10 εργασίες για το μηνιαίο καθαρισμό σαλονιού!

Καθαρισμός σαλονιού

Ο διεξοδικός καθαρισμός σαλονιού είναι κάτι που ίσως σε τρομάζει στο άκουσμά του, αλλά δεν είναι τόσο χρονοβόρος όσο νομίζεις. Το παν είναι η σωστή οργάνωση και η επιλογή των κατάλληλων εργασιών, ώστε να έχεις ένα πεντακάθαρο σαλόνι με λίγο κόπο. Ένας γενικός κανόνας που χρειάζεται να θυμάσαι είναι να ξεκινάς το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο ο καθαρισμός σαλονιού θα είναι λεπτομερής και δε θα ξεχάσεις τίποτα. 

Ποιες εργασίες πρέπει να περιλαμβάνει κάθε μήνα ο καθαρισμός σαλονιού;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις βασικότερες εργασίες που χρειάζεται να περιλαμβάνει ο μηνιαίος καθαρισμός σαλονιού. Ένα καλό καθάρισμα κάθε μήνα, σε βοηθάει να κερδίσεις χρόνο από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό, ο οποίος θα περιορίζεται σε ένα απλό συμμάζεμα του χώρου. 

#1. Αέρισε καλά το χώρο

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις στον καθαρισμό σαλονιού είναι να ανοίξεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, για να αεριστεί καλά το σαλόνι σου. Μία καλή ιδέα είναι να τα αφήσεις ανοιχτά καθ' όλη τη διάρκεια του καθαρισμού, ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη από το χώρο.

καθαρισμός σαλονιού

#2. Καθάρισε τα φωτιστικά 

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις τον καθαρισμό φωτιστικών στο μηνιαίο καθάρισμα, καθώς είναι ένα σημείο του σπιτιού μαζεύει πολύ σκόνη. Ξεκίνησε από τα φωτιστικά της οροφής και συνέχισε με τα φωτιστικά δαπέδου. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεσκόνισε προσεκτικά με ένα στεγνό πανί τα φωτιστικά και έπειτα με ένα νωπό και άφησε τα να στεγνώσουν. 

#3. Κατέβασε τις κουρτίνες

Ξεκρέμασε τις κουρτίνες και πλύνε τις στο ειδικό πρόγραμμα για κουρτίνες του πλυντηρίου ρούχων. Μόλις τελειώσει η πλύση, μπορείς να κρεμάσεις απευθείας τις κουρτίνες στο σαλόνι, ώστε να στεγνώσουν χωρίς να χρειαστούν σιδέρωμα. Με αυτό τον τρόπο το σαλόνι σου θα μυρίζει όμορφα σαν φρεσκοπλυμένο ρούχο, ενώ στεγνώνουν.

#4. Καθάρισε τζάμια και παντζούρια

Αρχικά, ξεσκόνισε καλά τα παντζούρια και τα τζάμια. Μετά τον καθαρισμό, ψέκασε τα τζάμια με ειδικό καθαριστικό και άφησέ τα να στεγνώσουν. Η καλύτερη ώρα για τον καθαρισμό τζαμιών είναι νωρίς το απόγευμα, ώστε να μη δημιουργηθούν λεκέδες από τον ήλιο. 

καθαρισμός σαλονιού

#5. Καθαρισμός σαλονιού: Πίνακες και κορνίζες

Σειρά έχουν οι πίνακες και οι κορνίζες στους τοίχους. Ξεσκόνισε καλά το πάνω μέρος τους και καθάρισε καλά το τζάμι που τα καλύπτει. 

#6. Ξεσκόνισε τη βιβλιοθήκη

Σε αυτό το βήμα, δεν χρειάζεται να προχωρήσεις σε λεπτομερή καθαρισμό βιβλιοθήκης. Αρκεί να ξεσκονίσεις καλά το πάνω μέρος της, καθώς και το πάνω μέρος των βιβλίων για να απομακρυνθεί η σκόνη. Σήκωσε τις κορνίζες και τα διακοσμητικά, για να καθαρίσεις τα ράφια και έπειτα τοποθέτησε τα πίσω, αφού έχεις ξεσκονίσει και αυτά. 

#7. Καθάρισε την τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο

Ξεσκόνισε καλά με ένα πανί μικροϊνών την οθόνη της τηλεόρασης, χωρίς να χρησιμοποιήσεις νερό η χημικά καθαριστικά. Ο καθαρισμός του τηλεκοντρόλ είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση των μικροβίων και μπορείς να τον κάνεις μέσα σε ένα λεπτό!

#8. Καθάρισε το τζάκι

Καθάρισε την εστία του τζακιού σου από στάχτες και λεκέδες μέσα σε λίγα βήματα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις την καλύτερη λειτουργία του τζακιού σου μέχρι να έρθει η στιγμή για την ετήσια συντήρησή του.

καθαρισμός σαλονιού
#9. Καθάρισε τους καναπέδες 

Καθάρισε τον καναπέ από τυχόν σκόνη και πλύνε τα καλύμματα, εφόσον είναι εφικτό να αφαιρεθεί η υφασμάτινη επιφάνεια. Για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα ακάρεα που υπάρχουν στον καναπέ, αέριζε καλά το χώρο και προχώρησε σε βιολογικό καθαρισμό καναπέ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

καθαρισμός σαλονιού
#10. Καθάρισμα χαλιών

Σκούπισε καλά τα χαλιά και τις μοκέτες και αντιμετώπισε τυχόν λεκέδες άμεσα με ένα εύκολο φυσικό καθαριστικό που μπορείς να φτιάξεις μόνος/-η σου. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά, ώστε να μην έχεις πρόβλημα με υγρασία και δυσοσμία αργότερα. Μην ξεχάσεις να εντάξεις το βιολογικό καθαρισμό χαλιών αλλά και το βιολογικό καθαρισμό σπιτιού μία φορά το χρόνο για άψογα αποτελέσματα.

Χρειάζεσαι βοήθεια με τον καθαρισμό σαλονιού; Εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορά από αξιολογημένους επαγγελματίες για βιολογικό καθαρισμό σαλονιού ή των στρωμάτων σου άμεσα & οικονομικά ή κλείσε ραντεβού με οικιακή βοηθό για τον τακτικό καθαρισμό του σπιτιού!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα