7 Safe επιλογές για να διαλέξεις το ιδανικό χρώμα για το Σαλόνι σου!

Το σαλόνι είναι ένας κοινόχρηστος χώρος. Είναι ένα μέρος στο οποίο χαλαρώνεις, ξεκουράζεσαι ή απλώς αράζεις με φίλους ή χωρίς. Πολλές φορές μπορεί να βυθίζεσαι στον καναπέ και τις πολυθρόνες σου για ώρες, για αυτό είναι λογικό να θέλεις να είναι το σαλόνι σου διακοσμημένο όμορφα. Τα ωραία χρώματα βοηθούν στην καλή ψυχολογία. Συνεπώς, πρέπει να επικρατούν χρώματα στη διακόσμηση που να ταιριάζουν στο στυλ σου. Ποιο είναι, όμως, το ιδανικό χρώμα για σαλόνι;

Θέλεις να έχεις ένα μοντέρνο ή ένα παραδοσιακό καθιστικό; Μήπως είσαι λάτρης του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης; Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, εμείς θα σου δώσουμε φοβερές ιδέες για να δημιουργήσεις έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μπορείς να βάψεις τους τοίχους σου ή να αλλάξεις τη διακόσμηση προσθέτοντας ή αφαιρώντας ορισμένα στοιχεία. Διάλεξε ένα από τα παρακάτω χρώματα για το σαλόνι σου και κάλεσε τους φίλους σου για να το χαρείτε μαζί!

Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα για σαλόνι;

1. Γκρι

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα και εύκολο να το συνδυάσεις. Το σίγουρο είναι ότι δε θα το βαρεθείς ποτέ. Ένα ολοκληρωτικά γκρι σαλόνι παραπέμπει σε βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Κάποιοι ίσως το θεωρούν ένα μουντό χρώμα και να μην το προτιμούν, αλλά μπορείς να το “σπάσεις” με ορισμένες χρωματικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, το γκρι ταιριάζει άψογα με ροζ παλ ή πετρόλ αποχρώσεις. Μερικά μαξιλάρια, ριχτάρια ή κουρτίνες σε αυτά τα χρώματα σίγουρα θα δώσουν μια νότα χαράς στο σαλόνι σου. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του γκρι, για αυτό διάλεξε μία ανοιχτή προκειμένου να φωτίζει το χώρο σου και όχι να τον σκοτεινιάζει.

2. Μπεζ

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Το μπεζ ανήκει στην κατηγορία των γήινων χρωμάτων. Είναι ένα ιδανικό χρώμα για σαλόνι μιας και αποπνέει ζεστασιά, πράγμα πολύ σημαντικό για έναν τέτοιο χώρο. Μπορείς να επιλέξεις μία από τις πολλές αποχρώσεις του, από απαλό έως μπεζ-κίτρινο. Οι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείς να κάνεις είναι πάρα πολλοί. Πρόσθεσε έντονα χρώματα όπως το καφέ σε διακοσμητικά στοιχεία. Διαφορετικά διατήρησε ανοιχτούς τόνους για να δώσεις κομψότητα. Τα συγκεκριμένα χρώματα χαρίζουν την ηρεμία και χαλάρωση που αναζητάς όταν βρίσκεσαι στο σαλόνι σου. Επιπλέον, πρόκειται για ένα κλασικό και διαχρονικό χρώμα που ταιριάζει σε όσους δεν επιθυμούν να πειραματίζονται.

3. Πορτοκαλί

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Το πορτοκαλί είναι ένα κοινωνικό χρώμα, αφού συμβολίζει τη συναναστροφή με φίλους και οικογένεια. Εξαιτίας αυτού, λοιπόν, είναι ένα ιδανικό χρώμα για σαλόνι. Εάν σου αρέσει γενικά να τολμάς, επίλεξε έναν πορτοκαλί καναπέ για να δώσεις μία fun διάθεση στο σαλόνι σου. Συνδυάζεται άψογα με σκούρες καφέ λεπτομέρειες, όπως μαξιλάρια. Εναλλακτικά, μπορείς να βάψεις έναν από τους τοίχους σου πορτοκαλί και να διαλέξεις μπεζ ή ανοιχτά γκρι έπιπλα. Όπως ίσως αντιλαμβάνεσαι και εδώ οι αποχρώσεις είναι πολλές, από ανοιχτό ροδακινί έως μουσταρδί.

4. Λευκό

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Ένα ολόλευκο σαλόνι χαρίζει κομψότητα και αρχοντιά στο χώρο. Ταυτόχρονα ως δια μαγείας κάνει το μικρό σου σαλόνι να φαίνεται μεγαλύτερο! Μπορείς να κρατήσεις την άσπρη εικόνα εάν επιθυμείς μια μοντέρνα διακόσμηση. Το λευκό κάνει το χώρο σου να δείχνει καθαρός και λαμπερός. Εναλλακτικά, συνδυάζεται πραγματικά με οποιοδήποτε χρώμα θελήσεις, είτε βάφοντας κάποιον τοίχο, είτε προσθέτοντας μικρές λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Επίσης, εάν έχεις άσπρα έπιπλα είναι πολύ εύκολο με μόνο λίγα στοιχεία, να αλλάζεις συνεχώς τη διακόσμηση του σαλονιού σου σε περίπτωση που βαριέσαι γρήγορα.

5. Μαύρο

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Το μαύρο είναι ένα από τα πιο κλασικά και ταυτόχρονα μοντέρνα χρώματα για έναν χώρο. Μπορείς να διαλέξεις τον all-time-classic ασπρόμαυρο συνδυασμό επιλέγοντας μαύρα έπιπλα και άσπρα διακοσμητικά στοιχεία ή έναν λευκό τοίχο για φόντο. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα σου χαρίσει κομψότητα και πολυτέλεια. Ωστόσο, δε σε εμποδίζει κανείς από το να δώσεις χρώμα στο σαλόνι επιλέγοντας μαξιλάρια ή ριχτάρια σε φωτεινούς  ή πιο ήπιους τόνους.

6. Πετρόλ

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Εάν ψάχνεις για μια εναλλακτικότερη διακόσμηση σαλονιού, τότε επίλεξε το πετρόλ. Είναι ιδανικό χρώμα για σαλόνι, καθώς δεν είναι μια έντονη απόχρωση, αλλά παστέλ. Συνδυάζεται πολύ όμορφα με γκρι στοιχεία και χαρίζουν μια φθινοπωρινή διάθεση. Ένας πετρόλ τοίχος ή ένα χαλί σε αυτούς τους τόνους είναι αρκετό για να μεταμορφώσει τη διακόσμηση ολόκληρου του σαλονιού σου. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις να μη χρησιμοποιήσεις το πετρόλ σε μεγάλες επιφάνειες γιατί πρόκειται για ένα σκούρο χρώμα που ενδέχεται να σκοτεινιάσει το χώρο σου.

7. Πράσινο

ιδανικό χρώμα για σαλόνι

Το πράσινο συμβολίζει τη φύση και την ελπίδα. Μπορείς να επιλέξεις μία ήπια απόχρωση του πράσινου όπως της ελιάς ή της μέντας. Αυτές μπορείς να τις συνδυάσεις με μπεζ ή ακόμα και με μαύρα ή γκρι έπιπλα. Ειδικά με την απόχρωση της ελιάς πηγαίνει πολύ και το καφέ, καθώς θυμίζει πραγματικά ένα τοπίο της φύσης. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ιδανικό χρώμα για σαλόνι εάν θέλεις να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα. Θα σου δημιουργήσει σίγουρα την ηρεμία που ψάχνεις στο χώρο ξεκούρασής σου.

Εμείς σου δώσαμε ορισμένες ιδέες για το καθιστικό σου και ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε για να διαλέξεις το ιδανικό χρώμα για το σαλόνι σου! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με το βάψιμο των τοίχων σου ή τη διακόσμηση του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη μεταμόρφωση του χώρου σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα