Τι είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός Σπιτιού; Λύσε όλες σου τις απορίες!

Είναι γεγονός ότι όταν λερώνεται ένα ρούχο σου απλώς το βάζεις στο πλυντήριο ρούχων και καθαρίζεται εις βάθος. Τι γίνεται, όμως, με τις υφασμάτινες επιφάνειες που δεν μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο; Ο καναπές ή το στρώμα του κρεβατιού σου είναι εστία μικροβίων και απαιτούν ειδική μεταχείριση, ώστε να καθαρίσουν. Αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι ένας βιολογικός καθαρισμός. Ξέρεις, όμως, τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός ενός σπιτιού;

Εάν πιστεύεις ότι οι επιφάνειες αυτές καθαρίζουν μόνο με ένα απλό ξεσκόνισμα, τότε η άποψή σου είναι εντελώς λανθασμένη. Η συχνή χρήση αυτών των επίπλων συνεπάγεται και τη δημιουργία εστίας πολλών μικροβίων, αλλά και παθογόνων μικροοργανισμών. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που πρέπει να προχωρήσεις σε έναν βιολογικό καθαρισμό.

3 ερωτήσεις & απαντήσεις για τον βιολογικό καθαρισμό!

1. Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός;

Ο βιολογικός καθαρισμός δεν μπορεί να γίνει από εσένα, αλλά εφαρμόζεται από ειδικό συνεργείο καθαρισμού. Εάν αναρωτιέσαι τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός, τότε θα σου πούμε ότι πρόκειται για την πιο αποτελεσματική λύση για την εξάλειψη των οσμών, την αφαίρεση τυχόν λεκέδων, αλλά και την πλήρη απολύμανση. Με το βιολογικό καθαρισμό απομακρύνονται όλα τα μικρόβια, η βρωμιά, η σκόνη, τα ακάρεα και τα υπολείμματά τους, καθώς και οι τρίχες των κατοικιδίων. Η απάντηση στο “τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός;” περιλαμβάνει και τη διαδικασία που ακολουθείται. Αυτή αφορά κυρίως οικολογικά βιοδιασπώμενα καθαριστικά και την εφαρμογή αντιλεκιαστικού υγρού στα σημεία που είναι πολύ λερωμένα. Επίσης, χρησιμοποιείται ειδική σκούπα που αφαιρεί σε βάθος τη σκόνη και οποιοδήποτε σκουπίδι ή οργανισμό, καθώς και ατμοκαθαριστές που βγάζουν ξηρό ατμό για τον τελικό καθαρισμό της επιφάνειας.

2. Πού εφαρμόζεται ο βιολογικός καθαρισμός;

Αφού εξηγήσαμε τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός, ήρθε η ώρα να σου απαντήσουμε σε ποια σημεία του σπιτιού εφαρμόζεται. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, αφορά κυρίως τις επιφάνειες που εκ των πραγμάτων δεν είναι εύκολο να τοποθετηθούν στο πλυντήριο ρούχων. Συνεπώς, ο οικιακός βιολογικός καθαρισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε μοκέτες και χαλιά κάθε είδους, ακόμα και χειροποίητα, στρώματα και μαξιλάρια ενός κρεβατιού, καναπέδες, πολυθρόνες ή καρέκλες. Ωστόσο, το κόστος ενός βιολογικού καθαρισμού εξαρτάται από το πόσο μεγάλη είναι μια επιφάνεια. Για αυτό το λόγο ένας καναπές, για παράδειγμα, θα σου στοιχίσει περισσότερο από μια καρέκλα.

Είναι γεγονός, όμως, ότι εάν έχεις καιρό να καθαρίσεις σε βάθος αυτές τις επιφάνειες, τότε θα εκπλαγείς όταν αντικρίσεις τη ζωντάνια του χρώματός τους, αφού θα φαίνεται σαν καινούργιες! Επίσης, θα σου προτείναμε να μη χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα έπιπλα για περίπου 6 ώρες ή λιγότερο αν πρόκειται για μικρές επιφάνειες. Ο χώρος θα πρέπει να αεριστεί καλά και να εξαλειφθεί η παραμικρή ποσότητα υγρασίας που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

https://blog.douleutaras.gr/biologikos-katharismos-stromaton/

3. Ποια τα οφέλη που προσφέρει;

Η εφαρμογή ενός οικιακού βιολογικού καθαρισμού έχει κάποια πλεονεκτήματα. Η ανάλυση των οποίων θα σε πείσει αν αναρωτιέσαι γιατί να επιλέξεις το βιολογικό καθαρισμό.

Νο1: Κατ’ οίκον καθαρισμός

Το θετικό με τον οικιακό βιολογικό καθαρισμό είναι ότι δεν απαιτείται να μεταφέρεις τα έπιπλα σε κάποιον ειδικό χώρο, όπως γίνεται για παράδειγμα με το καθαριστήριο των ρούχων που πρέπει να πας τα ρούχα εκεί. Στην περίπτωση μας, όμως, δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς με μετακινήσεις, καθώς το συνεργείο καθαρισμού έρχεται στο χώρο σου. Εξάλλου, το να μεταφέρεις, για παράδειγμα ένα στρώμα γεμάτο ακάρεα σε έναν άλλον χώρο, δεν είναι φρόνιμο για την υγεία όλων.

Νο2: Καθαριότητα σε βάθος

Με τη βοήθεια του βιολογικού καθαρισμού, τα έπιπλά σου θα είναι αστραφτερά σαν καινούργια. Ακόμα και αν έχουν δημιουργηθεί δύσκολοι λεκέδες στον καναπέ ή το στρώμα σου, θα αφαιρεθούν πολύ εύκολα με τα ειδικά εξαρτήματα. Ταυτόχρονα, τα ακάρεα και οποιοδήποτε μικροοργανισμός που ζούσε στο στρώμα σου θα εξαφανιστεί μια για πάντα και πλέον θα μπορείς να κοιμάσαι άφοβα.

Νο3: Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των επίπλων

Όσο περισσότερο καιρό αφήνεις τα έπιπλά σου βρώμικα, με σκόνη, παθογόνους μικροοργανισμούς και ζωύφια, τόσο θα αχρηστεύουν. Ίσως αναγκαστείς κάποια στιγμή να τα πετάξεις κατευθείαν στα σκουπίδια. Παρ’ όλα αυτά, εάν φροντίζεις για την καθαριότητα των επίπλων σου, είναι λογικό να αυξάνεται η αντοχή και η διάρκεια ζωής τους. Θα σου προτείνουμε να εφαρμόζεις βιολογικό καθαρισμό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Νο4: Πρόληψη σε θέματα υγείας

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του βιολογικού καθαρισμού είναι η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις, η σκόνη, οι μικροοργανισμοί και τα υπολείμματα των ακάρεων, προκαλούν ασθένειες. Πιο συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνα για αλλεργίες, δερματίτιδες, άσθμα και αναπνευστικά προβλήματα. Αυτά, όμως, μπορείς να τα προλάβεις αν καθαρίζεις σε βάθος τις επιφάνειες του σπιτιού σου.

Ελπίζουμε να απαντήσαμε στο τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός σπιτιού αλλά και σε όποια απορία είχες σχετικά με αυτόν. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο συνεργείο καθαρισμού, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν το βιολογικό καθαρισμό σαλονιού ή των στρωμάτων σου άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα