Κατασκεύασε Κεριά Σόγιας Εύκολα & Γρήγορα!

Η κατασκευή κεριών είναι μία εύκολη και δημιουργική διαδικασία, μέσα από την οποία μπορείς να δημιουργήσεις άπειρους συνδυασμούς κεριών. Από αρωματικά μέχρι χρωματιστά κεριά, μπορείς να φτιάξεις πραγματικά εντυπωσιακές δημιουργίες!  Επιπλέον, στο εμπόριο υπάρχουν έτοιμα κιτ που κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις πρώτα μόνος/-η σου, ώστε να δημιουργήσεις ελεύθερα τα κεριά που έχεις ονειρευτεί! 

Γιατί να προτιμήσεις την κατασκευή κεριών σόγιας;

Το κερί σόγιας είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον και κατάλληλο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν κερί μέλισσας ή μείγμα παραφίνης-στεατίνης για την κατασκευή κεριών. Επίσης, τα υπολείμματά του κεριού σόγιας καθαρίζονται εύκολα με υγρό πιάτων και νερό. 

Τι θα χρειαστείς για την κατασκευή κεριών;

Παρακάτω  σου παρουσιάζουμε τα υλικά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς για την κατασκευή των κεριών σου! Μπορείς να τα προμηθευτείς σε οποιοδήποτε κατάστημα με υλικά Hobby και κηροπλαστείας. Υλικά για 5 μεσαία κεριά:
  • 800γρ κερί 100% σόγιας
  • 5 φιτίλια
  • 5 μανταλάκια ξύλινα ή μεταλλικά στηρίγματα φιτιλιού
  • 5 Μικρά δοχεία της αρεσκείας σου (φλιτζάνια, βαζάκια, γλαστράκια, ποτήρια) 
  • 1 κύβος χρώματος που αντιστοιχεί σε 1 κιλό κερί σόγιας ή παλιές κηρομπογιές 
  • 50ml Άρωμα  που αντιστοιχεί σε 1 κιλό κερί σόγιας
  • Προαιρετικά υλικά: διακοσμητικά αντικείμενα που πιθανώς θέλεις να προσθέσεις στο κερί σου (πέταλα λουλουδιών, κοχύλια, παιχνίδια, μπαχαρικά)
κατασκευή κεριών

Image credits _ Pinterest

Εξοπλισμός:
  • 2 κατσαρολάκια (για Μπεν Μαρί)
  • 1 κουτάλι
  • Χαρτί κουζίνας και λίγες εφημερίδες

Ποια είναι τα βήματα για την κατασκευή κεριών;

Βήμα 1: Προετοιμασία

Αρχικά, χρειάζεται να καθαρίσεις προσεκτικά τα δοχεία που έχεις επιλέξει για την κατασκευή κεριών.  Το φιτίλι που θα επιλέξεις χρειάζεται να είναι λίγο παραπάνω σε μέγεθος από αυτό του τελικού αποτελέσματος, ώστε να μπορέσει να στερεωθεί επιτυχώς στο δοχείο. Έπειτα πρόσθεσε το φιτίλι, μέχρι να ακουμπήσει στον πάτο του δοχείου και στερέωσε το με ένα μανταλάκι στην κορυφή του δοχείου.  Σε περίπτωση που το μανταλάκι είναι μικρό για τη διάμετρο του δοχείου, προτίμησε ένα μεγαλύτερο ξυλάκι ή πιρούνι και τύλιξε το φιτίλι γύρω από αυτό.
Τέλος, στρώσε λίγες εφημερίδες στον πάγκο εργασίας σου και βάλε λίγο νερό στο μεγαλύτερο κατσαρολάκι για να ζεσταθεί. 

Βήμα 2: Λιώσιμο κεριού

Βάζεις το κερί σόγιας στο άδειο κατσαρολάκι και το τοποθετείς πάνω από την κατσαρόλα με το νερό.   Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, χαμηλώνεις την ένταση και ανακατεύεις το κερί μέχρι να λιώσει όλο.

Βήμα 3: Προσθήκη χρώματος & αρώματος

Μόλις λιώσει το κερί, αφαιρείς το κατσαρολάκι από το ζεστό νερό και προσθέτεις τον κύβο του χρώματος ή τις κηρομπογιές. Ανακατεύεις απαλά μέχρι να λιώσει το χρώμα και προσθέτεις το άρωμα. Τα 50ml αρώματος είναι αρκετά για τον αρωματισμό 2 κιλού κεριού σόγιας. Ανακατεύεις απαλά όλα τα υλικά μέχρι να μην υπάρχουν φυσαλίδες.  Μπορείς να παραλείψεις και αυτά τα βήματα σε περίπτωση που δε θέλεις το κερί σου να έχει χρώμα ή και άρωμα. 

Βήμα 4: Γέμισμα δοχείων

Αφήνουμε λίγα λεπτά το κερί να κρυώσει. Αν έχεις θερμόμετρο, η θερμοκρασία του κεριού χρειάζεται να φτάσει στους 55-60°C.  Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και όποιο αντικείμενο θέλεις να έχει το κερί σου (πέταλα λουλουδιών, διακοσμητικά κτλ) στο δοχείο ή στο λιωμένο κερί. Προσοχή στην επιλογή των αντικειμένων, ώστε να μην αποχρωματιστούν στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα πλαστικά παιχνιδάκια. Έπειτα γεμίζεις προσεκτικά τα δοχεία σου με το υγρό κερί και τα αφήνεις για μία περίπου ημέρα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. 
Μόλις κρυώσει το κερί, κόβεις το περισσευούμενο φιτίλι και το αφήνεις σε ύψος περίπου 1-2 εκατοστά από την επιφάνεια του κεριού. Τα κεριά σου είναι έτοιμα να τα ανάψεις και να τα δωρίσεις!  Παρακάτω σου παρουσιάζουμε περισσότερες έξυπνες ιδέες για την κατασκευή κεριών, ώστε να τις ξεσηκώσεις και για τα δικά σου: 
Διάβασε επίσης: 7+1 Υπέροχες Προτάσεις για να Διακοσμήσεις το Σπίτι σου με Κεριά!

Ελπίζουμε να σου δώσαμε πολλές ιδέες και να σε παρακινήσαμε για να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου κεριά! Ακόμα και αν το αρχικό αποτέλεσμα δεν είναι όπως το περίμενες, μην το βάλεις κάτω! Όσο περισσότερα φτιάξεις, τόσο πιο καλαίσθητα και όμορφα θα γίνονται! 

Πάρε Ιδέες για: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κεριά: 5 Ιδέες για διακόσμηση και δώρα!

διακόσμηση ραφιών

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα