Μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος: Η εύκολη λύση

Κάθε καλοκαίρι υψώνονται μπροστά σου, συνεχώς, τα ίδια προβλήματα σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού σου και την φροντίδα του μπαλκονιού ή του κήπου σου. Είτε δουλεύεις πολλές ώρες και δεν έχεις τις αντοχές να ασχοληθείς με τον καλλωπισμό των φυτών, είτε σκοπεύεις να φύγεις για πολλές μέρες, οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, ίσως είναι η λύση που έψαχνες.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με το αυτόματο πότισμα. Μολονότι, έχουμε στο μυαλό μας οτι οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος ενδείκνυνται μόνο για μεγάλους κήπους με πολλά φυτά και λουλούδια, αυτό δεν ισχύει. Αν συνηθίζεις να φεύγεις για πολλές μέρες, ή να μετακομίζεις στο εξοχικό σου για το καλοκαίρι, τότε οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, θα σου λύσουν τα χέρια, ακόμα και αν πρόκειται απλώς για τα λουλούδια της βεράντας σου.

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις τον αυτόματο ποτιστή που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές σου ανάγκες, επιλέγοντας μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού συστήματος. Φυσικά, οι ψηφιακοί μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος είναι ευκολότεροι στη χρήση, ειδικά αν έχεις καλή σχέση με την τεχνολογία. Αυτοί, οι μικροί προγραμματιστές συνδέονται με λάστιχα, σταγονίδια ή μπεκς και φροντίζουν για την άρδευση των φυτών σου, ακόμα και όταν εσύ δεν είσαι εκεί. Επειδή, όμως, αυτό είναι μόνο ένα από τα ποικίλα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, ήρθε η ώρα να δούμε και τα υπόλοιπα.

Ποια είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος;

1. Οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος παρέχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των ωρών και των ημερών ποτίσματος ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φυτού. Με άλλα λόγια, μπορεί να ποτίζονται διαφορετικές ημέρες και για περισσότερο χρόνο ορισμένα φυτά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ποτίσματος σε σχέση με άλλα.

2. Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του αυτόματου ποτίσματος με αισθητήρες βροχής, ώστε να μην ποτίζει το σύστημα όταν το νερό της βροχής είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες των φυτών. Έτσι, περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση νερού ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η υγεία του κήπου σου.

3. Περιορίζεις στο μέγιστο στη σπατάλη νερού, καθώς η ποσότητα, που αποδεσμεύουν οι σταλάκτες, πέφτει στη ρίζα του φυτού και είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Ακόμη, δεν πλημμυρίζει το χώμα γύρω-γύρω από τα δέντρα και τα λουλούδια.

4. Αν έχεις γρασίδι στον κήπο σου, μπορείς να ρυθμίσεις το αυτόματο πότισμα με καθυστέρηση έναρξης, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι στεγνό όταν θα έρθει η ώρα το κόψεις.

5. Η καλύτερη ώρα για το πότισμα των φυτών και των λουλουδιών είναι πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη φωτοσύνθεση, όταν βγει ο ήλιος. Εκείνη την ώρα, όμως, συνήθως τρέχουμε να ετοιμαστούμε για την δουλειά ή κοιμόμαστε, αν είμαστε σε διακοπές. Τότε, οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος, μας δίνουν τη λύση, αφού μας επιτρέπουν να αγχωνόμαστε για όλα τα άλλα εκτός από τον κήπο μας.

6. Οι περισσότεροι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος λειτουργούν με αλκαλικές μπαταρίες, οι οποίες διαρκούν περίπου 1 χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την κατανάλωση ρεύματος.

7. Το τελευταίο πλεονέκτημα, είναι για εμάς το σημαντικότερο από όσα έχουμε αναφέρει. Οι μηχανισμοί αυτόματου ποτίσματος σε βοηθούν να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο για να αφοσιωθείς σε άλλες εργασίες ή να κάνεις πράγματα που πραγματικά αγαπάς!

Αν θέλεις να είσαι βέβαιος-η οτι δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στην εγκατάσταση και τη λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος μπορείς να αναθέσεις την όλη διαδικασία στα χέρια ενός έμπειρου κηπουρού, ο οποίος θα σε ενημερώσει και για τις ειδικές ανάγκες άρδευσης κάθε φυτού! Επίσης, μπορεί σου χαρίσει έμπνευση για να ομορφύνεις το χώρου σου, προσθέτοντας περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα