5 Κατασκευές με Ξύλο για Κήπο σε Ένα Απόγευμα!

Κατασκευές με Ξύλο για Κήπο

Οι ξύλινες κατασκευές αποτελούν την απόλυτη τάση στη διακόσμηση κήπου. Αν έχεις χώρο στον κήπο σου και όρεξη να ασχοληθείς, υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για να δημιουργήσεις μοναδικές κατασκευές με ξύλο για κήπο, που θα αλλάξουν τη διακόσμηση του κήπου σου. Οι περισσότερες κατασκευές είναι εύκολες και μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα απόγευμα.

Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις ένα παραμυθένιο σκηνικό στον κήπο σου; Εμείς ψάξαμε και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες για κατασκευές με ξύλο για κήπο, που μπορείς να φτιάξεις μόνος/-η σου, χωρίς να έχεις εμπειρία ή ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι αρκετή φαντασία και ελεύθερο χρόνο!

4+1 Μοναδικές Κατασκευές με Ξύλο για Κήπο που θα Λατρέψεις!

1. Καναπές από παλέτες

Image Credits | Pinterest, Anita Napal

Αν σου αρέσουν οι κατασκευές με ξύλο για κήπο, τότε αυτή την κατασκευή θα τη λατρέψεις! Οι κατασκευές με παλέτες είναι αρκετά διαδεδομένες, τόσο για τον κήπο, όσο και για το σπίτι, καθώς με λίγες μόνο κινήσεις μπορείς να δημιουργήσεις μοναδικά έπιπλα. Τα έπιπλα με παλέτες αναδεικνύουν μοναδικά το χώρο στον οποίο βρίσκονται και μπορούν να ανανεώσουν τη διακόσμηση του κήπου σου στη στιγμή.

Για να κατασκευάσεις αυτόν τον υπέροχο καναπέ από παλέτες για το κήπο σου, θα χρειαστείς παλέτες, λίγες βίδες και ροδάκια. Τα ροδάκια αποτελούν σημαντικό αξεσουάρ της κατασκευής, καθώς προσφέρουν ευκολία στη μετακίνηση του καναπέ σε όλο το μήκος του κήπου.  Επιπλέον, συμβάλλουν στην προστασία της παλέτας από την διάβρωση που προκαλείται από την άμεση επαφή της με το χώμα.

Για την ολοκλήρωση της κατασκευής μπορείς να τοποθετήσεις κάποιο στρώμα στο κάθισμα του καναπέ σου και να πλαισιώσεις τη διακόσμηση με μαξιλάρια. Αν, έχεις σκοπό να τοποθετήσεις τον καναπέ σε μέρος του κήπου που δεν ακουμπά σε τοίχο, σου προτείνουμε  να μεριμνήσεις εξ αρχής για τη δημιουργία πλάτης.

2. Τραπεζάκι από παλέτες

Image Credits | Pinterest, Decor Style

Δεν υπάρχει καλύτερο τραπεζάκι για κήπο, από ένα τραπεζάκι από παλέτες που είναι κατασκευασμένο από εσένα. Τα τραπεζάκια από παλέτες μπορούν να ταιριάξουν μοναδικά με οποιονδήποτε καναπέ κήπου, είτε είναι φτιαγμένος από ξύλο, είτε χτισμένος. Η κατασκευή για το τραπεζάκι είναι, επίσης, απλή και καθόλου χρονοβόρα. Αρκεί να τοποθετήσεις τις παλέτες τη μια πάνω στην άλλη και να το βάψεις στο χρώμα που ταιριάζει στον κήπο σου.

Για καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη αντοχή κατασκευής σου προτείνουμε να αφαιρέσεις την κάτω επιφάνεια της παλέτας που εφάπτεται με το δάπεδο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται στηρίγματα για την τοποθέτηση της κατασκευής σου.

3. Ξύλινη κατασκευή για λουλούδια

Image Credits | Pinterest, Andrew Padgett

Αυτή η κατασκευή είναι μια από τις πιο εύκολες κατασκευές με ξύλο για κήπο. Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για να φυτέψεις τα αγαπημένα σου λουλούδια, χωρίς να πειράξεις το γκαζόν. Έτσι, δημιουργείς μια δική σου σύνθεση λουλουδιών που μπορείς εύκολα να μετακινείς από το ένα σημείο στο άλλο.

Για να κατασκευάσεις τη σύνθεσή σου, θα χρειαστείς ξύλα για τη βάση και ξύλινα κουτιά. Αν δεν έχεις διαθέσιμα ξύλινα κουτιά και δεν θέλεις να δημιουργήσεις μερικα μόνος/-η σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξύλινα καφάσια.

Πριν τοποθετήσεις τα λουλούδια, φρόντισε να βάψεις την κατασκευή σου με ειδική μπογιά για να μην χαλάσει από την υγρασία και το χώμα. Στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει καφάσια, αντί για ξύλινα κουτιά, επένδυσέ τα με νάιλον πριν τοποθετήσεις το χώμα. Στη συνέχεια μπορείς να φυτέψεις τα λουλούδια σου και να στολίσεις την κατασκευή σου στον κήπο σου!

6 πρωτότυπες ιδέες για DIY Ξύλινες Κατασκευές Κήπου!

4. Διακοσμητικό καρότσι

Image Credits | Pinterest, DIY Projects

Οι ιδέες για κατασκευές με ξύλο για κήπο δεν τελειώνουν ποτέ. Αν έχεις χώρο στον κήπο σου, μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη ξύλινη κατασκευή που θα δώσει έναν άλλο αέρα στη διακόσμηση του κήπου σου.

Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, για να κατασκευάσεις το δικό σου διακοσμητικό καρότσι θα πρέπει να ξεκινήσεις από τη βάση του. Στη συνέχεια μπορείς να συνεχίσεις με την προσθήκη των 4 ξύλινων πλευρών και να το βάψεις στο χρώμα που επιθυμείς.

Η κατασκευή σου είναι έτοιμη! Στόλισέ τη στον κήπο σου και τοποθέτησε πάνω της γλάστρες με όμορφα φυτά.

5. Παγκάκι από κορμό ξύλου

Image Credits | Pinterest, Wanita Malas

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ξύλα για να δημιουργήσεις κατασκευές για τον κήπο σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορμούς δέντρων για να φτιάξεις ένα εναλλακτικό παγκάκι, που θα διακοσμήσει τον κήπο σου με μοναδικό τρόπο.

Ακόμη και οι πιο δύσκολες κατασκευές με ξύλο για κήπο δεν μπορούν να πλησιάσουν τη φυσική ομορφιά που προσφέρει μια κατασκευή που έχει ως βάση το ακατέργαστο ξύλο. Οι κορμοί των δέντρων προσφέρουν μια μοναδική φυσικότητα στην κατασκευή, που μπορεί να ταιριάξει μοναδικά σε οποιοδήποτε ντεκόρ κήπου.

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι ιδέες μας στις κατασκευές με ξύλο για κήπο και να εμπνεύστηκες για να δημιουργήσεις σύντομα τις δικές σου! Εάν, πάλι, σε δυσκολεύουν οι κατασκευές δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Οι έμπειροι επαγγελματίες ξυλουργοί του Douleutaras.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσουν στην δημιουργία των ξύλινων κατασκευών που επιθυμείς για τον κήπο σου. Καταχώρησε την εργασία στο στην πλατφόρμα μας και θα λάβεις, άμεσα, τις καλύτερες προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες του κλάδου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα