Πώς γίνεται η επισκευή σαθρού σοβά; Δες υλικά & βήματα!

Η επισκευή σαθρού σοβά είναι μία εργασία που δεν παραλείπεται εύκολα. Εφόσον αφήσεις το προβληματικό σημείο στην τύχη του, η βλάβη θα επεκταθεί και το κόστος επισκευής θα ανέβει σημαντικά. Συνεπώς, η επισκευή σαθρού σοβά χρειάζεται να γίνει άμεσα, μόλις παρατηρηθεί το πρόβλημα, ώστε να αποφύγεις σοβαρότερες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα τοίχου

Κυριότερη αιτία για τη συγκεκριμένη φθορά της τοιχοποιίας είναι η πάροδος του χρόνου και η μη σωστή συντήρηση του κτιρίου, εξωτερικά και εσωτερικά. Επίσης, σε περιοχές που πλήττονται από την υγρασία, η αποσάθρωση του σοβά είναι συνηθισμένο φαινόμενο και χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση και φροντίδα. 

Ποια υλικά θα χρειαστείς για επισκευή σαθρού σοβά; 

Αρχικά, τα υλικά που θα χρειαστείς για της επισκευή της επιφάνειας από σαθρό σοβά, είναι τα εξής:

  • Αστάρι
  • Βούρτσα
  • Σπάτουλα
  • Ταχύπηκτο μείγμα σοβά
  • Τσιμεντόστοκος
  • Γυαλόχαρτο
  • Ελαστομερές μονωτικό χρώμα

Ο ταχύπηκτος σοβάς χρειάζεται να είναι πολύ καλής ποιότητας και να διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Αντοχή στη “γήρανση” του κτιρίου
  • Πολύ καλή πρόσφυση με τον παλιό σοβά
  • Αυξημένες μηχανικές αντοχές
  • Αντοχή στην υγρασία και στις διακυμάνσεις του καιρού
  • Αυξημένη ελαστικότητα

Επιλέγοντας δομικά και μονωτικά υλικά καλής ποιότητας για τέτοιες εργασίες, εξασφαλίζεις μεγάλη διάρκεια ζωής της επισκευής και καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Γιατί να επιλέξω το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

Εφόσον δεν είσαι σίγουρη/-ος ποια υλικά ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χώρου σου, οι έμπειροι επαγγελματίες της υπηρεσίας μας θα σου προτείνουν τα κατάλληλα και θα ολοκληρώσουν το σοβάτισμα του τοίχου σου, εύκολα και αξιόπιστα. 

Ποια βήματα να ακολουθήσεις για επισκευή σαθρού σοβά;

Πρώτα από όλα, χρειάζεται να αφαιρεθούν τα κομμάτια της επιφάνειας που έχουν το πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, μπορείς να απομακρύνεις τα κομμάτια του σοβά. Έπειτα, με μία βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, καθάρισε πολύ καλά όλες τις επιφάνειες από σκόνη και πετραδάκια που έχουν ξεμείνει. 

Επόμενο βήμα είναι το αστάρωμα της επιφάνειας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή ένα ρολό. το αστάρι χρειάζεται να έχει στεγνώσει καλά προτού προχωρήσεις στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Αφού στεγνώσει η επιφάνεια από το αστάρι, σειρά έχει η εφαρμογή του μείγματος του ταχύπηκτου σοβά ή αλλιώς το επισκευαστικό κονίαμα. Και σε αυτό το σημείο απαιτείται αναμονή βάση των οδηγιών του σοβά ώστε να έχει στεγνώσει πολύ καλά πριν το επόμενο βήμα. 

Έπειτα, εφαρμόζεται ο τσιμεντόστοκος. Αφού στεγνώσει το υλικό, σειρά έχει το τρίψιμο με γυαλόχαρτο της επιφάνειας μέχρι να είναι λεία και έτοιμη για βάψιμο! 

Χρησιμοποίησε ελαστομερές θερμομονωτικό χρώμα, καλής ποιότητας, για το βάψιμο του τοίχου. Σε αυτό το σημείο μπορείς να διαλέξεις το αρχικό χρώμα του τοίχου ή να το δεις σαν μία καλή ευκαιρία για την ανανέωση της εξωτερικής όψης του σπιτιού σου. Καλό είναι η βαφή της επιφάνειας να γίνει με δύο στρώσεις χρώματος για πιο ομοιόμορφα και καλαίσθητα αποτελέσματα, χωρίς ατέλειες.  

Δες ποια χρώματα για βάψιμο εξωτερικών τοίχων, κερδίζουν τις εντυπώσεις!

Χρειάζεσαι επισκευή σαθρού σοβά; Για να γίνει σωστά και με ποιοτικά υλικά, καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στην υπηρεσία μας. Θα σου βρούμε άμεσα έμπειρους και αξιολογημένους τεχνίτες στην περιοχή σου, για να σου δώσουν προσφορές για την αποκατάσταση της τοιχοποιίας σου!

επισκευή σαθρού σοβά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα