5 Φθηνές & Ποιοτικές Λύσεις για Πατώματα που θα Λατρέψεις!

Φθηνές & Ποιοτικές Λύσεις για Πατώματα που θα Λατρέψεις

Μήπως το πάτωμα που έχεις στο σπίτι σου, χαλάει την αισθητική σου; Μια αλλαγή στο πάτωμα μπορεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη διακόσμηση του σπιτιού. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η αλλαγή δαπέδου μπορεί να γίνει μια αρκετά ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία. Για παράδειγμα, αν αποφασίσεις να αλλάξεις και να αντικαταστήσεις τα πλακάκια του χώρου σου, σίγουρα ως διαδικασία θα χρειαστεί χρόνο και υψηλότερο budget.

Αν θέλεις να αλλάξεις τα πατώματα στο χώρο σου, μπορείς να το κάνεις οικονομικά. Υπάρχουν αρκετές φθηνές λύσεις για πατώματα που μπορείς να εφαρμόσεις στο σπίτι σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και σου τις παρουσιάζουμε.

Low budget Ανανέωση: 4+1 Φθηνές Λύσεις για Πατώματα!

1. Βάψιμο Πλακιδίων

[caption id="attachment_17063" align="aligncenter" width="500"]
Image Credits | Pinterest, Driven by Decor[/caption]

Το βάψιμο πλακιδίων αποτελεί την πιο οικονομική λύση για την ανανέωση των δαπέδων. Ως διαδικασία είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Αρχικά θα πρέπει να ασταρωθεί ο χώρος, ώστε να λειανθεί η επιφάνεια και ύστερα μπορεί να περαστεί η μπογιά, με τον τρόπο που γίνεται και στους τοίχους. Τα υλικά αυτά είναι αρκετά οικονομικά, οπότε και αυτή η πρόταση ανήκει στις πολύ φθηνές λύσεις για πατώματα.

Τα πλακάκια που μπορούν εύκολα να χρωματιστούν είναι τα πορσελάνινα και τα κεραμικά. Εξαιτίας του υλικού τους, βάφωντας το συγκεκριμένο τύπο πλακιδίων, δεν υπάρχει φόβος αλλοίωσης του χρώματος της μπογιάς. Προτίμησε αυτή την τεχνική να την εφαρμόσεις για τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας. Στα υπόλοιπα μέρη του σπιτιού, όπως είναι ο χώρος του σαλονιού, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος φθοράς, λόγω των επίπλων.

2. Μοκέτα

Η μοκέτα προσφέρει άνεση και ζεστασιά στο χώρο. Αποτελεί μια αρκετα φθηνή επιλογή, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το δάπεδο, καλύπτοντας τις ατέλειες που παρουσιάζει. Βρίσκεται στην λίστα με τις πιο φθηνές λύσεις για πατώματα, καθώς έχει χαμηλό κόστος και μπορείς να την τοποθετήσεις πανεύκολα.

Από την άλλη μεριά, η μοκέτα αποτελεί μια βραχυχρόνια επιλογή για την επένδυση του πατώματος. Εξαιτίας του υλικού της, στο πέρασμα του χρόνου συγκεντρώνει σκόνη και υγρασία και μπορεί να εμφανίσει μούχλα και μύκητες. Επομένως, αν πρόκειται να αξιοποιήσεις αυτή τη λύση, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως αποτελεί μια προσωρινή λύση για το χώρο του σπιτιού.

3. Βινυλικό δάπεδο

pvc-πάτωμα

Το βινυλικό δάπεδο αποτελεί μια από τις πιο φθηνές λύσεις για πατώματα. Στο εμπόριο θα το βρεις σε πολλά σχέδια, όπως πλακάκια, μονόχρωμα ή με νερά, καθώς και σε μορφή ξύλινου δαπέδου. Μπορείς να το βρεις, τόσο σε μορφή πλακιδίων, όσο και σε ρολό ή λωρίδες PVC. Η τοποθέτησή τους συνήθως γίνεται κολλητά πάνω στο πάτωμα.  

Σαν υλικό το πλαστικό δάπεδο είναι μαλακό. Για αυτό πριν την τοποθέτηση βυνιλικού δαπέδου, προτείνεται η επιπεδοποίηση του πατώματος στο οποίο θα τοποθετηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ανωμαλίες που παρουσιάζει το κάτω πάτωμα θα γίνονται αισθητές στο νέο δάπεδο.

4. Laminate Πάτωμα

laminate-πάτωμα

Τα laminate πατώματα προσφέρουν την άνεση και τη ζεστασιά του ξύλινου δαπέδου σε πιο οικονομική τιμή. Είναι μια από τις καλύτερες φθηνές λύσεις για πατώματα και μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα μέρη του σπιτιού, τόσο στο σαλόνι, όσο και στο υπνοδωμάτιο. Επίσης, τα laminate μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τα πλακάκια του σπιτιού σου αποτελεσματικά. Έτσι, επιλέγοντας το laminate πάτωμα για το σπίτι σου, απαλλάσσεσαι από το κόστος της αποξήλωσης του δαπέδου.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που καλύτερα να αποφύγεις την τοποθέτηση laminate. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν τα παλιά πατώματα που έχουν κρατήσει υγρασία, τα πατώματα με κολλημένη μοκέτα, τα πατώματα που παρουσιάζουν ανωμαλίες, καθώς επίσης και ο χώρος του μπάνιου, εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας.

Διάβασε επίσης: 5+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι είναι laminate

5. Δάπεδα Φελλού

δάπεδο φελλού

Τα δάπεδα φελλού είναι κατασκευασμένα από φελλό. Εκτός από οικονομική λύση, ο φελλός αποτελεί ένα ανανεώσιμο και οικολογικό υλικό που προσφέρει πολύ καλή μόνωση δαπέδου και μεγάλη ελαστικότητα. Τα δάπεδα φελλού είναι ικανά να αναβαθμίσουν το χώρο και να προσφέρουν τη ζεστασιά που του αρμόζει. Έτσι, μπορούν να κερδίσουν επάξια μια θέση στις καλύτερες και πιο φθηνές λύσεις για πατώματα.  

Στο εμπόριο θα τα βρεις σε μεγάλη ποικιλία επιλογών. Εκτός από τη φυσική όψη φελλού, διατίθενται σε όψη ξύλινου δαπέδου, πέτρας και πλακιδίων. Κάθε σανίδα δαπέδου αποτελείται από πολλές στρώσεις φελλού, που ενισχύουν την ηχομονωτική του ιδιότητα. Έτσι, τα δάπεδα φελλού μπορούν να σου προσφέρουν ένα άνετο και ήσυχο περιβάλλον στο σπίτι.

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σε βοήθησε να βρεις φθηνές λύσεις για πατώματα και να αξιοποιήσεις κάποια από αυτές, για να ανανεώσεις το χώρο του σπιτιού σου. Αν ψάχνεις κάποιον έμπειρο επαγγελματία πατωματζή που θα αναλάβει την ανανέωση του χώρου σου, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου στο Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, θα λάβεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας.φθηνές λύσεις για πατώματα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα