Διακόσμηση Καθρέφτη με Ύφασμα: 5 ιδέες για να έχεις τον πιο στιλάτο καθρέφτη!

Σε κάθε σπίτι σίγουρα θα υπάρχει τουλάχιστον ένας καθρέφτης. Όπως και να το κάνουμε χρειάζεται για να μπορούμε να θαυμάσουμε τους εαυτούς μας. Πέρα, όμως, από τον πρακτικό λόγο, βοηθά στο να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος και να προστεθεί ένα επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο. Μήπως, όμως, βαρέθηκες τον μονότονο καθρέφτη σου και θέλεις να τον διακοσμήσεις; Παρακάτω θα σου δείξουμε μερικές ιδέες για τη διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα, προκειμένου να τραβήξεις όλα τα βλέματα.

Το ύφασμα είναι ένας από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους να διακοσμήσεις έναν καθρέφτη. Δε χρειάζεται πολλά υλικά, παρά μόνο ύφασμα, ψαλίδι και κόλλα. Ωστόσο, απαιτείται αρκετή φαντασία, ώστε να διαλέξεις από το εμπόριο το ύφασμα που θα ταιριάζει με το στυλ και την αισθητική του χώρου σου. Φτιάξε, λοιπόν, τον πιο στιλάτο καθρέφτη για το σπίτι σου!

5 εντυπωσιακές ιδέες για τη διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα!

1. Εντυπωσιακό ύφασμα

διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα

Image Credits: Pinterest, Jamie Iwig

Βγες στην αγορά και διάλεξε ένα από τα πολλά υφάσματα για να διακοσμήσεις τον καθρέφτη σου. Προτίμησε ένα όμορφο και τολμηρό μοτίβο, όπως το ριγέ ή το πουά. Επίσης, όπως ίσως έχεις ακούσει, είναι πολύ στη μόδα τα animal prints. Επομένως, ντύνοντας την κορνίζα του καθρέφτη σου με ένα τιγρέ ή λεοπάρ ύφασμα, σίγουρα θα κλέψεις τις εντυπώσεις των επισκεπτών σου. Για να πετύχεις τη διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα πρέπει να κόψεις κομμάτια του υφάσματος στο σχήμα του καθρέφτη, για παράδειγμα εάν είναι στρογγυλός, τότε θα κόψεις έναν κύκλο. Φρόντισε να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορείς να τα κολλήσεις με σιλικόνη στο κάδρο του καθρέφτη.

2. Ποικιλία υφασμάτων

διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα

Image Credits: Pinterest, craftgawker

Μήπως ένα μόνο ύφασμα δεν είναι αρκετό; Τότε χρησιμοποίησε κομμάτια από πολλά διαφορετικά υφάσματα που πιστεύεις ότι θα ταίριαζαν μεταξύ τους και στόλισε την κορνίζα του καθρέφτη σου. Ίσως σου περισσεύουν στο σπίτι από τα κοντέματα των ρούχων σου. Εάν ναι, ήρθε, λοιπόν, η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις! Ακόμη, για να είναι οικονομική η κατασκευή σου, μπορείς να ζητήσεις από τη μοδίστρα σου να σου δώσει μερικά κομμάτια διαφορετικών υφασμάτων που δε θα της χρησιμεύουν σε κάτι. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις μια πιο διασκεδαστική και ευφάνταστη νότα στο σπίτι σου. Εάν δεν είσαι πολύ τολμηρός/-ή στη διακόσμηση, ένας τέτοιος καθρέφτης θα μπορούσε πολύ άνετα να τοποθετηθεί σε ένα παιδικό δωμάτιο.

3. Ύφασμα στο κάδρο

διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα

Image Credits: Pinterest, Christy K. James @ Confessions of a Serial Do-it-Yourselfer

Εδώ σου έχουμε έναν εναλλακτικό τρόπο για τη διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα. Εάν ο καθρέφτης σου έχει ήδη κορνίζα, τότε θα είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ακόμα κάδρο στο ίδιο σχήμα με τον καθρέφτη σου, απλώς θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος. Στο κέντρο του κάδρου θα τοποθετήσεις τον καθρέφτη που ήδη έχεις. Το κενό μεταξύ των δύο κορνίζων θα το καλύψεις με ένα εντυπωσιακό ύφασμα που θα έχεις ήδη διαλέξει. Το αποτέλεσμα της κατασκευής σίγουρα θα σε δικαιώσει! Θα αντιληφθείς ότι με μόνο μια μικρή πινελιά μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η διακόσμηση του χώρου σου.

4. Κάδρο μέσα στο κάδρο

διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα

Image Credits: Pinterest, ALEX SHEEHAN

Εάν θέλεις να πας την προηγούμενη ιδέα ένα βήμα παραπάνω, υπάρχει λύση! Αγόρασε 4-5 κάδρα ίδιου σχήματος αλλά διαφορετικών μεγεθών μεταξύ τους και 3-4 διαφορετικά υφάσματα που σου αρέσουν. Τοποθέτησε το ένα κάδρο μέσα στο άλλο και πρόσθεσε ενδιάμεσα, είτε κομμάτια καθρέφτη, είτε υφάσματος. Εμείς σου προτείνουμε να προσθέσεις καθρέφτη μόνο στο μικρότερο κάδρο και να προσθέσεις στα υπόλοιπα υφάσματα, ή να τα βάζεις εναλλάξ. Φυσικά ένας τέτοιος καθρέφτης αποτελεί περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο ενός σπιτιού και χάνει τη χρηστικότητά του, αλλά παραμένει πολύ εντυπωσιακός. Παρ’ όλα αυτά, εάν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τοποθετήσεις μόνος/-η σου τα κομμάτια του καθρέφτη, τότε ανάθεσε την κατασκευή σε έναν ειδικό λέγοντάς του την ιδέα που έχεις.

5. Λουλούδια από λινάτσα

διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα

Image Credits: Pinterest, Etsy.com

Η διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα δεν αφορά μόνο το “ντύσιμο” της κορνίζας του καθρέφτη. Μπορείς να δημιουργήσεις διάφορα διακοσμητικά στοιχεία από υφάσματα που θα προσθέσεις επάνω του, χαρίζοντάς του έναν άλλον αέρα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις το είδος του υφάσματος. Για παράδειγμα, η λινάτσα είναι ένα ύφασμα το οποίο στέκεται, γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές. Φτιάξε λουλούδια από λινάτσα απλώς τυλίγοντάς τη ρε ρολάκια. Στη συνέχεια, κόλλησέ τα στις άκρες του καθρέφτη σου και δημιούργησε ρουστίκ και ρομαντική διάθεση στο χώρο.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε δίνοντάς σου ιδέες για τη διακόσμηση καθρέφτη με ύφασμα. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τη διακόσμηση του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες διακοσμητές άμεσα & οικονομικά με λίγα μόνο κλικ!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα