6+1 Πανέμορφα φυτά για τις σκιερές γωνίες του μπαλκονιού σου!

Πανέμορφα φυτά για τις σκιερές γωνίες

Μήπως έχεις και εσύ εκείνο το μπαλκόνι που δεν το πιάνει ποτέ ο ήλιος; Πώς θα ομορφύνεις και τα πιο σκοτεινά σημεία του κήπου σου;  Τα φυτά για σκιά είναι η κατάλληλη λύση! Στο παρελθόν, σου έχουμε παρουσιάσει τα φυτά που αντέχουν χειμώνα- καλοκαίρι. Επίσης ξέρεις τα λουλούδια που χρειάζονται ήλιο για να ανθίσουν αλλά και τα δέντρα για κήπο που θα τον μεταμορφώσουν σε πράσινη όαση. 

Τι θα κάνεις, όμως, για τα σημεία που έχουν μόνιμα σκιά; Ή εκείνο το σημείο στην αυλή σου που κρύβεται από την πέργκολα; Υπάρχουν 7 μοναδικά φυτά για σκιά που θα καλύψουν αυτές τις γωνίες με τον καλύτερο τρόπο. Δες ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για σκιά που ψάχνουν τη θέση τους στο μπαλκόνι σου.

7 Υπέροχα Φυτά για Σκιά που θα ομορφύνουν τις πιο σκοτεινές γωνίες!

#1. Καμέλια

Η καμέλια ξεχωρίζει για το όμορφο χρώμα των λουλουδιών της και το γυαλιστερό τους φύλλωμα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στους δυνατούς ανέμους και θα πρέπει να τις τοποθετήσεις σ’ ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Φρόντισε για την καλή αποστράγγιση του χώματος ώστε να μπορέσει να ανθίσει. Η καμέλια δεν αντέχει τον ήλιο αλλά ούτε και την υπερβολική υγρασία! Τα λουλούδια της θα γεμίσουν με χρώμα τη βεράντα σου από τις αρχές του Γενάρη έως και τα τέλη Μαΐου!

#2. Ευώνυμο

Πρόκειται για ένα θάμνο με πρασινοκίτρινα πυκνά φύλλα. Αντέχει όλο το χρόνο, χωρίς να χάσει τα φύλλα του. Άρα, επιλέγοντάς το, μπορείς να έχεις ένα πράσινο μπαλκόνι 365 μέρες το χρόνο!

Η ανθοφορία του δεν κρατά περισσότερες από 30 ημέρες και γίνεται στις αρχές του καλοκαιριού.Το ευώνυμο, έχει υπέροχο χρώμα και μπορεί να ομορφύνει με το δικό του τρόπο τον κήπο σου. Είναι ένα από τα φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στη σκιά, που σίγουρα πρέπει να σκεφτείς!

#3. Κυκλάμινο

κυκλαμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα ομορφότερα φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στη σκιά που θα συναντήσεις στην ελληνική εξοχή. Είναι ένα πολυετές φυτό που ξεκινά να ανθίζει από τα μέσα του φθινοπώρου και σταματά προς τα τέλη της άνοιξης. Τα λουλούδια του έχουν ροζ, κόκκινο, λευκό και μωβ χρώμα και χαρίζουν μοναδικό θέαμα, όπου και αν τοποθετηθούν. Μπορείς να φυτέψεις το κυκλάμινο είτε σε γλάστρα είτε σε ζαρντινιέρα, αρκεί να το τοποθετήσεις σε ένα σκιερό ή ημισκιερό σημείο της βεράντας ή του κήπου σου. Τα πολύχρωμα λουλούδια της σίγουρα θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς.

10 πανέμορφα φυτά για ζαρντινιέρες που ομορφαίνουν το μπαλκόνι!

#4. Γεράνι

γερανι
Τα γεράνια είναι ίσως τα δημοφιλέστερα φυτά που συναντάμε σε πάρκα, αυλές και κήπους στην Ελλάδα. Η μεγάλη περίοδος ανθοφορίας του γερανιού που ξεκινά από τα μέσα της άνοιξης και σταματά στα τέλη του φθινοπώρου, τα υπέροχα λουλούδια του και οι σχετικά μικρές απαιτήσεις του το κατατάσσουν ανάμεσα στις αγαπημένες μας επιλογές για τον στολισμό των εξωτερικών χώρων του σπιτιού. Το γεράνι αγαπάει τον ήλιο αλλά είναι και ένα από τα πιο όμορφα φυτά για σκιά που μπορείς να επιλέξεις.

#5. Αζαλέα

Η αζαλέα μας έρχεται από την Άπω Ανατολή και έχει χαρακτηριστικά ρος άνθη. Αποτελεί μία γουστόζικη επιλογή για το μπαλκόνι σου!Τα άνθη της, μονόχρωμα ή δίχρωμα, κάνουν την εμφάνιση τους στα μέσα της άνοιξης και στολίζουν το φυτό για αρκετές εβδομάδες. Η αζαλέα χρειάζεται περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας και πρέπει να τοποθετηθεί σε σκιερό μέρος για να επιβιώσει. Δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στην ξηρασία ούτε στον καύσωνα των καλοκαιρινών ημερών. Αν δεν την προσέξεις είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει χάσει μερικά από τα όμορφα λουλούδια της.

12 Αναρριχώμενα φυτά ιδανικά για τα κάγκελα του μπαλκονιού σου!

#6. Ορτανσία

Η ορτανσία είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό φυτό. Θα συναντήσεις λουλούδια σε μοβ, γαλάζιο ή και ροζ χρώμα. Το χρώμα των λουλουδιών της επηρεάζεται από το είδους του χώματος που θα επιλέξεις για τη φύτευση της. Αν επιλέξεις αλκαλικό χώμα, το χρώμα των λουλουδιών θα έχει ροζ αποχρώσεις. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όξινο χώμα, ώστε να δεις τα λουλούδια να γίνονται γαλάζια. Συνήθως φυτεύεται σε παρτέρια και όχι σε γλάστρες, γιατί γίνεται μεγάλος θάμνος. Δεν ξεπερνά τα 2 μέτρα σε ύψος αλλά ο όγκος της αναπτύσσεται αρκετά.

Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά της την τοποθετούν ανάμεσα στα αγαπημένα φυτά για σκιά. Μην ξεχνάς να την ποτίζεις 3-4 φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού! Χρειάζεται αρκετό νερό για να επιβιώσει από τον καύσωνα. Ένας έμπειρος κηπουρός μπορεί να σε βοηθήσει με το φύτεμα και τις οδηγίες συντήρησης της ορτανσίας, ώστε να τη χαίρεσαι για καιρό!

#7. Μπιγκόνια

begonia

Η μπιγκόνια είναι ένα από τα όμορφα και κλασικά φυτά εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στη σκιά. Αρκεί να την προστατέψεις από το πολύ κρύο και εκείνη θα σου χαρίσει τα όμορφα φυτά της. Προτίμησε την κόκκινη εκδοχή της καθώς αντέχει περισσότερο. Θέλει περιορισμένο πότισμα το χειμώνα και τακτικό πότισμα το καλοκαίρι αλλά απέφυγε τις μεγάλες ποσότητες νερού.

Θέλεις να γεμίσεις με πανέμορφα φυτά για σκιά, ακόμα και τις πιο σκιερές γωνίες του κήπου σου; Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου και μεταμόρφωσε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου, όπως ακριβώς ονειρευόσουν!

φυτά για σκιά

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα