Βλάβες στον υπολογιστή; Προβλήματα & λύσεις!

Τα προβλήματα που σχετίζονται με βλάβες στον υπολογιστή, είναι πολυάριθμα και πολυποίκιλα και τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, δεν ξέρουμε πώς να τα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Ειδικά, αν ο υπολογιστής αποτελεί για εσένα εργαλείο δουλειάς και δεν τα πηγαίνεις πολύ καλά με την πληροφορική, ήρθε η ώρα να μάθεις ποιες είναι οι κυριότερες βλάβες στον υπολογιστή και πού οφείλεται καθεμία εξ αυτών, ώστε να γλιτώσεις χρόνο και να ξέρεις τι να αναζητήσεις, σε περίπτωση ενός ατυχούς περιστατικού.

1. H oθόνη μου είναι μαύρη.

fotolia_98573792

Δεν έχω καταλήξει ακόμη στο τι είναι χειρότερο: Nα δουλεύεις στον υπολογιστή και ξαφνικά να μαυρίζει η οθόνη ή να περιμένεις με ανυπονησία να ανοίξει και αυτή να παραμένει πεισματικά μαύρη. Ένα από τα δύο σίγουρα σου έχει τύχει, οπότε γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια από τις συχνότερες βλάβες στον υπολογιστή. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν κατά τα λοιπά, ακούς τον υπολογιστή να λειτουργεί κανονικά. Υπάρχει και μια μικρότερη πιθανότητα το πρόβλημα να σχετίζεται με την κάρτα γραφικών και όχι με την οθόνη, γεγονός που μπορείς να ελέγξεις συνδέοντας μια εξωτερική οθόνη με τον υπολογιστή.

2. Ο υπολογιστής λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας.

βλάβες στον υπολογιστή

Ακόμη μία από τις συνηθέστερες βλάβες στον υπολογιστή είναι η πολύ αργή λειτουργία. Αν ο υπολογιστής σου έχει μεγάλη χωρητικότητα αλλά παρ’όλα αυτά κολλάει ή αν δυσκολεύεται να ανοίξει διαφορετικά προγράμματα και παράθυρα, τότε θα πρέπει να ελέγξεις αν έχει προσβληθεί από Iό ή κάποιο άλλο κακόβουλο πρόγραμμα.

3. Τo laptop σταμάτησε να φορτίζει.

fotolia_93457492

Το laptop δεν φορτίζει, η οθόνη αλλάζει ξαφνικά φωτεινότητα ή ο υπολογιστής δεν φτάνει ποτέ την κατάσταση πλήρους φόρτισης. Όλα τα παραπάνω συνιστούν συμπτώματα μιας εκ των συνηθέστερων βλαβών στον υπολογιστή, το χαλασμένο βύσμα τροφοδοσίας. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά απλά αφού με μια επανακόλληση ή αντικατάσταση του βύσματος, ο υπολογιστής θα λειτουργεί σαν καινούργιος.

4. Η εικόνα είναι παραμορφωμένη.

fotolia_109131700 (1)

Ενώ η λειτουργία της οθόνης μοιάζει φαινομενικά κανονική, βλέπεις ξαφνικά γραμμές ή αλλοιωμένα χρώματα. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε δύο διαφορετικές βλάβες στον υπολογιστή: κάρτα γραφικών ή drivers. Aν το πρόβλημα σχετίζεται με τους drivers, τότε η τύχη είναι με το μέρος σου, διαφορετικά θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγή ή επιδιόρθωση της κάρτας γραφικών.

5. Ο υπολογιστής μου κάνει τρομερό θόρυβο.

fotolia_113571324 (1)

Μια από τις συνηθέστερες βλάβες στον υπολογιστή είναι ο θόρυβος. Αν ο υπολογιστής σου βουίζει ή αν βγάζει περίεργους ήχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα τότε θα πρέπει να ελέγξεις τον σκληρό δίσκο και αν τυχόν χρειάζεται να τον αντικαταστήσεις, αφού πρώτα σώσεις όλες σου τις αναμνήσεις.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα