5 tips που θα κάνουν το ίσιωμα των μαλλιών να μοιάζει με παιχνίδι!

Ταλαιπωρείσαι καθημερινά προσπαθώντας να τιθασεύσεις την “αγριεμένη” χαίτη σου; Το μαλλί σου μετά το πιστολάκι θυμίζει τον βασιλιά της ζούγκλας; Αν το ισιωμα μαλλιων αποτελεί για εσένα μία συνηθισμένη διαδικασία μετά από κάθε λούσιμο, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος.

Ας ξεκινήσουμε με μία απλή παραδοχή. Το ίσιωμα σε μακριά, σγουρά μαλλιά δεν είναι μία καθόλου εύκολη υπόθεση. Κάθε άλλο. Πρέπει να παλεύεις συνεχώς με την κάθε τούφα μέχρι να γίνει “πρόκα”. Φυσικά κανείς δεν εγγυάται ότι τα μαλλιά σου δεν θα φριζάρουν και πάλι με το πρώτο σημάδι υγρασίας.

Ως ομοιοπαθούσες αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Ζητήσαμε από τις καλύτερες hair stylist της πλατφόρμας μας να μοιραστούν μαζί μας τις συμβουλές τους. Ετοιμάσαμε μία λίστα με tips που θα κάνουν το ισιωμα μαλλιων πολύ ευκολότερο & θα σε βοηθήσουν να λάμψεις!

Κάνε το ίσιωμα μαλλιών να μοιάζει με παιχνίδι!

#1 Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν περιποίησης

Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση είναι απολύτως απαραίτητο να φροντίζεις για την ενυδάτωση και περιποίηση τους. Εκτός του ότι θα είναι και θα δείχνουν υγιή, αυτό θα βοηθήσει και τη διαδικασία του ισιώματος. Ζήτησε από την έμπειρη κομμώτρια να σου εξηγήσει ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο της τρίχας σου, ώστε να αποφύγεις το φριζάρισμα και την extra ταλαιπωρία.

#2 Προτίμησε μία οδοντωτή χτένα

Η εντύπωση ότι με τη βούρτσα χτενίζονται αποτελεσματικότερα τα μαλλιά δεν ανταποκρίνεται, δυστυχώς, στην πραγματικότητα. Ίσως με τη χτένα να κάνεις περισσότερη ώρα να χτενίσεις τα μαλλιά σου αλλά το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο. Το βούρτσισμα, ειδικά όταν γίνεται βιαστικά, σπάει την τρίχα και επί της ουσίας δεν ξεμπλέκει τα μαλλιά. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μία οδοντωτή χτένα καλής ποιότητας για να κάνει σωστή δουλειά πριν το ίσιωμα των μαλλιών.

#3 Χώρισε τη χαίτη σου σε τμήματα

Ένας εύκολος τρόπος για να τελειώσεις με το ίσιωμα των μαλλιών σου πολύ πιο γρήγορα είναι να λειτουργείς μεθοδικά. Με 3-4 clip χώρισε τα μαλλιά σου σε τούφες. Ξεκίνησε να ισιώνεις το πίσω μέρος και στη συνέχεια το μπροστινό. Το πιο δύσκολο σημείο θα έχει τελειώσει προτού προλάβεις να κουραστείς.

#4 Σίδερο & χτένα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι

Αυτό το τρικ απαιτεί multitasking. Αφού ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου με την χτένα μη βιαστείς να την αφήσεις πίσω στη θέση της. Με το ένα χέρι πιάσε το σίδερο και με το άλλο την οδοντωτή χτένα. Τούφα - τούφα πέρνα πρώτα τη χτένα και στη συνέχεια το σίδερο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κάνεις 3 ή 4 περάσματα μέχρι να ισιώσει εντελώς κάθε τούφα.

#5 Μικρότερο τούφα, καλύτερο αποτέλεσμα

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος στο ισιωμα μαλλιων είναι η βιασύνη. Θέλοντας να τελειώσουμε μέσα σε ένα τέταρτο, μαζεύουμε όπως - όπως τις τρίχες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στις καυτές πλάκες. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι οι μικρές τούφες και η υπομονή. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο όμορφο και τα μαλλιά δείχνουν λεία και περιποιημένα με δύο “πατήματα”. Όσο μικρότερη είναι η τούφα, τόσο καλύτερο είναι και το αποτέλεσμα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα