5 Συμβουλές που θα κρατήσουν τα ξυλοφάγα έντομα μακριά!

Τα ξυλοφάγα έντομα ανήκουν στα έντομα που θα εύχεσαι να μη συνατνήσεις στο σπίτι σου! Αν αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν τέτοια πλασματάκια που σου καταστρέφουν τα έπιπλα, ο λόγος είναι απλός. Στη φύση, ο ρόλος τους είναι να τρώνε το “νεκρό” και άρρωστο ξύλο και με αυτό τον τρόπο να ανανεώνουν τα δάση. Αν όμως μεταφερθούν μέσα σε ένα σπίτι, προσβάλλουν όποια ξύλινη επιφάνεια βρεθεί διαθέσιμη στο δρόμο τους. 

Τι είναι τα ξυλοφάγα έντομα;

Τα ξυλοφάγα έντομα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: το σαράκι, που είναι ξυλοφάγα σκαθάρια και τους τερμίτες, που είναι τα έντομα ξύλου. Τα έντομα αυτά περνάνε τη ζωή τους μέσα στο ξύλο και μεγαλώνουν αργά. Τους αρέσει η υγρασία και ο ήπιος καιρός και τα καταλαβαίνεις μετά από πολλά χρόνια, όταν η βλάβη έχει προχωρήσει πια.

Πώς μπαίνουν τα ξυλοφάγα έντομα μέσα στο σπίτι; 

Τα έντομα του ξύλου μπαίνουν στο σπίτι από το εξωτερικό περιβάλλον ή τα μπορείς να τα μεταφέρεις άθελά σου στο σπίτι. Ο τελευταίος τρόπος είναι και ο πιο συνηθισμένος. Πώς γίνεται αυτό; 

  • Μεταφέροντας παλιά έπιπλα στο σπίτι σου.
  • Φέρνοντας ξύλα για το τζάκι που έχουν τερμίτες μέσα στο σπίτι.
  • Χρησιμοποιώντας ξυλεία για εργασίες σπιτιού που έχει ήδη προσβληθεί από ξυλοφάγα έντομα.

Από εκεί και πέρα αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται αργά μέσα στο ξύλο και μπορεί να πάρει δεκαετίες μέχρι να φανεί η βλάβη. 

- Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις ξυλοφάγα έντομα;

Από τα πρώτα σημάδια ότι τα έντομα του ξύλου έχουν κάνει φωλίτσα στα έπιπλά σου είναι τα ίχνη από τα κελύφη των προνυμφών ή τρίμματα και σκόνη ξύλου στο δάπεδο.

ξυλοφάγα έντομα

Ψύλλοι στο Στρώμα; Δες τι θα κάνεις!

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα ξυλοφάγα έντομα;

Για την αντιμετώπιση αυτών των οργανισμών, θα χρειαστείς ένα έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο για απολυμάνσεις-απεντομώσεις. Είναι μία εργασία που είναι αδύνατο αλλά και επικίνδυνο να αναλάβεις μόνος/-η. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την εξάλειψη των ξυλοφάγων εντόμων είναι η μέθοδος του υποκαπνισμού.  

Στον συγκεκριμένο τρόπο, χρησιμοποιούνται χημικά σε αέρια μορφή, που μπορούν να εισχωρήσουν στις εσοχές και τις τρύπες των επίπλων και εξοντώνουν τα έντομα αυτά. Βασικό συστατικό του αερίου είναι η φωσφίνη, η οποία χρειάζεται να δράσει περίπου μία εβδομάδα για να σκοτώσει όλα τα έντομα. 

Ένα αξιόπιστο συνεργείο για την απεντόμωση, θα αναλάβει την κατάλληλη προετοιμασία του χώρου και θα χρησιμοποιήσει κατάλληλα υλικά, ασφαλή για σένα, την οικογένεια και τα κατοικίδιά σου. 

Υπάρχουν κοριοί στα ρούχα σου; Δώσε οριστικό τέλος!

ξυλοφάγα έντομα

Πώς να προστατέψεις τα έπιπλά σου από τα έντομα ξύλου; 

Για να προστατέψεις τα έπιπλα και τις ξύλινες επιφάνειες από αυτά τα έντομα και να μη χρειαστείς συνεργεία απολύμανσης, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Εξασφάλισε χαμηλή υγρασία στο χώρο: Χρησιμοποιώντας έναν αφυγραντήρα, μειώνεις τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο και τα ξυλοφάγα έντομα αγαπούν την υψηλή υγρασία. 

2. Αέρισε καλά κάθε δωμάτιο: Ο καλός αερισμός του χώρου μειώνει επίσης τα επίπεδα υγρασίας και ανανεώνει τον αέρα.

3. Αγάπησε το καλοκαίρι και τον χειμώνα: Οι ακραίες θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν στα έντομα ξύλου να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν.

4. Εξασφάλισε καλή ποιότητα ξυλείας για τις οικοδομικές εργασίες ή την ανακαίνιση σπιτιού.

5. Απόφυγε τις αντίκες και έλεγξε προσεκτικά όποιο μεταχειρισμένο έπιπλο θέλεις να φέρεις στο σπίτι σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να προστατέψεις τις ξύλινες επιφάνειες του χώρου σου από τα έντομα ξύλου. Αν παρά τα όσα έκανες χρειάζεσαι απολύμανση, μη διστάσεις να καταχωρήσεις την εργασία σου στην υπηρεσία μας εντελώς δωρεάν.

ξυλοφάγα έντομα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα