3 tips για να μη μυρίζουν τα ρούχα σου μετά το πλύσιμο!

Μυρίζουν τα ρούχα

Σε ποιον δεν αρέσουν τα φρεσκοπλυμένα και μοσχομυριστά ρούχα; Η απάντηση είναι απλή. Σε κανέναν. Απλά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην απολαμβάνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά της άνοιξης που έχουν τα καθαρά ρούχα μόλις έχουν βγει από το πλυντήριο. Τί γίνεται όμως όταν μυρίζουν τα ρούχα, αλλά όχι όπως θα έπρεπε;

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει ότι έχεις και εσύ βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να ξαναπλύνεις τα μόλις πλυμένα ρούχα, γιατί πολύ απλά είναι πιο βρόμικα από πριν. Μη καις τσάμπα ρεύμα. Από τη στιγμή που η άσχημη μυρωδιά εμφανίστηκε την πρώτη φορά, τα πράγματα απλά θα γίνουν χειρότερα. Κάτι γίνεται λάθος στην όλη διαδικασία. Όσες φορές και να προσπαθήσεις, αν δεν το αλλάξεις δεν θα αλλάξει και η μυρωδιά. Πριν ξαναγεμίσεις, λοιπόν, το πλυντήριό σου, διάβασε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Τα μυστικά για να μυρίζουν τα ρούχα σου μόνο φρεσκάδα!

Ξανασκέψου τις συνήθειες σου.

Έχεις σκεφτεί μήπως κάνεις κάτι λάθος όταν βάζεις πλυντήριο; Πέρα από τις βασικούς κανόνες που πρέπει να τηρείς σε κάθε πλύση να ξεχωρίζεις, ας πούμε, τα λευκά από τα χρωματιστά, τα ευαίσθητα από τα ανθεκτικά, κλπ, υπάρχουν και κάποια ακόμα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Για αρχή, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς το κατάλληλο πρόγραμμα και τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Για να εξαφανίσεις τις άσχημες μυρωδιές, πρέπει να πλένεις, τουλάχιστον τα ρούχα που το αντέχουν, με καυτό νερό και όχι με κρύο. Ακόμη, αν δεν θες να μυρίζουν τα ρούχα σου, είναι πολύ σημαντικό να μη γεμίζεις ασφυκτικά το κάδο και να μη το παρακάνεις με το μαλακτικό. Όσο καλή και αν είναι η πρόθεση σου, αν δεν τηρείς τους κανόνες χρήσης του προϊόντος, πιθανότατα θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα

Μην αφήνεις τα ρούχα να κάθονται.

Ας δούμε ένα υποθετικό σκηνικό. Έβαλες τα ρούχα σου στο πλυντήριο και το προγραμμάτισες να ξεκινήσει στις 2 το βράδυ, για να λειτουργεί με το νυχτερινό ρεύμα. Προφανώς και άκουσες μετά από καμιά ώρα, κάπου μέσα στον ύπνο σου, έναν μικρό ενοχλητικό θόρυβο που σε ενημέρωνε ότι το πλυντήριο σου έχει κάνει τη δουλειά του. Και εσύ άλλαξες πλευρό. Εντάξει, δεν είναι τόσο υποθετικό τελικά. Όταν, είχες χρόνο να αδειάσεις το κάδο του πλυντηρίου σου, συνειδητοποιήσες τη δυσάρεστη έκπληξη. Όσο εσύ καθυστερείς, τα βακτήρια αυξάνονται και πληθύνονται μέσα στον κάδο με αποτέλεσμα να μυρίζουν τα ρούχα σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, φρόντισε να βεβαιωθείς ότι θα τα απλώσεις έγκαιρα για να μην κάνεις διπλή δουλειά.

Καθάρισε το πλυντήριο σου.

Αν ακολουθείς πιστά τους κανόνες χρήσης, τόσο του πλυντηρίου όσο και των προϊόντων που χρησιμοποιείς, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Με το πέρασμα του χρόνου η συσκευή σου συγκεντρώνει μικροοργανισμός που γρήγορα μετατρέπονται στη γνωστή μούχλα. Όσο αντιφατικό και να σου ακούγεται, το πλυντήριο σου θέλει τακτικό καθάρισμα. Ένα σπιτικό κόλπο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το εξής.

Βάλε το πλυντήριο σου να κάνει άδειο μια πλύση, μόνο που αντί για απορρυπαντικό, βάλε στη θήκη μισή δόση ξίδι και μισή μαγειρική σόδα. Όταν τελειώσει βάλε το να κάνει ένα ξέπλυμα και έτοιμο. Από δω και στο εξής τα ρούχα σου θα έχουν τη λαχταριστή μυρωδιά που τόσο θέλεις. Αν παρά όλα αυτά, οι άσχημες μυρωδιές επιμένουν, ήρθε η ώρα για έναν επαγγελματία. Κάλεσε έναν τεχνικό για να εξαφανίσει τα κρυμμένα άλατα που εσύ δεν μπορείς να εντοπίσεις και να σου αλλάξει τυχόν φίλτρα που έχουν βουλώσει.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρεις έμπειρους και αξιολογημένους τεχνικούς ηλεκτρικών συσκευών που θα φροντίσουν άμεσα το πρόβλημα σου. Θες τα ρούχα σου να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα; Η λύση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα