Γιατί φταις και εσύ για την κακή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων;

Αναρωτιέσαι γιατί τα πιάτα και τα ποτήρια σου δεν γυαλίζουν μόλις βγουν από το πλυντήριο; Πρέπει πάλι να πληρώσω για επισκευή σκέφτεσαι και εξοργίζεσαι που προδόθηκες έτσι από την αγορά σου. Προτού συμβούν όλα αυτά βεβαιώσου ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα και ότι δεν φταις εσύ για την κακή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων.

Το Douleutaras.gr ρώτησε τους έμπειρους επισκευαστές του ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απανταχού νοικοκυρές και νοικοκύριδες με το πλυντήριο πιάτων τους. Εκείνοι μας απάντησαν ότι υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που ζητά τη βοήθεια του έμπειρου επισκευαστή, χωρίς πραγματικά να τη χρειάζεται. Η λύση βρίσκεται πολλές φορές σε μικρές καθημερινές συνήθειες που άλλοτε πρέπει να υιοθετήσουμε και άλλοτε να αποφύγουμε. Πάμε να δούμε τις πιο συνηθισμένες από αυτές.

4 λάθη που κάνουμε στη λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων!

1. Παραγεμίζεις το πλυντήριο πιάτων

Αυτή η συσκευή έχει λύσει, αναμφίβολα, τα χέρια όλων όσων την έχουν τοποθετήσει στο σπίτι τους. Η λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων είναι ένας δρόμος χωρίς γυρισμό. Αν έχεις δοκιμάσει την ευκολία που προσφέρει, είναι δύσκολο να επιστρέψεις στη φασαρία του πλυσίματος στο χέρι. Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουν, όμως, οι περισσότερες νοικοκυρές είναι ότι υπερεκτιμούν τις δυνατότητες του. Ένα πλυντήριο που έχει θέσεις για 15 πιάτα, δεν γίνεται να χωρέσει 25! Ακόμη και αν καταφέρεις το ακατόρθωτο, το αποτέλεσμα θα είναι ένα: τα πιάτα, τα ποτήρια και τα σκεύη θα βγουν μισοβρώμικα.

2. Κακή χρήση του απορρυπαντικού

Η περίπτωση αυτή ταλαντεύεται μεταξύ δύο άκρων. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εκείνοι που χρησιμοποιούν μόνο φθηνά απορρυπαντικά σε κάθε είδους μορφή. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και εκείνοι που πετούν απορρυπαντικό σε όποιο σημείο του πλυντηρίου μπορούν. Το πρώτο είναι κακό για την λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων, αφού αναπόφευκτα θα γεμίσει άλατα, αν χρησιμοποιείς συνεχώς κακής ποιότητας απορρυπαντικά πιάτων. Στη δεύτερη περίπτωση, θα δεις ότι τα αποτελέσμα θα είναι αντίθετα από το σκοπό σου. Αντί να είναι πιο καθαρό το περιεχόμενο του πλυντηρίου, θα βγαίνει γεμάτο απορρυπαντικό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται και ξέπλυμα στο χέρι.

3. Δεν μπαίνουν τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων.

Αν οι αγαπημένες σου ξύλινες κουτάλες στράβωσαν, αποχρωματίστικαν ή ράγισαν μετά την τοποθέτηση τους στο πλυντήριο πιάτων δεν φταίει εκείνο, αλλά εσύ. Όσο και αν θέλαμε να ισχύει το αντίθετο, δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν τα πάντα μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Με εξαίρεση τα ανοξείδωτα, θα πρέπει να αποφεύγεις την τοποθέτηση όλων των άλλων μετάλλων στο πλύσιμο. Επίσης, αν σταμαγειρικά σκεύη υπάρχουν υπολείμματα από καμμένο φαγητό, καλό θα ήταν να μην τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα υπολείμματα του καμμένου φαγητού να αποκολληθούν και να βουλώσουν τα φίλτρα του πλυντηρίου σου.

4. Μπλοκάρεις τον ψεκαστήρα

O ψεκαστήρας του πλυντηρίου πιάτων πρέπει να έχει πρόσβαση σε κάθε γωνία του πλυντηρίου πιάτων. Αν δεν συμβαίνει αυτό θα παρατηρήσεις, αναπόφευκτα, ότι τα πιάτα και τα ποτήρια σου βγαίνουν το ίδιο βρώμικα, όπως μπήκαν. Απόφευγε, λοιπόν, να βάζεις μεγάλα βαθιά μπωλ ή πιάτα και κατσαρόλες πάνω από τον ψεκαστήρα, διότι εμποδίζεις την καλή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων.

Εσύ κάνεις ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω λάθη; Απόφυγε τα και μοιράσου μαζί μας το αποτέλεσμα. Αν χρειάζεσαι άμεσα εργασία για επισκευή πλυντηρίου πιάτων, μη διστάσεις να απευθυνθείς σ’έναν από τους έμπειρους επισκευαστές μας για να το λύσει εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα