5 εκπληκτικά χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου & οι συμβολισμοί τους!

Θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου και αναζητάς χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου; Ανακαλύψαμε πέντε μοναδικές επιλογές αλλά και τους συμβολισμούς τους για να διαμορφώσεις την ατμόσφαιρα που επιθυμείς!

Ποια είναι τα ιδανικότερα χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου; 

Η επιλογή χρωμάτων τοίχου για το υπνοδωμάτιο δεν είναι μία απλή υπόθεση. Η ψυχολογία των χρωμάτων μπορεί να μας μάθει πολλά για την επιρροή τους επάνω στις σκέψεις και τη διάθεση μας. Ζητήσαμε από τους κορυφαίους διακοσμητές της πλατφόρμας μας να μοιραστούν μαζί μας τις συμβουλές τους για να διαλέξεις τα καταλληλότερα χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου. Δες το video που δημιουργήσαμε και πάρε ιδέες για την κρεβατοκάμαρα σου!

Πράσινο

πρασινο χρώμα

tjihome.com | green bedroom

Η ψυχολογία των χρωμάτων υποστηρίζει ότι το πράσινο χρώμα συνεισφέρει στην ψυχολογική ισορροπία και την εναρμόνιση των συναισθημάτων μας. Προτίμησε τις απαλές αποχρώσεις του και θα επιτύχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο υπνοδωμάτιο σου! Είσαι λάτρης του ρομαντικού ή μήπως του ρετρό στυλ; Ένας από τους κορυφαίους συνδυασμούς χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα είναι το ροζ με το πράσινο.

Γαλαζοπράσινο

γαλάζιο πράσινο χρώμα

Pinterest.com | Blue Bedroom

Το γαλαζοπράσινο χρώμα συνδέει αρμονικά το γαλάζιο με το πράσινο και δίνει ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα. Το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο του ουρανού συμβολίζουν την αφοσίωση και τη σταθερότητα. Όπως το πράσινο, έτσι και το γαλάζιο μεταδίδουν συναισθήματα ισορροπίας και αρμονίας στην ατμόσφαιρα. Αν έχεις γραφείο στο υπνοδωμάτιο σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το γαλάζιο αντιπροσωπεύει τη γνώση και ευνοεί σημαντικά τη μάθηση. Και το σημαντικότερο; Tο μπλε χαρακτηρίζεται παγκοσμίως ως το "το χρώμα του ύπνου" αφού είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ενισχύει το αίσθημα της χαλάρωσης.

Φούξια

ροζ υπνοδωμάτιο

Pinterest.com | Pink Bedroom

Το φούξια είναι ένα χρώμα γεμάτο ένταση και ενέργεια. Συμβολίζει την τέχνη, το ταλέντο & τη δημιουργικότητα. Φυσικά, τραβάει τα βλέμματα και δημιουργεί συναισθήματα ευχαρίστησης και θαυμασμού! Πώς θα σου φαινόταν αυτή η επιλογή χρώματος τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου;

Μπεζ

μπεζ-υπνοδωμάτιο

Pinterest.com | Beige Bedroom

Το μπεζ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο! Αν και θεωρείται συντηρητική επιλογή, ως χρώμα τοίχου προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα. Φωτίζει και μεγαλώνει το χώρο ενώ παράλληλα συνδυάζεται υπέροχα με όλα τα στυλ, τα υφάσματα και τα έπιπλα. Άλλοτε ψυχρό και άλλοτε θερμό, το μπεζ μπορεί να μην προκαλεί εντύπωση αλλά σίγουρα μεταδίδει σεβασμό και δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας. Αν είσαι λάτρης του κλασσικού, το μπεζ είναι μια ιδανική επιλογή για το υπνοδωμάτιο σου.

Πορτοκαλί 

πορτοκαλί υπνοδωμάτιο

Pinterest.com | Orange Bedroom

Το πορτοκαλί είναι μια πολύ τολμηρή επιλογή για τον τοίχο του υπνοδωματίου σου! Ισορροπεί, εμπνέει και απελευθώνει την φαντασία. Το πορτοκαλί χρώμα συμβολίζει τη δημιουργικότητα αλλά και τη φιλοδοξία. Αν και είναι έντονο χρώμα μεταδίδει με μοναδικό τρόπο το συναίσθημα της ζεστασιάς και της τρυφερότητας. Θα τολμούσες να τοποθετήσεις αυτό το χρώμα στον τοίχο του υπνοδωματίου σου;

Κάθε χρώμα της παλέτας έχει διαφορετική επίδραση στη διάθεση και την ψυχολογία μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, πριν ξεκινήσεις να βάφεις τον τοίχο ή και ολόκληρα δωμάτια του σπιτιού σου, να έχεις στο μυαλό σου μια συνολική εικόνα του αποτελέσματος που θέλεις να επιτύχεις. Ζητήσαμε από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας να μας δώσουν μερικές ακόμη συμβουλές για δώσεις το χρώμα που θέλεις στο υπνοδωμάτιο σου!

Πώς θα επιλέξεις χρώματα τοίχου για το υπνοδωμάτιο σου;

χρώματα τοίχων για το υπνοδωμάτιο

1. Σκέψου την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις. 

Ένα πολύ βασικό σημείο που πρέπει να προσέξεις καθώς επιλέγεις χρώματα για το υπνοδωμάτιο σου είναι η ατμόσφαιρα. Τι θέλεις να αισθάνεσαι καθώς μπαίνεις στο δωμάτιο σου; Θα ήθελες να μεταμορφωθεί στο προσωπικό σου ησυχαστήριο ή να αποκτήσει πιο ζεστή και ερωτική ατμόσφαιρα; Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ένταση και ο κορεσμός και λιγότερη το χρώμα. Όσο πιο απαλά είναι τα χρώματα τόσο περισσότερο μας χαλαρώνουν. Αντιθέτως οι έντονες, κορεσμένες χρωματικές αποχρώσεις μας τονώνουν και μας αναζωογονούν. Αν θέλεις να βάψεις το υπνοδωμάτιο σου σε αποχρώσεις του μπλε, για παράδειγμα, μη διστάσεις να το κάνεις. Προσπάθησε, όμως, να αποφύγεις τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις και διάλεξε κάτι απαλό, όπως είναι το baby blue, για να σε χαλαρώνει και να σε ηρεμεί.

2. Διατήρησε μια “γραμμή”.

Σε κάθε αλλαγή που θέλεις να κάνεις υποστηρίζουμε το δρόμο της καρδιάς και φυσικά του προσωπικού γούστου και στυλ. Πολλές φορές "κολλάμε" σε ένα συγκεκριμένο χρώμα για τον τοίχο του δωματίου μας, αγνοώντας τις λεπτομέρειες. Αν, λοιπόν, συμβαίνει το ίδιο και στην δική σου περίπτωση θα πρέπει να δώσεις προσοχή σε ορισμένα σημεία που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Προσπάθησε να κινηθείς γύρω από ένα χρωματικό θέμα το οποίο θα δένει αρμονικά με όλα τα στοιχεία του χώρου. Χρησιμοποίησε ένα χρώμα ως αφετηρία και "χτίσε" γύρω από αυτό. Συνδύασε μία ψυχρή με μία πιο ζεστή απόχρωση. Οι ψυχρές, όπως έχουμε αναφέρει, μας χαλαρώνουν ενώ οι ζεστές "ζωντανεύουν το χώρο".

3. Διατήρησε μία ισορροπία μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. 

Σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας είναι σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψη το εξωτερικό περιβάλλον, πριν πάρουμε μία απόφαση. Το κλειδί της επιτυχίας είναι τα χρώματα των δωματίων του σπιτιού σου να λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους αλλά και με το εξωτερικό περιβάλλον. Αν μένεις σε περιοχή κοντά στη θάλασσα τότε οι απαλές αποχρώσεις του γαλάζιου θα ταιριάξουν υπέροχα με το χώρο σου. Αντιθέτως, αν μένεις στο κέντρο της πολύβουης πόλης , τα θερμά και έντονα χρώματα θα “ζωντανέψουν” το χώρο σου!

Θέλεις να βάψεις τον χώρο σου και να ανανεωθείς; Ανακάλυψε ποιο χρώμα σου ταιριάζει κάνοντας το επόμενο κουίζ που ετοιμάσαμε για εσένα! 

[playbuzz-item item="ed96ad31-fe65-4f7f-85e6-e29bfc76a7dd" format="personality-quiz" wp-pb-id="285869"]

Νιώθεις έτοιμος/-η να χαρίσεις μία ανανέωση στο χώρο σου; Μη διστάσεις να εμπιστευθείς έναν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να ανανεώσει το χώρο σου! Ό,τι ψάχνεις για το σπίτι σου, σε βρίσκει στο Douleutaras.gr! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα