Κουφώματα αλουμινίου: O πιο ενημερωμένος οδηγός της αγοράς!

Θέλεις να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου; Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη που ανακύπτουν από την επιλογή τους; Γιατί βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων της αγοράς στην κατηγορία των κουφωμάτων; Ποια είναι τα δημοφιλέστερα είδη κουφωμάτων αλουμινίου; Πώς τοποθετούνται και τι πρέπει να προσέξεις;

Σκέφτεσαι να αντικαταστήσεις τα συνθετικά κουφώματα, ή άλλο υπάρχον είδος κουφωμάτων ή να προχωρήσεις για πρώτη φορά στην επιλογή του αλουμινίου για τα κουφώματα σου; Ό,τι και αν ψάχνεις, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να ανακαλύψεις όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου σχετικά με τα κουφώματα αλουμινίου. Ζητήσαμε από τους καλύτερους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας να μοιραστούν μαζί μας όλες τις πληροφορίες, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το σπίτι σου.

Γιατί να επιλέξεις κουφώματα αλουμινίου;

Ηχομόνωση & Θερμομόνωση

Tα κουφώματα και τα ρολά αλουμινίου, με τη χρήση των κατάλληλων υλικών και συστημάτων, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης αλλά και θερμομόνωσης. Τα δύο αυτά οφέλη, βρίσκονται στην πρώτη θέση, λόγω της υψηλής τους σημασίας, όχι μόνο για την άνετη και ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργούν, μέσα στο σπίτι, αλλά και για το ρόλο τους στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιλέγοντας κουφώματα αλουμινίου θα διατηρήσεις τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, προστατεύοντας τον από τις κλιματικές αλλαγές και φυσικά θα περιορίσεις τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης.

Αντοχή

Το εξωτερικό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να κάνεις σωστή επιλογή κουφωμάτων. Ορισμένοι παράγοντες, όπως είναι η απόσταση από τη θάλασσα και οι μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, καθιστούν ορισμένες επιλογές λιγότερο κατάλληλες από άλλες και ασφαλώς ενδέχεται να αυξήσουν τις ανάγκες συντήρησης των κουφωμάτων. Ένα σημείο για το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς, όσον αφορά τα κουφώματα αλουμινίου, είναι η συντήρηση και η αντοχή τους στο χρόνο. Ό,τι και αν συμβεί, το αλουμίνιο είναι σχεδόν αδύνατο να ραγίσει, να διογκωθεί ή να παραμορφωθεί όσο περνούν τα χρόνια. Επίσης, οι ανάγκες συντήρησης του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Ασφάλεια

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιλογή κουφωμάτων είναι η ασφάλεια, που αυτά προσφέρουν. Αν η ασφάλεια του σπιτιού σου παίζει καθοριστικό ρόλο για την απόφαση που θα πάρεις, τότε η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου είναι σίγουρα η λύση, που αναζητάς. Το αλουμίνιο, ως συμπαγές υλικό, δεν καίγεται. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με την “γερή” κατασκευή του, μετατρέπουν το κούφωμα αλουμινίου σε μία πολύ σημαντική ασπίδα για την προστασία και την ασφάλεια του σπιτιού σου.

Αισθητική

Οι επιλογές που προσφέρει το αλουμίνιο είναι τόσες πολλές, που σίγουρα θα βρεις μία, η οποία θα ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική και τις επιθυμίες σου! Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ μιας τεράστιας ποικιλίας σχεδίων, χρωμάτων και τελειωμάτων. Η δυνατότητα χρωματικής επεξεργασίας του αλουμινένιου κουφώματος προσφέρει διπλό όφελος, διότι αφενός βελτιώνει την αντιδιαβρωτική συμπεριφορά του και αφετέρου εναρμονίζει το κούφωμα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να περιοριστείς επιλέγοντας ένα κλασσικό λευκό κούφωμα. Μπορείς να “παίξεις” με τα χρώματα και να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει!

Ευελιξία

Το αλουμίνιο, χάρη στην εγγενή του δύναμη και ευελιξία, μπορεί να κατασκευαστεί και να δεχθεί επεξεργασία, βάσει πολύ υψηλών προδιαγραφών. Μπορείς να επιλέξεις μεταξύ μιας πολύ ευρείας γκάμας συστημάτων, τελειωμάτων και επιλογών γυαλιού. Από τα πιο οικονομικά, έως τα πιο περίτεχνα συστήματα οι επιλογές είναι αμέτρητες και ανταποκρίνονται σε πληθώρα αναγκών και επιθυμιών. Θέσε τον προϋπολογισμό σου και περιορίσου μόνο από τη φαντασία σου! Παρακάτω μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες επιλογές της αγοράς για τα κουφώματα αλουμινίου και να πάρεις έμπνευση για τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν ιδανική την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου για τα δεδομένα και τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Για αυτό άλλωστε το αλουμίνιο έχει κατακτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην αγορά των κουφωμάτων!

koufomata_mini_banner_1

Πόσα είδη κουφωμάτων αλουμινίου υπάρχουν;

Ο πρώτο διαχωρισμός των κουφωμάτων γίνεται ως προς το υλικό. Οι δημοφιλέστερες επιλογές στην Ελληνική αγορά μετά το αλουμίνιο είναι το PVC (συνθετικά κουφώματα) και το ξύλο. Έχοντας καταλήξει στο υλικό κατασκευής, θα κληθείς να επιλέξεις μεταξύ διαφορετικών ειδών και συστημάτων, ανάλογα με τις επιθυμίες σου και φυσικά τις ανάγκες του χώρου σου. Ποιες είναι τα βασικότερα ζεύγη κατηγοριών;

Ως προς την τοποθέτηση

Ανοιγόμενα κουφώματα

fotolia_85983539

Στο ανοιγόμενο κούφωμα, το φύλλο τοποθετείται στα πλάγια και περιστρέφεται γύρω από έναν οριζόντιο άξονα.

Συρόμενα κουφώματα

powder-coated-aluminum-alloy-sliding-window

Στο συρόμενο κούφωμα, το φύλλο τοποθετείται είτε στο εσωτερικό του τοίχου ( χωνευτά) είτε το ένα πίσω από το άλλο ( επάλληλα).

Ως προς τη θερμομόνωση

Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα

Στα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τοποθετείται πολυαμίδιο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τζαμιού. Ως κακός αγωγός της θερμότητας, το πολυαμίδιο, εμποδίζει τη μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό στο εσωτερικό περιβάλλον και το αντίθετο. Έτσι αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση που προσφέρει το κούφωμα, αφού μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η απώλεια θερμότητας.

Μη θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα

Τα μη θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, ή αλλιώς συμβατικά, δεν προσφέρουν την ίδια εξοικονόμηση ενέργειας. Από την άλλη, πρέπει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω διαφορά εντοπίζεται και στο κόστος αγοράς τους, αφού είναι αρκετά φθηνότερα από τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα.

Η θερμομονωτική δυνατότητα των κουφωμάτων διαμορφώνεται από το συνδυασμό δύο στοιχείων, του υαλοπίνακα και του πλαισίου. Ακόμη και αν επιλέξεις τον καλύτερο υαλοπίνακα, από άποψη ενεργειακής απόδοσης, χωρίς θερμοδιακοπή, θα υπάρχουν και πάλι απώλειες θερμότητας προς το περιβάλλον. Αν διαμένεις σε περιβάλλον με σημαντικές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, τότε η επιλογή θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Ως προς το τζάμι

Μονό τζάμι

Τα κουφώματα αλουμινίου διακρίνονται, επίσης και μεταξύ εκείνων που έχουν μονά ή διπλά τζάμια. Στην πρώτη περίπτωση το κούφωμα διαθέτει μονό τζάμι, όπως φανερώνει και ο διαχωρισμός τους.

Διπλό τζάμι

Η τοποθέτηση διπλού τζαμιού έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει καλύτερη μόνωση στο χώρου. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως είναι το πάχος του τζαμιού, το διάκενο αλλά και η τοποθέτηση ή μη ειδικού αερίου μεταξύ των δύο τζαμιών. Όσο μεγαλύτερο είναι το κενό ανάμεσα στα δύο τζάμια, τόσο αυξάνεται και η θερμομονωτική δυνατότητα του υαλοπίνακα.

Θέλεις να μεγιστοποιήσεις τη δυνατότητα θερμομόνωσης; Προτίμησε θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με διπλά τζάμια, μεγάλο διάκενο και ειδικό αέριο argon!

κουφώματα αλουμινίου

Στις μέρες μας επιλέγουμε να βάλουμε κουφώματα αλουμινίου για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά χρησιμοποιούμε κουφώματα αλουμινίου γιατί είναι εξαιρετικά λειτουργικά και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Επίσης παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και συμπληρώνουν αρμονικά το design του σύγχρονου σπιτιού. Ίσως να είναι ακριβότερα από τα κουφώματα βινυλίου (PVC) αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα κουφώματα από ξύλο ή χάλυβα.

Εσύ τα ήξερες αυτά για τα κουφώματα αλουμινίου; 

Μπορεί όλα τα παραπάνω να τα ήξερες αλλά είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν ορισμένα ακόμα χρήσιμα πράγματα που θα ήθελες να μάθεις για τα κουφώματα αλουμινίου! Ας δούμε λοιπόν μερικά ενδιαφέροντα σημεία…

1. Είναι τα κουφώματα αλουμινίου ανακυκλώσιμα;

Το αλουμίνιο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης μεταξύ των μετάλλων και είναι ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο υλικό. Η ανακύκλωση του αλουμινίου απαιτεί μόνο πέντε τοις εκατό της αρχικής ενέργειας που καταναλώνεται για τη δημιουργία του ! Αυτή η έμφυτη ιδιότητα του αλουμινίου το διαφοροποιεί από άλλα υλικά ενισχύοντας έτσι τα διαπιστευτήρια του!

2. Περιορίζεσαι μόνο από τη φαντασία σου!

Η εγγενής δύναμη και η ευελιξία του αλουμινίου να κατασκευάζεται και να δέχεται επεξεργασία σύμφωνα με πολύ απαιτητικές προδιαγραφές σημαίνει πρακτικά ότι περιορίζεσαι μόνο από τη φαντασία σου . Με μια ατέλειωτη σειρά από συστήματα , τελειώματα και επιλογές γυαλιού, τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων από το πιο οικονομικά έως τα πιο περίτεχνα συστήματα.

3. Θα κρυώνω λιγότερο αν βάλω κουφώματα αλουμινίου;

Είναι γεγονός ότι οι πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου συμβάλλουν στην εξαιρετική μόνωση του ήχου και της θερμότητας ! Τα κουφώματα αλουμινίου που είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο υψηλής απόδοσης είναι σε θέση να υπερβούν τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και να επιτύχουν βελτιώσεις στην αύξηση και την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα κατά 60% .

4. Ζωγράφισε το!

Πιστεύεται γενικά ότι τα κουφώματα αλουμινίου συνήθως είναι λευκά. Εσύ το ήξερες ότι η νέα τάση που γίνεται δημοφιλής τελευταία είναι τα χρωματιστά κουφώματα αλουμινίου και PVC; Σύντομα θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων για να διαλέξεις όπως ματ, μεταλλικά, με ύφανση ή ακόμα και με φινίρισμα ψαμμίτη.

5. Βρέξει ή χιονίσει, τα κουφώματα αλουμινίου δεν θα σε προδώσουν

Το αλουμίνιο είναι γνωστό για την υψηλή ανθεκτικότητα του και τις πολύ περιορισμένες ανάγκες συντήρησης. Τα κουφώματα αλουμινίου στέκονται δυνατά και ανθεκτικά σε μια σειρά από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σε αντίθεση με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται ως κουφώματα για πόρτες και παράθυρα, το αλουμίνιο δεν πρόκειται να διογκωθεί , να ραγίσει ή να παραμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου. Η επισκευή είναι ένα απίθανο σενάριο και εξασφαλίζει μια εκτεταμένη διάρκεια ζωής προϊόντος

6. Βουρτσίστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Μπορεί στο παρελθόν να έχεις χρησιμοποιήσει λάστιχο ποτίσματος για να καθαρίσεις τα κουφώματα του σπιτιού σου αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις την επόμενη φορά. Μην ανησυχείς όμως γιατί η διαδικασία είναι πολύ απλή! Αρχικά επέλεξε μια βούρτσα με μαλακές ίνες για να καθαρίσεις τη σκόνη και τα χώματα από το κούφωμα. Συνέχισε χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα υγρού σαπουνιού με ήπιο ph και εφάρμοσε το με ένα καθαρό και μαλακό ύφασμα. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία ξεπλένοντας με καθαρό νερό και στέγνωσε την επιφάνεια με ένα καθαρό στεγνό ύφασμα.

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr εξυπηρετούν εργασίες τοποθέτησης, επισκευής και αντικατάστασης κουφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Επίλεξε τον επαγγελματία μας για να έχεις κουφώματα υψηλής ποιότητας και αποδοτικότητας! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα