Μπάνιο χωρίς πλακάκια; 7 ιδέες για να προσελκύει όλα τα βλέμματα!

Μπάνιο χωρίς πλακάκια

Η διακόσμηση του μπάνιου είναι μία εργασία, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είναι γεγονός, πως δεν ανακαινίζεις συνέχεια το δωμάτιο αυτό, γι αυτό και η διακόσμηση του πρέπει να είναι αυστηρά μελετημένη και να σε εκφράζει. Ιδιαίτερα η διακόσμηση στους τοίχους και το πάτωμα αλλάζει πιο σπάνια από τα είδη υγιεινής που θα επιλέξεις. Γι αυτό, η διακόσμηση τους δεν πρέπει να σε κουράζει και να σου φαίνεται βαρετή. Αν έχεις βαρεθεί τα πλακάκια στο τοίχο και το πάτωμα και θέλεις κάτι πρωτότυπο, εμείς ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεσαι! Εδώ θα βρεις τις πιο πρωτότυπες ιδέες για ένα μπάνιο χωρίς πλακάκια!

7 Πρωτότυπες ιδέες για ένα μοντέρνο μπάνιο χωρίς πλακάκια!

#1 Πατητή τσιμεντοκονία.

μπάνιο χωρίς πλακάκια-πατητή τσιμεντοκονία

credits: Magganari view

Η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί μία άψογη επιλογή για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου,  χωρίς πλακάκια. Είναι μία ελληνική τεχνική, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και μπορεί να προσθέσει μία αέρινη, καλοκαιρινή αύρα στο μπάνιο σου. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις το πάτωμα, το τοίχο, ακόμα και το νιπτήρα ή τη ντουζιέρα σου. Αυτό θα δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο χώρο σου. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες χρώματα για να επιλέξεις το κατάλληλο, ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σου μπάνιου σου.Εκτός, όμως, από τη καλαίσθητη όψη της, η πατητή τσιμεντοκονία προσφέρει και πολλά οφέλη. Αρχικά είναι αρκετά αντιολισθηρή με αποτέλεσμα να είναι ιδανική για το μπάνιο. Επιπλέον, έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και δεν απορροφά την υγρασία,προστατεύοντας έτσι το χώρο σου από τη μούχλα. Τέλος, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος, αφού δεν υπάρχουν αρμοί για να συσσωρευτεί ανάμεσα η σκόνη.

#2 Πέτρα.

Το μπάνιο από πέτρα, είναι μία απολύτως κατάλληλη επιλογή αν θες να δώσεις μία ρουστίκ διάθεση στο σπίτι σου. Η άγρια ομορφιά της πέτρας προσθέτει ένα πολυτελές ύφος στο μπάνιο, το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με ξύλινες λεπτομέρειες. Προτίμησε τις γήινες αποχρώσεις όπως γκρι, καφέ ή μαύρο για να ταιριάξουν φυσικά. Το πάτωμα από πέτρα έχει τόσο μεγάλη απήχηση διότι είναι αντιολισθητικό και έχει φοβερή αντοχή στο χρόνο αλλά και στο νερό και την υγρασία. Παράλληλα αποτελεί μια ιδανική επιλογή γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συντήρηση.
μπάνιο-χωρίς-πλακάκια-πέτρα

#3 Ξύλο teak.

Υπάρχει κάτι πιο κλασικό και μοντέρνο για το μπάνιο σου από το ξύλο; Σίγουρα σου πέρασε το ξύλο από το μυαλό όταν σκέφτηκες ότι πλέον θες ένα μπάνιο χωρίς πλακάκια. Το ξύλο teak είναι απόλυτα ανθεκτικό στο νερό και μπορεί άνετα να μπει στο μπάνιο σου. Συγκεκριμένα, είναι ένα είδος ξύλου, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για τη κατασκευή σκαφών και τη ναυπήγηση. Μπορείς να νιώθεις λοιπόν σιγουριά ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την υγρασία και δεν θα φουσκώσουν οι τοίχοι και το πάτωμα με το πέρασμα του χρόνου. Ίσα ίσα, χαρακτηρίζεται για την ανθεκτικότητα και τη “στιβαρότητα” του.
μπάνιο χωρίς πλακάκια-ξύλο

#4 Βινυλικό δαπεδο.

Μία ακόμη σύγχρονη και μοντέρνα επιλογή για να διακοσμήσεις χωρίς πλακάκια το πάτωμα στο μπάνιο σου, είναι η τοποθέτηση βινυλικού δαπέδου. Αποτελείται από ένα συνθετικό υλικό που μπορεί να δώσει μία άλλη αίσθηση στο χώρο σου πολύ εύκολα και οικονομικά. Το βινυλικό δάπεδο έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει ένα απλό μονόχρωμο, με νερά ή ένα ξύλινο πάτωμα, ανάλογα με το γούστο σου. Είναι μία πολύ καλή επιλογή διότι μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσεις το πάτωμά σου.

Εφαρμόζεται κολλητά στο υπάρχον πάτωμα, ακόμα κι αν έχεις μωσαϊκό ή πλακάκια. Η μοναδική προϋπόθεση για να κολλήσει, χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσεις το πάτωμα που έχεις, είναι να είναι λεία η επιφάνεια. Όπως τα προηγούμενα είδη που αναφέραμε, έτσι κι αυτό, έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και αντιολισθητικές ικανότητες, για να είναι κατάλληλο για το μπάνιο σου.μπάνιο χωρίς πλακάκια

#5 Μωσαϊκό.

Όσο κι αν αλλάξει η μόδα στη διακόσμηση του σπιτιού σου, οι παλιές αριστοκρατικές τεχνικές θα είναι πάντα top. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μωσαϊκό; Πατώματα, τοίχοι, διακοσμητικά χώρου είχαν για πολλά χρόνια θέση στο σπίτι μας. Γιατί όχι άλλωστε; Αυτό το vintage στοιχείο πέρα από την αίσθηση καθαριότητας και πολυτέλειας, έχει ταυτόχρονα και πολύ μικρό κόστος. Προτίμησε το μωσαϊκό για να διακοσμήσεις το πάτωμα κι ένα τοίχο, στο μπάνιο σου. Συνδύασε τους με απαλού χρώματος είδη υγιεινής και μετέτρεψε το μπάνιο σου σε ένα καθημερινό ταξίδι στη δεκαετία του 70’.
μπάνιο χωρίς πλακάκια

#6 Αδιάβροχη ταπετσαρία.

Αν θες να διακοσμήσεις ένα ή παραπάνω τοίχο του μπάνιου σου, με έντονα χρώματα και σχέδια, η αδιάβροχη ταπετσαρία είναι η λύση. Τα χιλιάδες σχέδια εκ των οποίων μπορείς να επιλέξεις μπορούν να δώσουν μία κλασική, μοντέρνα, vintage ή παιχνιδιάρικη όψη στο μπάνιο σου. Μη φοβηθείς να τοποθετήσεις τη ταπετσαρία σε όλους ή σε ένα μόνο από τους τοίχους για να δημιουργήσεις ένα πολύχρωμο καμβά. Πρόσεξε όμως, να ταιριάζει η ταπετσαρία με το ύφος και το στυλ των ειδών υγιεινής που έχεις, για να μην φαίνεται το μπάνιο σου παραφορτωμένο.

μπάνιο χωρίς πλακάκια

#7 Γυψοσανίδα.

Σε ένα μπάνιο χωρίς πλακάκια, η γυψοσανίδα είναι μία ιδανική πινελιά για να διακοσμήσεις τους τοίχους. Με μία ανθυγρή γυψοσανίδα, μπορείς να αποκτήσεις όλα τα οφέλη μιας γυψοσανίδας χωρίς να ανησυχείς όμως για την υγρασία στο μπάνιο σου. Η ανθυγρή γυψοσανίδα είναι ειδική γυψοσανίδα, κατάλληλη για χώρους όπως είναι το μπάνιο που είναι πολύ εκτεθειμένο στο νερό και την υγρασία. Επίλεξε το κατάλληλο χρώμα και σχέδιο για το χώρο σου, και δες τον να μεταμορφώνεται. Με τη δημιουργία καμπυλών και εσοχών μπορείς να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο, μικρότερο, ή να αλλάξεις τη διαρρύθμιση. Επιπλέον, μπορείς να ενσωματώσεις στη γυψοσανίδα σου σποτάκια για extra φως, ή κρυφό φωτισμό για μία πιο χαλαρωτική διάθεση.

μπάνιο χωρίς πλακάκια

Εμείς σου προτείναμε τις αγαπημένες μας συμβουλές για μπάνιο χωρίς πλακάκια κι ελπίζουμε να σε εμπνεύσαμε. Αν είσαι έτοιμος για την ανακαίνιση του μπάνιου σου και ψάχνεις κάποιον να την αναλάβει, απευθύνσου στους ειδικούς! Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το μπάνιο που ονειρεύεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα