10+1 μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου!

Το υπνοδωμάτιο είναι, ίσως, ο πιο προσωπικός χώρος για τον καθένα από εμάς. Είναι ο ναός μας, το σημείο που μας χαρακτηρίζει περισσότερο στο σπίτι και που μας δίνει τη μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης στη διακόσμηση. Αν το καλοσκεφτείς, είναι ο μόνος χώρος που μπορείς να βάψεις στο αγαπημένο σου χρώμα, χωρίς να δικαιολογηθείς, ή να ζητήσεις την άποψη κανενός άλλου στο σπίτι. Κατ’ επέκταση, μπορείς να επιλέξεις να το διακοσμήσεις και με τα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο. Κάθε χρώμα εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και έχει διαφορετικό συμβολισμό.

Έτσι, καταλαβαίνεις πως δεν αρκεί να επιλέξεις ένα μοντέρνο χρώμα για τη διακόσμηση σου. Πρέπει να γνωρίζεις τι συναισθήματα ενισχύει και ποια είναι η λειτουργία του στη διακόσμηση. Για παράδειγμα, υπάρχουν χρώματα που μας χαλαρώνουν και χρώματα που μας διεγείρουν. Έτσι, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα άγχους, ή και αϋπνίας, υπάρχουν συγκεκριμένα χρώματα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Έπειτα, υπάρχουν χρώματα που κάνουν το δωμάτιο πιο φωτεινό, ή πιο σκοτεινό. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορείς να σκεφτείς, πριν επιλέξεις ένα χρώμα για την κρεβατοκάμαρα σου, με βάση τις ανάγκες σου.

Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε κάποια πολύ αγαπημένα μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, αλλά και κάποιες βασικές λειτουργίες τους. Ελπίζουμε να κάνουμε την επιλογή χρώματος για το δωμάτιο σου πιο εύκολη.

10+1 μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο & γιατί να τα επιλέξεις!

#1 Μπλε

Ξεκινάμε με το βαθύ μπλε χρώμα, γιατί θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα χρώματα για υπνοδωμάτια. Το μπλε είναι πολύ χαλαρωτικό και έρευνες έχουν δείξει, πως βοηθά στο να απολαμβάνουμε καλύτερη εμπειρία ύπνου. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του μπλε για τοίχους, ανοιχτές και σκούρες, για να μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Αν το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρών διαστάσεων, σου προτείνουμε μια ανοιχτή απόχρωση του μπλε, σε συνδυασμό με λευκό ταβάνι. Έτσι, η κρεβατοκάμαρα σου θα μοιάζει πιο μεγάλη και θα φωτίζεται καλύτερα. Ταυτόχρονα, θα έχεις ένα πολύ χαλαρωτικό δωμάτιο που σε βοηθά να καταπολεμήσεις το άγχος σου.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#2 Γκρι

Το γκρι είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, αλλά και για σαλόνι. Είναι ένα από τα χρώματα που εκπροσωπούν το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης, το οποίο αγαπάμε πολύ. Εκφράζει την απλότητα και δεν κουράζει το βλέμμα για όση ώρα κι αν το κοιτάζεις. Αυτός είναι και ένας λόγος για να το επιλέξεις για την κρεβατοκάμαρα σου. Ειδικά οι ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι είναι πολύ δημοφιλείς στη διακόσμηση. Δε σκοτεινιάζουν το χώρο, όπως το σκούρο γκρι, αλλά ταυτόχρονα διατηρούν όλες τις αρετές του χρώματος. Για ένα χαρούμενο υπνοδωμάτιο, συνδύασε το γκρι με κίτρινο, ή ροζ παστέλ, τα οποία κάνουν το χώρο να μοιάζει πιο γλυκός.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#3 Καφέ

Το καφέ είναι το πιο βασικό γήινο χρώμα και ως κυρίαρχο αυτής της κατηγορίας, εμπνέει αισθήματα οικειότητας. Ανάλογα με την απόχρωση του, μπορεί να γίνει πιο αυστηρό, ή πιο φιλικό. Συγκεκριμένα, αποχρώσεις του καφέ που πλησιάζουν προς το μαύρο είναι πιο αυστηρές. Αντιθέτως, αποχρώσεις που τείνουν προς το μπεζ είναι πιο φιλικές, χαρούμενες και οικείες. Έπειτα, υπάρχουν και αποχρώσεις του καφέ που τείνουν προς το κόκκινο, όπως το μπουργκουντί. Και αυτές ανήκουν στα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο και συνδυάζονται με απαλά χρώματα για ισορροπία. Για παράδειγμα, ταιριάζουν με το ανοιχτό γκρι, το γαλάζιο και το κίτρινο της άμμου.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#4 Λευκό

Το λευκό είναι το πιο “εύκολο” χρώμα στη διακόσμηση υπνοδωματίου. Ταιριάζει με όλα τα άλλα χρώματα, είναι διαχρονικό, φωτεινό και βοηθά στη διαύγεια της σκέψης. Συμβολίζει την καθαριότητα, την αθωότητα και τα αγνά συναισθήματα. Σίγουρα, δε θα μπορούσαμε να κατατάξουμε το λευκό στα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο. Αυτό σημαίνει, πως είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή, άσχετα με τις τάσεις της μόδας. Μάλιστα, είναι το ιδανικό χρώμα για το βάψιμο των τοίχων, αν έχεις μικρό υπνοδωμάτιο. Η διακόσμηση μικρού υπνοδωματίου απαιτεί φωτεινά χρώματα, για να το κάνουν να μοιάζει πιο μεγάλο. Έτσι, το λευκό χρώμα είναι πάντα χρήσιμο για την παλέτα χρωμάτων σου.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#5 Κόκκινο

Αν σχεδιάζεις μια ρομαντική διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, το κόκκινο είναι από τις πρώτες επιλογές που μπορείς να εξετάσεις. Ωστόσο, δεν είναι χρήσιμο μόνο για τη διακόσμηση ρομαντικού υπνοδωματίου. Το κόκκινο είναι χρώμα που εμπνέει δυναμισμό και αυθορμητισμό. Ειδικά σε αποχρώσεις που κινούνται προς το μπορντό, δίνει χαρακτήρα στη διακόσμηση και διεγείρει τις αισθήσεις. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο να σηκωθείς από το κρεβάτι σου το πρωί, ή αισθάνεσαι συχνά υπνηλία, το κόκκινο χρώμα μπορεί να σε βοηθήσει. Το έντονο κόκκινο ανήκει στα φετινά πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, αλλά το αγαπάμε κυρίως για τον πρακτικό του σκοπό.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#6 Μαύρο

Το μαύρο είναι χρώμα μυστηριώδες και εντυπωσιακό. Στη χώρα μας, δεν ταυτίζεται αυστηρά με το πένθος, αλλά περισσότερο με την υψηλή ποιότητα. Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δυο περιστάσεων, είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το χρώμα. Αν το δωμάτιο σου είναι σχετικά μεγάλων διαστάσεων, τότε δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις τη διακόσμηση σε μαύρο χρώμα. Και το μαύρο είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για τη διακόσμηση φέτος. Είναι πολυτελές και ξεχωριστό, αλλά ταιριάζει και πολύ με το μινιμαλιστικό ύφος, όπως το λευκό και το γκρι. Φυσικά, συστήνεται να το χρησιμοποιήσεις με μέτρο στη διακόσμηση σου, γιατί ένα ολόκληρο μαύρο δωμάτιο μπορεί να μοιάζει καταθληπτικό και σκοτεινό.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#7 Μπεζ

Ως πιο ανοιχτή απόχρωση του καφέ, το μπεζ ανήκει στα γήινα χρώματα. Έτσι, έχει και πολλά πλεονεκτήματα που ανήκουν στα γήινα χρώματα. Με άλλα λόγια, το μπεζ είναι ένα χρώμα διακριτικό, αλλά ταυτόχρονα γλυκό και φιλικό. Συνδυάζεται με αρκετά χρώματα, σκούρα, ανοιχτά, ή έντονα. Για παράδειγμα, ταιριάζει πολύ με το μπλε, το πράσινο, το κόκκινο, το μαύρο και το ίδιο το καφέ. Έτσι, έχει κερδίσει μια θέση στα διαχρονικά χρώματα για το βάψιμο τοίχων και τη διακόσμηση σπιτιών. Θεωρείται περισσότερο κλασικό, παρά μοντέρνο. Παρόλα αυτά, συνδυάζεται αρμονικά με άλλα μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, δημιουργώντας φανταστικούς συνδυασμούς.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#8 Πετρόλ

Το πετρόλ είναι μια σκούρα απόχρωση μεταξύ μπλε και πράσινου, αλλά συνήθως τείνει περισσότερο προς το πράσινο. Είναι πολύ εντυπωσιακό και δίνει βάθος στο χώρο, γι’ αυτό και έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς υποστηρικτές στη διακόσμηση σπιτιών. Αναμφίβολα, ανήκει στην κατηγορία των πιο μοντέρνων χρωμάτων για τοίχους σαλονιού και υπνοδωματίου. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να το συνδυάσεις με τα σωστά χρώματα για να αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο. Ιδανικά, σου προτείνουμε να το συνδυάσεις με το φωτεινό λευκό. Επίσης, ταιριάζει πολύ με το μπεζ, αλλά και με παστέλ αποχρώσεις του κίτρινου και του ροζ. Όποιον από αυτούς τους συνδυασμούς και να επιλέξεις, σίγουρα θα καταλήξει με μια πολύ στυλάτη κρεβατοκάμαρα που δε χορταίνεις να βλέπεις!

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#9 Σομόν

Το κλασικό, έντονο ροζ έχει χάσει την προτίμηση του κόσμου, λόγω του ότι θεωρείται αρκετά κουραστικό στην όψη, αλλά και υπερβολικά φανταχτερό. Αντιθέτως, υπάρχουν πιο απαλές και ιδιαίτερες αποχρώσεις του ροζ, οι οποίες είναι πολύ μοντέρνες. Τέτοιες αποχρώσεις είναι το απαλό σομόν, αλλά και το βρώμικο ροζ, που κινείται ανάμεσα σε ροζ και μπεζ. Οι αποχρώσεις αυτές αποπνέουν θηλυκότητα, είναι ζεστές και φιλόξενες. Ωστόσο, είναι πιο διακριτικές από το έντονο ροζ και τις αγαπάμε για το λόγο αυτό. Ειδικά σε ό,τι αφορά το σομόν, είναι αρκετά φωτεινό και κατάλληλο για μικρά υπνοδωμάτια που ξεχωρίζουν.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#10 Πράσινο

Αν χρειάζεσαι στην κρεβατοκάμαρα σου ένα χρώμα χαρούμενο, αλλά ταυτόχρονα χαλαρωτικό, τότε το ανοιχτό πράσινο είναι για σένα. Έρευνες έχουν δείξει, πως το ανοιχτό πράσινο συνδέεται με την ενίσχυση της συγκέντρωσης, αλλά και της αίσθησης ισορροπίας. Είναι ένα χρώμα φωτεινό, το οποίο ξεκουράζει το βλέμμα και βοηθά στο να σκέφτεσαι καθαρά. Ταυτόχρονα, ενισχύει τα θετικά συναισθήματα και μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Αυτοί είναι και κάποιοι λόγοι, για τους οποίους το ανοιχτό πράσινο είναι από τα πιο αγαπημένα για το βάψιμο τοίχων παιδικού δωματίου. Λοιπόν, γιατί να μην επωφεληθείς κι εσύ από τις ευεργετικές του ιδιότητες?

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

#11 Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ είναι χρώμα δροσερό, με διάθεση καλοκαιρινή. Σαν απόχρωση, βρίσκεται ανάμεσα στο γαλάζιο και το πράσινο, όμως είναι πιο ζωηρό και από τα δύο. Είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο, ειδικά για διακόσμηση ανοιξιάτικη- καλοκαιρινή. Είναι αρκετά φωτεινό, ώστε να βάψεις τυρκουάζ τους τοίχους του δωματίου σου. Επίσης, έχει το πλεονέκτημα ότι ταιριάζει με αρκετά χρώματα. Για παράδειγμα, ένας πολύ μοντέρνος συνδυασμός είναι το τυρκουάζ με γκρι, ενώ ένας πολύ χαρούμενος συνδυασμός είναι το τυρκουάζ με πορτοκαλί. Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να εξετάσεις την επιλογή αυτή για την κρεβατοκάμαρα σου.

μοντέρνα χρώματα για υπνοδωμάτιο

Χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια για το βάψιμο των τοίχων του υπνοδωματίου σου; Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, για αποτέλεσμα άμεσο, σίγουρο και οικονομικό!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα