλαυσε τους καρπούς των προσπαθειών σου! Οι έμπειροι κηπουροί μας, μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές τους για τις κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου.

Top 5 κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου

1. Αφαίρεσε τα ξερά κλάδιά, άνθη και φυτά.

Ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος, οι διακοπές και η έλευση του φθινοπώρου σίγουρα δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι του κήπου και του μπαλκονιού σου. Τα ξερά φυτά, τα λουλούδια και τα κλαδιά του κήπου σου περιμένουν με ανυπομονησία να τα κόψεις. Να θυμάσαι ότι θα είναι πολύ γενναιόδωρα μαζί σου. Όσο πιο συχνά τα περιποιείσαι, τόσο περισσότερο θα ανθίζουν!

2. Δώσε μια δεύτερη ευκαιρία στα μισοξεραμένα φυτά.

Στην περίπτωση που τα λουλούδια και τα φυτά του μπαλκονιού ή του κήπου σου έχουν ξεραθεί τελείως, θα πρέπει ασφαλώς να τα κόψεις. Αν βλέπεις, όμως, ότι υπάρχει μια ελπίδα επιβίωσης, τότε αξίζει να προσπαθήσεις να τα επαναφέρεις. Δώσε στον κήπο σου μια ευκαιρία και κλάδεψε τα μισοξεραμένα φυτά χαμηλά. Ίσως έτσι καταφέρουν να βγάλουν μερικά φρέσκα φύλλα.

3. Συνέχισε το πότισμα στους ίδιους ρυθμούς.

Μπορεί ο μουντός καιρός να σε ξεγελάει αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι έχει ακόμα αφόρητη ζέστη και τα φυτά σου χρειάζονται νερό. Πότιζε, λοιπόν, τα φυτά με την ίδια συχνότητα που τα πότιζες και το καλοκαίρι. Η καλύτερη ώρα, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, είναι ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Χρησιμοποιείς μηχανισμό αυτόματου ποτίσματος για το μπαλκόνι και το κήπο σου; Τότε θα πρέπει να συμπεριλάβεις στις κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου το πότισμα με το ποτιστήρι μία φορά στο τόσο, ώστε να πηγαίνει παντού το νερό.

4. Φύτεψε νέα φυτά.

Ο Σεπτέμβριος και γενικά οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις νέα φυτά και λουλούδια στον κήπο σου. Η φθινοπωρινή βροχή θα κάνει την εγκατάσταση τους πολύ πιο εύκολη! Επίσης, οι φθινοπωρινοί μήνες είναι η καταλληλότερη περίοδος για το φύτεμα βολβών και άλλων ειδών που ανθίζουν την άνοιξη. Αν θέλεις, λοιπόν, έναν όμορφο και πολύχρωμο κήπο το Μάρτιο θα πρέπει να συμπεριλάβεις στις κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου το φύτεμα.

5. Περιποιήσου το χλοοτάπητα.

Ειδικά στην περίπτωση που έλειπες αρκετές μέρες σε διακοπές θα πρέπει να φροντίσεις για την αφαίρεση όλων των ριζών και των ζιζανιών, που βρήκαν ευκαιρία και αναδύθηκαν στον χλοοτάπητα σου. Το επόμενο βήμα είναι το κούρεμα του, περίπου στα 3 με 4 εκατοστά. Αν έχεις χλοοτάπητα τότε σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβεις στις κηπουρικές εργασίες του Σεπτεμβρίου τον αερισμό του. Ο αερισμός είναι απαραίτητος για την περιποίηση του και συμβάλλει σημαντικά στην αναζωογόνηση του.

Χρειάζεσαι βοήθεια για να ομορφύνεις τον κήπο ή τη βεράντα σου; Aπόλαυσε ένα ζεστό ή κρύο καφέ, όση ώρα ο έμπειρος κηπουρός του Douleutaras.gr θα αναλάβει να μεταμορφώσει το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού σου!

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα