Τι πρέπει να προσέξεις με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια;

Οι ετοιμασίες ξεκινάνε και τα στολίδια έχουν βγει από τις αποθήκες και τα πατάρια. Αυτές τις ημέρες του χρόνου γινόμαστε όλοι παιδιά και ανυπομονούμε για το στολισμό του δέντρου. Εντάξει, ίσως όχι για την διαδικασία, αλλά για το τελικό αποτέλεσμα. Για τη ζεστασιά που δίνουν στο σαλόνι μας τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, για την γαλήνη που νιώθουμε κοιτώντας το δέντρο μας, για τις παιδικές αναμνήσεις που ξυπνάνε.

Για να βεβαιωθείς, όμως, ότι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού σου, θα σου φέρει μόνο χαρά υπάρχουν κάποια πράγματα, που πρέπει να κάνεις. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της εποχής, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Όπως και για οτιδήποτε άλλο, που έχει να κάνει με ηλεκτρικό ρεύμα, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που δεν πρέπει να αψηφούνται. Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε για σένα ότι θέλεις να ξέρεις για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα λαμπιόνια σου.

Τα πρέπει και τα μη για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια!

Do

 

#1 Τεχνικά στοιχεία

Να χρησιμοποιείς μόνο φωτάκια που έχουν τη σήμανση CE και αναφέρουν τα τεχνικά στοιχεία της λειτουργίας τους. Πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η κατάλληλη τάση, ισχύς και συχνότητα λειτουργίας. Ακόμη το φις πρέπει να είναι διπολικό και σε κανονικό μέγεθος.

#2 Οδηγίες χρήσης

Να έχουν απαραίτητα οδηγίες χρήσης (Τις οποίες και πρέπει προφανώς να διαβάσεις και να τηρήσεις κατά γράμμα). Επίσης, πρέπει να αναγράφεται ο κατασκευαστής τους ή ο υπεύθυνος για την εισαγωγή τους στην Ελλάδα και αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για service.

#3 Παλιά λαμπάκια

Πριν χρησιμοποιήσεις τα περσινά σου φωτάκια, έλεγξε ότι δεν υπάρχει κάποιο φθαρμένο καλώδιο ή ότι εφαρμόζουν καλά στην πρίζα. Ακόμα και ένας μικρός σπινθήρας μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνος κοντά στο δέντρο σου.

#4 Ώρες στολισμού

Προσπάθησε να τοποθετείς τα λαμπάκια σου κατά τη διάρκεια της μέρας, ιδιαίτερα στον εξωτερικό χώρο. Έτσι θα υπάρχει άπλετο φως ώστε να μπορέσεις να παρατηρήσεις τυχόν φθορές και δεν θα σου ξεφύγει κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Don’ t

 

#1 Εξωτερικός χώρος

Ποτέ μα ποτέ μην χρησιμοποιήσεις στον μπαλκόνι σου φωτάκια που είναι για εσωτερικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει η ένδειξη ότι είναι κατάλληλα για έξω γιατί χρειάζεσαι διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως να είναι αδιάβροχα ή με ενισχυμένο καλώδιο.

#2 Οδηγίες διακόσμησης

Μη τοποθετείς τα φωτάκια σου στο δέντρο ενώ είναι αναμμένα. Μπορεί να σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο μετά για να κάνεις τυχόν διορθώσεις, ώστε να είναι ομοιόμορφος ο φωτισμός, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές. Επίσης, μην το παρακάνεις με το στολισμό. Μην υπερφορτώνεις το δέντρο σου με χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Όσο όμορφο και να  είναι, γίνεται και πιο επικίνδυνο.

#3 Βλάβες

Οποιαδήποτε βλάβη υπάρξει μη δοκιμάσεις να τη διορθώσεις χωρίς βοήθεια. Αν τα φωτάκια σου ρίχνουν κάποια ασφάλεια σταμάτα να τα χρησιμοποιείς και απευθύνσου σε έναν επαγγελματία ή στο κατάστημα που τα αγόρασες. Ακόμα και αν υπάρχει κάποιο καμένο λαμπιόνι, καλύτερα μην προσπαθήσεις να το αλλάξεις μόνος/η.

#4 Ώρες λειτουργίας

Μην αφήνεις αναμμένα τα λαμπάκια σου ώρες, που δεν μπορείς να αντιληφθείς αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Να τα βγάζεις, πάντα, από την πρίζα, όταν δεν είσαι σπίτι, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση τους κι όταν κοιμάσαι. Μη ρισκάρεις την ασφάλεια σου για χάρη της ομορφιάς. Ο Άι Βασίλης θα βρει το δέντρο σου και χωρίς να είναι τα φωτάκια αναμμένα.

Μπορεί η εποχή να σε κάνει να αισθάνεσαι μικρό παιδί αλλά μη χάνεις την υπευθυνότητα σου. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι ένα πανέμορφο στολίδι, όταν χρησιμοποιούνται με προσοχή. Για οτιδήποτε ψάχνεις στο Douleutaras.gr υπάρχει ο επαγγελματίας που χρειάζεσαι, έτοιμος να σε εξυπηρετήσει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα