7 προτάσεις για μια cozy χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού!

Οι περισσότεροι ανυπομονούμε, όπως είναι λογικό, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Όμως, τι γίνεται όταν έρθει η ώρα να ξεστολίσεις το σπίτι σου και σου φαίνεται άδειο και κρύο; Εκείνη είναι η κατάλληλη στιγμή για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου. Η μελαγχολία από τις γιορτές που πέρασαν θα εξαφανιστεί μόλις αντιληφθείς ότι κάνεις κάτι δημιουργικό για το νέο έτος που μπήκε.

Η χειμωνιάτικη διακόσμηση είναι απαραίτητη, καθώς πρέπει να δημιουργείται ζεστή ατμόσφαιρα όταν βρίσκεσαι στο σπίτι. Η χουχουλιάρικη διάθεση είναι must τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ενώ, μπορεί ακόμη να βοηθήσει στο να φανεί ένας χώρος πιο φιλόξενος και οικείος στους επισκέπτες σου. Εμείς θα σου προτείνουμε μερικές ιδέες για να δημιουργήσεις την πιο cozy χειμωνιάτικη διακόσμηση.

7 υπέροχες ιδέες για την πιο ζεστή χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού!

1. Τα καλύμματα δημιουργούν ζεστασιά.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Στη χειμωνιάτικη διακόσμηση τα καλύμματα είναι το Α και το Ω. Είναι σημαντικό να πέφτεις στο κρεβάτι σου για ύπνο ή να κάθεσαι στον καναπέ να χαλαρώσεις και να μην τουρτουρίζεις από το κρύο. Τοποθέτησε, λοιπόν, συνθετικές γούνες ως ριχτάρια στο κάτω μέρος του κρεβατιού ή σε ένα σημείο του καναπέ και αμέσως ο χώρος θα είναι πιο ζεστός. Εάν η επιλογή αυτή σου φαίνεται μη οικονομική, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις φλις ζεστές κουβέρτες που είναι κατάλληλες για χουχούλιασμα με τις ώρες.

2. Χειμωνιάτικα διακοσμητικά στοιχεία.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Προκειμένου να πετύχεις μια χειμωνιάτικη διακόσμηση στο σπίτι σου θα πρέπει να επιλέξεις και τα διακοσμητικά της ανάλογης εποχής. Συγκεκριμένα, αναρωτήσου τι σου θυμίζει χειμώνα; Εμείς θα σου προτείνουμε να εντάξεις στη διακόσμηση κουκουνάρια, κανέλες, καρύδια, αποξηραμένα φρούτα και κεριά. Δεν αποκλείεται να τα έχεις ήδη συμπεριλάβει στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, επομένως μην τα φυλάξεις στο πατάρι μαζί με τα παιχνίδια και το δέντρο, αλλά χρησιμοποίησέ τα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις είτε κρεμασμένα σε γιρλάντες, είτε συνδυασμένα σε μια κατασκευή με κεριά, είτε μέσα σε μια πιατέλα, είτε στολίζοντας το τζάκι σου. Οι επιλογές είναι αμέτρητες αρκεί να έχεις φαντασία!

3. Κράτησε τα φωτάκια των Χριστουγέννων.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Image Credits: Pinterest, Lori, Gibney

Εάν έχεις στολίσει το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα, θεωρούμε σχεδόν απίθανο να μην έχεις χρησιμοποιήσει λαμπάκια. Πρόκειται για ένα ακόμα στοιχείο που σου προτείνουμε να μη φυλάξεις ακόμα μαζεύοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προτίμησε τα κλασικά φωτάκια, κίτρινου χρώματος τα οποία δημιουργούν μια cozy και ταυτόχρονα ρομαντική ατμόσφαιρα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στο τραπέζι του σαλονιού, περιμετρικά της βιβλιοθήκης σου, κρεμασμένα από έναν τοίχο ή μέσα σε γυάλινο μπουκάλι δημιουργώντας ένα φωτιστικό. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να έχεις έναν απαλό φωτισμό τις ώρες που χαλαρώνεις.

4. Τα υφάσματα έχουν σημασία.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Είναι λογικό ότι δεν είναι όλα τα υφάσματα κατάλληλα για όλες τις εποχές. Όπως εσύ ντύνεσαι πιο ζεστά με μάλλινα υφάσματα το χειμώνα, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να “ντύνεις¨ και το σπίτι σου. Για να ζεστάνει ο χώρος το πιο σύνηθες είναι να τοποθετείς χαλιά και καλύμματα στους καναπέδες. Ωστόσο, στη φετινή χειμωνιάτικη διακόσμηση πρωτοτύπησε χρησιμοποιώντας διαφορετικά υφάσματα. Αγόρασε ή φτιάξε μάλλινες ή βελουτέ θήκες για τα μαξιλάρια του καναπέ σου και ο χώρος θα πάψει να είναι κρύος. Επίσης, μπορείς να “ντύσεις” και άλλα αντικείμενα. Για παράδειγμα, φτιάξε θήκες από πλεκτή ύφανση για τα βαζάκια των κεριών σου ή τα μεγαλύτερα βάζα των λουλουδιών σου που θα τοποθετήσεις στο τραπέζι.

5. Μην ξεχνάς τα λουλούδια.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Μια οικονομική ιδέα για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι τα λουλούδια. Στολίζουν το σπίτι χαρίζοντας αέρα φρεσκάδας. Αγόρασε εποχικά φυτά, όπως είναι το αλεξανδρινό. Εάν, πάλι δε σου αρέσει να φροντίζεις και να έχεις έγνοια στις γλάστρες, αγόρασε έτοιμες συνθέσεις με έλατο, γκι και βαμβάκι ή φτιάξε μια δικιά σου. Με τον τρόπο αυτό, τα λουλούδια δε χρειάζονται περιποίηση, ενώ ταυτόχρονα θα δώσεις χρώμα στο χώρο του σπιτιού σου.

6. Αγόρασε έπιπλα από βελούδο.

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση. Εάν το budget σου το επιτρέπει, ένας καναπές ή μια πολυθρόνα από βελούδο είναι η απόλυτη τάση. Τα βελούδινα έπιπλα χαρίζουν αρχοντιά και πολυτέλεια σε έναν χώρο, ενώ ταυτόχρονα θυμίζουν παλαιά εποχή, vintage. Φυσικά, το βελούδο είναι ένα αριστοκρατικό, χειμερινό υλικό, γι’ αυτό είναι και η κατάλληλη εποχή για να το επιλέξεις. Τα χρώματα που μπορείς να διαλέξεις είναι οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε και πράσινου.

7. Άφησε τα στεφάνια όλο το χειμώνα

χειμωνιάτικη διακόσμηση

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια που έφτιαξες ή αγόρασες δεν είναι κατάλληλα μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά για ολόκληρο το χειμώνα. Εάν το στεφάνι σου δεν περιλαμβάνει μπάλες ή δεντράκια που παραπέμπουν σε Χριστούγεννα, τότε άνετα μπορείς να το αφήσεις στη θέση του. Φυσικά, το ιδανικότερο σημείο να κρεμάσεις ένα στεφάνι είναι πάνω από το τζάκι, στην εξώπορτα ή ακόμα και σε έναν άδειο τοίχο που καιρό έψαχνες ένα διακοσμητικό για να τον “γεμίσεις”.

Ελπίζουμε να πήρες έμπνευση από τις ιδέες μας για τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τη διακόσμηση ή τον καθαρισμό του σπιτιού σου μετά τις γιορτές, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα