Γιατί τρυπάνε τα ρούχα στο πλυντήριο;

Τρυπάνε τα ρούχα μετά από κάθε πλύση; Τα ρούχα μας είναι ένα από τα λίγα πράγματα που όλοι μας συμφωνούμε ότι  δενόμαστε τόσο έντονα συναισθηματικά! Εκείνο το φούτερ στο οποίο χουχουλιάζουμε το χειμώνα και εκείνο το t-shirt που συνδυάζεται με τα πάντα το καλοκαίρι! Για αυτό το λόγο, δεν είναι η καλύτερή μας να βρίσκουμε μικρές τρυπούλες στα αγαπημένα μας ρούχα μετά το πλύσιμο!

Οι 4 λόγοι που τρυπάνε τα ρούχα στο πλυντήριο ρούχων

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους βασικούς λόγους που χρειάζεται να ελέγξεις όταν τρυπάνε τα ρούχα σου:

1. Η χρήση των ρούχων και η ποιότητά τους

Αρχικά, βεβαιώσου ότι τα ρούχα δεν φθείρονται από την επαφή τους με τα παντελόνια, στο σημείο της ζώνης και των κουμπιών. Σε αυτή την περίπτωση οι τρύπες θα εμφανίζονται πάντα στο ύψος του αφαλού.  Επίσης, μίας κακής ποιότητας ύφασμα, θα φθαρεί πιο εύκολα και θα δημιουργηθούν τρύπες. Τι να κάνεις: Μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα ενός υφάσματος με το να το τεντώσεις. Αν αλλάξει έντονα η συνοχή του υφάσματος, τότε δεν είναι καλής ποιότητας.

τρυπάνε τα ρούχα

2. Η λανθασμένη επιλογή ρούχων στην κάθε πλύση

Πολλές φορές λόγω έλλειψης χρόνου ομαδοποιούμε τα ρούχα με λάθος τρόπο.  Οι ετικέτες ρούχων μας βοηθάνε σε ένα αρχικό βαθμό, αλλά πρέπει να τα διαχωρίζουμε και με βάση το ύφασμα τους. Για παράδειγμα, καλό είναι να μη βάζουμε τα παντελόνια που έχουν φερμουάρ, κουμπιά και αγκράφες με ευαίσθητα μπλουζάκια και υφάσματα γιατί θα τρυπάνε τα ρούχα που είναι πιο ευαίσθητα. Το ίδιο ισχύει και για τα σουτιέν, των οποίων η μπανέλα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα υπόλοιπα ρούχα και να δημιουργήσει τρύπες. Επίσης, χρειάζεται να τσεκάρουμε πάντα τις τσέπες για μεταλλικά και αιχμηρά αντικείμενα όπως κέρματα και τσιμπιδάκια, που ίσως τρυπήσουν τα ρούχα μας. Τι να κάνεις: Τα φερμουάρ σε όλα τα ρούχα πρέπει να είναι κλειστά. Τα ρούχα πριν από κάθε πλύση χρειάζεται να αναποδογυριστούν και να ελεγχθούν για μικροαντικείμενα. Τέλος, κάθε πλύση πρέπει να χωρίζεται με βάση το ύφασμα και τις ετικέτες των ρούχων. 

τρυπάνε τα ρούχα

3. Πιθανή βλάβη στον κάδο του πλυντηρίου

Με τη μακροχρόνια χρήση του πλυντηρίου ρούχων, μπορεί να έχει παρουσιαστεί κάποια φθορά στον κάδο ή να εξέχει κάποιο συρματάκι, το οποίο να “πληγώνει” την αγαπημένη μας ζακέτα.  Τι να κάνεις: Παρατηρείς ότι τρυπάνε τα ρούχα συστηματικά; Έλεγξε προσεκτικά τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων για χαλαρές βίδες ή προεξοχές.

τρυπάνε τα ρούχα

4. Λανθασμένο πρόγραμμα πλύσης και απορρυπαντικό

Τα έντονα χημικά και η χρήση χλωρίνης μπορεί να δημιουργήσουν μικρές τρύπες στα υφάσματα.  Επιπλέον, οι έντονες θερμοκρασίες είναι μία πιθανή αιτία, γιατί προκαλούν μεγάλη συστολή και διαστολή των ινών του ρούχου.  Το ίδιο ισχύει και για τις στροφές του κάθε προγράμματος πλύσης, καθώς οι πολλές στροφές μπορεί να τρυπάνε τα ρούχα που είναι πιο ευαίσθητα.
Διάβασε επίσης: 5+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να μάθεις Πώς λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων!
Τι να κάνεις: Απέφυγε τη χρήση χλωρίνης και έντονων χημικών στις πλύσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην ετικέτα κάθε ρούχου αλλά και στις επιλεγμένες θερμοκρασίες και στροφές του κάθε προγράμματος πλυντηρίου ρούχων.   τρυπάνε τα ρούχα

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και απόλαυσε για πάντα το αγαπημένο σου πουλόβερ! Ωστόσο, αν θέλεις να είσαι σίγουρος/η ότι η μπουγάδα και οι υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού γίνονται σωστά, υπάρχει λύση. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και άφησε μια από τις επαγγελματίες οικιακές βοηθούς μας να καθαρίσουν για σένα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα