10 Υπέροχες Ιδέες για να διακοσμήσεις τον Κήπο σου με παλιά αντικείμενα!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή, για να περιποιηθείς τον κήπο σου και να απολαύσεις μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στη σκιά. Είναι η περίοδος που το πότισμα και η φροντίδα των φυτών μας γίνεται προτεραιότητα, για να έχουμε την πιο όμορφη εξωτερική διακόσμηση. Ωστόσο, αν η βεράντα, η αυλή ή ο κήπος σου είναι σχετικά μεγάλων διαστάσεων, είναι λογικό να ψάχνεις το κάτι παραπάνω για τη διακόσμησή τους. Πώς θα σου φαινόταν, αν πετύχαινες μια εντυπωσιακή διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα;

Η διακόσμηση κήπων με παλιά και άχρηστα αντικείμενα είναι οικονομική, αλλά μπορεί να γίνει και πολύ δημιουργική διαδικασία. Η μεταμόρφωση παλιών αντικειμένων σε χρηστικά στοιχεία με διακοσμητική αξία είναι μοντέρνα, αλλά και πολύ πρακτική. Όμως, τι είδους κατασκευές και διακοσμήσεις μπορείς να κάνεις και με τι είδους αντικείμενα; Εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τις καλύτερες ιδέες για να εμπνευστείς!

10 έξυπνες ιδέες για οικονομική διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα!

#1 Διακόσμησε ένα παλιό ποδήλατο

Τα παλιά ποδήλατα ταιριάζουν φανταστικά στη διακόσμηση κήπου, ενώ μπορούν να έχουν και πρακτική χρήση. Αρχικά, μπορείς να βάψεις ένα ποδήλατο στο χρώμα της επιλογής σου, για να αποφύγεις και την εμφάνιση σκουριάς.

Image Credits: Pinterest.com | loggardenia

Έπειτα, μπορείς να το στηρίξεις για να στέκεται όρθιο και να φαίνεται σε όλο τον κήπο. Τέλος, μπορείς να κρεμάσεις πάνω του μερικές γλάστρες με λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει, γιατί θα έχεις ένα μοναδικό διακοσμητικό για τον κήπο σου.

Credits: Pinterest.com | my desired home

#2 Αξιοποίησε ένα παλιό έπιπλο με συρτάρια

Αν έχεις στο σπίτι σου κάποιο παλιό έπιπλο με ράφια ή συρτάρια, είναι ώρα να του δώσεις νέα πνοή. Αρχικά, βάψε το έπιπλο και πέρασέ το με προστατευτικό βερνίκι, για να παραμείνει σε καλή κατάσταση. Έπειτα, στήριξέ το σε κάποιο τοίχο και χρησιμοποίησε τα συρτάρια και τα ράφια, για να τοποθετήσεις γλάστρες με λουλούδια.

Image Credits: Pinterest.com | organicdailypost

Εκτός από αυτό, μπορείς να αποθηκεύσεις και τα εργαλεία κηπουρικής σου. Μη φοβάσαι να πειραματιστείς, γιατί μια τόσο πρωτότυπη ιδέα για διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα δε θα σε απογοητεύσει.

Image Credits: Pinterest.com | Stace Purkey Morris

Διάβασε επίσης: 10 εκπληκτικές ιδέες για να μεταμορφώσεις τα παλιά σου έπιπλα!

#3 Μεταμόρφωσε παλιά μαγειρικά σκεύη σε γλάστρες

Όλοι έχουμε κάποια παλιά μαγειρικά σκεύη που δε χρησιμοποιούμε πια. Παλιά τηγάνια, παλιά ταψιά, τσαγιέρες και άλλα αντικείμενα της κουζίνας, μπορούν να σου προσφέρουν μια πολύ δημιουργική διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα.

Image Credits: Pinterest.com | Claire Willers

Όλα αυτά τα σκεύη μπορούν να μεταμορφωθούν σε όμορφες γλάστρες που θα φιλοξενήσουν τα αγαπημένα σου λουλούδια. Και φυσικά, το κόστος είναι μηδενικό, εφόσον τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται ήδη στο σπίτι σου.

Image Credits: Pinterest.com | rugged thug life

#4 Φτιάξε ένα τραπεζάκι κήπου από παλέτα

Μια από τις πιο χρήσιμες, αλλά και σχετικά εύκολες κατασκευές DIY είναι το τραπέζι από παλέτα. Μπορεί να αντέξει αρκετά χρόνια, αν περιποιηθείς το ξύλο με προστατευτικό βερνίκι και είναι πολύ πρακτικό στη χρήση.

Image Credits: Pinterest.com | Alison Alstuy

Χρησιμοποιώντας παλιές παλέτες μπορείς να φτιάξεις διάφορα χρήσιμα έπιπλα κήπου, για να συμπληρώσουν τη δική σου διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα. Αρκεί, βέβαια, να “πιάνουν τα χέρια σου” στις κατασκευές, για να δημιουργήσεις μια γερή κατασκευή.

Image Credits: Pinterest.com | Kay Hawkins

#5 Στόλισε τον κήπο με τσιμεντόλιθους

Η διακόσμηση κήπου με τσιμεντόλιθους είναι μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Μπορείς να φτιάξεις διάφορες κατασκευές με τσιμεντόλιθους ή και να τους μετατρέψεις σε γλάστρες για τα φυτά σου.

Image Credits: Pinterest.com | Leslee LaBar

Μπορείς, ακόμη, να τους βάψεις σε διάφορα χρώματα και με σχέδια, ανάλογα με το στυλ σου και τον τόνο που θέλεις να δώσεις στη διακόσμηση.

Image Credits: Pinterest.com | Living March

#6 Φτιάξε μια κούνια από παλιά λάστιχα

Μια από τις πιο κλασικές και πάντα αγαπημένες ιδέες για διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα, είναι η κούνια από παλιό λάστιχο. Παραδοσιακά, η κούνια κρεμιέται από κάποιο μεγάλο δέντρο, με τη χρήση ενός χοντρού, ανθεκτικού σχοινιού.

Image Credits: Pinterest.com | myamazingthings

Έτσι, εξαλείφεται ο κίνδυνος ατυχήματος και μπορείς να χαρείς την κούνια σου, όποτε θέλεις. Για πιο μοντέρνο και πρωτότυπο αποτέλεσμα, μπορείς να βάψεις το λάστιχο, χρησιμοποιώντας μπογιά σε σπρέι.

Image Credits: Pinterest.com | decorfacil

#7 Χρησιμοποίησε ξανά μια παλιά καρέκλα

Αν έχεις φυλάξει καμία παλιά καρέκλα που δε χρησιμοποιείς πια στο πατάρι ή την αποθήκη, ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσεις ξανά!

Image Credits: Pinterest.com | 3.bp.blogspot

Ακόμα κι αν έχει καταστραφεί το κάθισμα, μπορείς πολύ εύκολα να τη μετατρέψεις σε μια βάση στήριξης για τις αγαπημένες σου γλάστρες με λουλούδια. Φυσικά, είναι σημαντικό να επιλέξεις το σωστό μέγεθος γλάστρας, για να μπορεί να στηριχτεί στην καρέκλα.

Image Credits: Pinterest.com | topbuzz

#8 Δημιούργησε διακοσμητικά με παλιά μπουκάλια

Τα διακοσμητικά μπουκάλια ταιριάζουν σε κάθε είδος διακόσμησης, ανάλογα με το πώς θα τα φτιάξεις. Μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω τους, να τα επενδύσεις με χάντρες και άλλα υλικά, να τους κάνεις ντεκουπάζ και άλλα πολλά.

Image Credits: Pinterest.com | wine for every day

Ουσιαστικά, η φαντασία σου είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι, για να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό. Άλλη μια αγαπημένη μας ιδέα για τη διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα είναι η κατασκευή κρεμαστών διακοσμητικών με μπουκάλια.

Image Credits: Pinterest.com | Tracey-Lynn Cuffe

#9 Αξιοποίησε το παλιό σου ποτιστήρι

Το παλιό ποτιστήρι μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ ρουστίκ βάζο για λουλούδια ή ακόμα και σε γλάστρα. Βέβαια, αν σκοπεύεις να το κάνεις γλάστρα, είναι καλό να του κάνεις τρύπες στην κάτω πλευρά, για να φεύγουν τα νερά.

Image Credits: Pinterest.com | Jean Parent

Μπορείς να το βάψεις για να του δώσεις νέα όψη ή μπορείς να το αφήσεις ως έχει, για να μοιάζει ακόμα πιο ρουστίκ και άλλης εποχής. Τοποθέτησέ το πάνω στο τραπέζι του κήπου σου και άφησέ το να κλέψει τις εντυπώσεις!

Image Credits: Pinterest.com | the old blue bucket

#10 Φτιάξε διακοσμητικά από κονσερβοκούτια

Τι πιο συνηθισμένο και άχρηστο, από ένα άδειο κονσερβοκούτι, σωστά; Κι όμως, ένα τόσο απλό και φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο, μπορεί να προσθέσει το κάτι παραπάνω στη διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα.

Image Credits: Pinterest.com | Juf Vivian

Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις τρύπες στο κονσερβοκούτι και να βάλεις μέσα κεράκια. Επίσης, μπορείς να το βάψεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια, για να φτιάξεις μοντέρνα διακοσμητικά.

Image Credits: Pinterest.com | The Crafty Chica

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε για τη δική σου ξεχωριστή διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα! Αν χρειάζεσαι κηπουρό για να φροντίσει τα φυτά του κήπου σου ή οποιαδήποτε άλλη εργασία για το σπίτι σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες!

generic banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα