Γιατί τρέμει το αυτοκίνητο σου;

Βρίσκεσαι στο δρόμο για τη δουλειά ή, σε καλύτερο σενάριο, για τη παραλία και ενώ οδηγείς με ξεγνοιασιά, νιώθεις οτι τρέμει το αυτοκίνητο σου!

Ίσως να μην είχες δώσει και ιδιαίτερη σημασία στην αρχή ή να μην το είχες παρατηρήσει καν, αλλά τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Για αυτό το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν υπάρχει μόνο μία αιτία, αλλά πολλές. Το τρέμουλο του αυτοκινήτου είναι ένα από τα συχνότερα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε οδηγός. Μπορεί, λοιπόν, οι συχνότερες αιτίες να σχετίζονται με τα λάστιχα και το τιμόνι αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζεις.

Γιατί ποιο λόγο τρέμει το αυτοκίνητο σου;

1. Έχεις πέσει πρόσφατα σε μεγάλη λακκούβα;

Yπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος που οι οδηγοί καταριούνται συνεχώς τα σαμαράκια και τις μεγάλες λακκούβες και αυτός λέγεται βλάβες στο αυτοκίνητο. Αν το αυτοκίνητο σου έχει “βρει” σε κάποια πολύ μεγάλη λακκούβα πρόσφατα ή αν ταρακουνήθηκε για κάποιο άλλο λόγο, δεν είναι διόλου απίθανο να είναι αυτή η αιτία του τρέμουλου. Αν θυμάσαι κάτι σχετικά με αυτό, καλό θα ήταν να πας κατευθείαν σε ένα συνεργείο για να ελέγξει το τιμόνι και τα λάστιχα σου.

2. Έχει κολλήσει η δαγκάνα των φρένων.

Αυτό είναι πραγματικά πολύ σπάνιο να συμβεί αλλά, δυστυχώς, συμβαίνει. Στην περίπτωση που έχει κολλήσει η δαγκάνα, θα το καταλάβεις άμεσα, αφού τα συμπτώματα είναι αρκετά εμφανή. Αν τρέμει το αυτοκίνητο σου ακόμη και όταν διατηρείς χαμηλές ταχύτητες και το τρέμουλο εντείνεται κατά πολύ στη συνέχεια, θα πρέπει να το κοιτάξεις. Επίσης, ενδεικτικό σημάδι αυτής της περίπτωσης είναι η έντονη μυρωδιά καμμένου που μπορεί να αναδυθεί από τις ρόδες, μόλις σταματήσεις το αυτοκίνητο.

3. Έχουν στραβώσει οι ζάντες.

Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μας εκμυστηρεύτηκαν ότι έχουν ακούσει πολλές φορές πελάτες να παραπονιούνται ότι ακόμα και μετά πολλές ζυγοσταθμίσεις, το αυτοκίνητο συνέχιζε να τρέμει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα πιθανότατα δεν οφείλετο στα λάστιχα αλλά στην ίδια τη ζάντα. Μετά από ένα χτύπημα, αν στραβώσει η ζάντα έστω και λίγο, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το τρέμουλο του αυτοκινήτου αλλά και διαφορετικά ενοχλητικά συμπτώματα.

4. Έχει σπάσει ο ανεμιστήρας του ψυγείου.

Αυτό είναι ένα πραγματικά σπάνιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις στο αυτοκίνητο σου. Αν έχει σπάσει ο ανεμιστήρας του ψυγείου είναι πολύ λογικό να προκαλεί δυνατό τρέμουλο, αφού εξακολουθεί να προσπαθεί να γυρίσει. Αν, λοιπόν, δεν έχεις βρει ακόμη την αιτία που τρέμει το αυτοκίνητο σου, ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις ακόμα και τα πιο απίθανα σενάρια.

5. Έχει χαλαρώσει μία από τις βάσεις της μηχανής.

Ο λόγος ύπαρξης των βάσεων της μηχανής είναι ακριβώς η στήριξη του κινητήρα και η διατήρηση του σε μια ασφαλή και σταθερή θέση. Κάθε μηχανή έχει κατά μέσο όρο περίπου 4 βάσεις. Αν έστω και μια από αυτές έχει χαλαρώσει, είναι λογικό να νιώθεις πολύ δυνατό τρέμουλο, αφού τραντάζεται ουσιαστικά η μηχανή του αυτοκινήτου. Ειδικά σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να φροντίσεις για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ομάδα του Douleutaras.gr σου εύχεται ξέγνοιαστες και ασφαλείς διαδρομές!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα