Σε τι οφείλονται οι Λεκέδες στα Ρούχα από το Πλυντήριο;

λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο

Είτε είσαι νέα ή παλιά νοικοκυρά, είτε φοιτητής, είτε εργένης, το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μία από τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές που σου λύνει τα χέρια. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει η αίσθηση των φρεσκοπλυμένων και φρεσκομυρωδάτων ρούχων. Τι γίνεται, όμως, όταν διαπιστώνεις ότι υπάρχουν λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο; Εσύ βάζεις τα ρούχα σου στο πλυντήριο για να εξαφανιστούν οι λεκέδες και όχι για να δημιουργηθούν νέοι. Τι μπορεί να φταίει; Έχεις κάνει εσύ κάποιο λάθος ή ευθύνεται το πλυντήριο;

Οι λεκέδες είναι ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς. Υπάρχουν επίμονοι και δύσκολοι λεκέδες, όπως αυτοί από αίμα ή λάδι. Τα ρούχα αυτά απαιτούν ιδιαίτερη προεργασία πριν τοποθετηθούν στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις η αιτία είναι προφανής, ενώ στους λεκέδες που δημιουργούνται από το πλυντήριο, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ανεξήγητη.

5 πιθανές αιτίες που προκαλούνται λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο!

1. Λεκές από μαλακτικό

Οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους, όμως, είναι ο λεκές από μαλακτικό. Συνήθως ευθύνεται το γεγονός ότι υπερφορτώνεις το πλυντήριό σου. Καλό θα ήταν ο κάδος να είναι μισογεμάτος, ώστε να μπορούν να πλυθούν σωστά όλα τα ρούχα, αλλά και να εξοικονομείς χρήματα. Διαφορετικά, το μαλακτικό μένει στα ρούχα, αφού το νερό δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον κάδο. Μια λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να αραιώνεις εξ αρχής το μαλακτικό με νερό. Πρόσθεσε στη θήκη ίση ποσότητα νερού και μαλακτικού. Έτσι, θα διαλυθεί καλύτερα και δε θα αφήσει σημάδια στα ρούχα. Επίσης, ένα ακόμα συχνό λάθος που κάνουν οι νοικοκυρές είναι να ρίχνουν το μαλακτικό στον κάδο πάνω στα στεγνά ρούχα. Ο τρόπος αυτός είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει λεκέδες στα ρούχα σου.  

2. Λεκές από απορρυπαντικό σε σκόνη

λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο

Μια επίσης κοινή περίπτωση είναι οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο εξαιτίας του απορρυπαντικού σε σκόνη. Το να προσθέτεις επιπλέον δόση απορρυπαντικού δε θα καθαρίσει καλύτερα τα ρούχα σου, ίσα ίσα που μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες, αφού οι αναλογίες δεν είναι σωστές. Η σκόνη δημιουργεί άσπρους λεκέδες, οι οποίοι είναι ακόμα πιο πιθανό να φανούν κατά το σιδέρωμα του ρούχου. Ταυτόχρονα, όπως και προηγουμένως, το παραγεμισμένο πλυντήριο δεν επιτρέπει στο νερό να διαλύσει καλά τη σκόνη. Στην περίπτωση αυτή μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα με επιπλέον νερό κατά την πλύση. Εναλλακτικά, πριν την πλύση λιώσε τη σκόνη σε ζεστό νερό και ρίξε το υγρό στη θήκη, ώστε να μη ρισκάρεις αν θα διαλυθεί ή όχι.

3. Λεκέδες σε μαύρα ρούχα

Τα μαύρα ρούχα είναι πιο ευαίσθητα από τα υπόλοιπα χρώματα. Είναι πιθανό να ξεβάψουν, να ξεθωριάσουν ή και να δημιουργηθούν λευκές κηλίδες εξαιτίας του απορρυπαντικού ή του μαλακτικού. Για αυτό καλό θα ήταν να προνοήσεις χρησιμοποιώντας υγρό απορρυπαντικό ειδικό για μαύρα ρούχα. Με αυτό τα ολόμαυρα ρούχα σου θα παραμένουν ζωντανά και λαμπερά, ακριβώς έτσι όπως τα αγόρασες!

Διάβασε επίσης: 5+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για να μάθεις πώς λειτουργεί το πλυντήριο ρούχων!

4. Λεκέδες από βρωμιά στο συρτάρι/ θήκη απορρυπαντικού

Εάν το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις συσκευές που χρησιμοποιείς περισσότερο στο σπίτι, τότε είναι σίγουρο ότι χρειάζεται συχνό καθαρισμό. Μια πιθανή αιτία που δημιουργούνται λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο είναι η βρώμικη θήκη του απορρυπαντικού. Από εκεί φεύγει το απορρυπαντικό και το μαλακτικό και πηγαίνουν προς τον κάδο. Ωστόσο, στις θήκες δημιουργείται συχνά γλίτσα, αλλά και μούχλα. Επομένως, η βρωμιά αυτή μπορεί να περάσει πολύ εύκολα και στα ρούχα σου. Θα πρέπει, λοιπόν, να καθαρίζεις τις θήκες αρκετά συχνά. Πλύνε τες με ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα μέχρι να εξαφανιστούν τα υπολείμματα. Στη συνέχεια, άφησέ το να στεγνώσει και να αεριστεί πολύ καλά πριν την επόμενη πλύση. Εάν το πλυντήριο σου διαθέτει συρτάρι αντί για σταθερές θήκες, τότε η δουλειά σου είναι ακόμα πιο εύκολη αφού μπορείς να το αφαιρέσεις. Πέρα, όμως, από τον πλήρη καθαρισμό, φρόντισε να αερίζονται οι θήκες μετά από κάθε πλύση για να μη δημιουργηθεί μούχλα από την υγρασία που έχει απομείνει.

5. Λεκέδες από το πλυντήριο

λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο

Έχεις παρατηρήσει ότι δημιουργούνται λεκέδες αλλά δεν ευθύνεται κάποιο από τα παραπάνω; Οι λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο μπορούν να προκληθούν εξαιτίας του κάδου. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων είναι απαραίτητος. Τοποθέτησε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ¼ της κούπας νερό και 2 κούπες λευκό ξύδι. Θέσε το πλυντήριο σε λειτουργία επιλέγοντας υψηλή θερμοκρασία. Πριν εκτελέσεις την πλύση χωρίς ρούχα, φρόντισε να ελέγξεις ότι έχεις καθαρίσει το λάστιχο της πόρτας χρησιμοποιώντας ένα πανί που θα έχει βυθίσει σε μια λεκάνη με λίγη χλωρίνη και διπλάσια ποσότητα νερού. Πέρνα με αυτό το εσωτερικό του λάστιχου και άφησέ το για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό βρεγμένο πανί ξέβγαλε τη χλωρίνη.

Ελπίζουμε να έμαθες γιατί δημιουργούνται λεκέδες στα ρούχα από το πλυντήριο σου! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τον καθαρισμό του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Προγραμμάτισε τον, λοιπόν, μέσω της πλατφόρμας μας και διάλεξε την οικιακή βοηθό που σου αρέσει με λίγα μόνο κλικ. Επίσης, αν πιστεύεις ότι ίσως χρειάζεσαι επισκευή πλυντηρίου στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα, είμαστε δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα