Οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού που θα σώσουν την τσέπη σου!

Έκανες κίνηση ματ για τη τσέπη σου και τοποθέτησες ενεργειακό τζάκι; Ή ακόμα σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις; Ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού, η απόδοση του μπορεί να φτάσει 70% - 80% έναντι των κανονικών που έχουν 10% - 15%.

Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι καίει έως και 4 φορές λιγότερα ξύλα από ότι τα συμβατικά. Όλα αυτά μιλώντας καθαρά οικονομικά, χωρίς να συζητήσουμε για το πόσο πιο φιλικό είναι για το περιβάλλον μας. Τα πλεονεκτήματά του είναι αρκετά, αλλά υπάρχουν και για αυτό συγκεκριμένοι κανόνες λειτουργίας, που πρέπει να ακολουθείς.

Οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού που σου εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα!

Μη είσαι άπληστος/η και το πιέζεις υπερβολικά.

Το ενεργειακό τζάκι είναι σίγουρα απίστευτα αποτελεσματικό και οικονομικό. Δεν είναι, όμως, μαγικό. Μην το πιέζεις να ξεπερνάει τις δυνατότητες του, γιατί σύντομα θα το εξαντλήσεις. Δεν μπορείς να ζεστάνεις ένα σπίτι 200 τ.μ. με μια εστία που προορίζεται για 100τ.μ.. Όσες ώρες και να το αφήσεις να καίει, δεν θα το καταφέρεις. Για αυτό λοιπόν, σεβάσου τις δυνατότητες του, ενημερώσου για την ισχύ του και χρησιμοποίησε το ανάλογα.

Να το αγαπάς και να το δείχνεις.

Το τζάκι σε οποιαδήποτε μορφή του είναι από τα πιο αγαπημένα στοιχεία σε ένα σπίτι. Αν λατρεύεις τη ζεστασιά του που σου προσφέρει, πρέπει να του ανταποδίδεις κι εσύ κάτι. Ο τακτικός καθαρισμός και συντήρηση είναι από τις βασικότερες οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού. Οι λεπτομέρειες είναι ίδιες με αυτές για το συμβατικό, τόσο για την εστία όσο και την καμινάδα. Η συντήρηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, ενώ ο καθαρισμός εξαρτάται από τη χρήση. Αν δεν το φροντίζεις, θα σε εγκαταλείψει να το ξέρεις!

Για να μην είναι όλα μαύρα κι άραχνα.

Για να μην μαυρίζει το κρύσταλλο της εστίας σου πολύ γρήγορα, πρέπει να προσέξεις τι καις. Αν τα ξύλα σου δεν είναι αρκετά ξερά ή είναι βρεγμένα, τότε είναι πολύ πιθανό η καπνιά να είναι περισσότερη από την αναμενόμενη. Ακόμη να ελέγχεις συχνά ότι τα κορδόνια γύρω από τα κρύσταλλο εφαρμόζουν καλά και δεν μπαίνει αέρας μέσα. Αν είναι φθαρμένα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα. Παρόλα αυτά, το να αντιμετωπίσεις τη μαυρίλα είναι σχετικά εύκολο. Είτε με ειδικά καθαριστικά, είτε με καθαριστικό τζαμιών, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Αν, ωστόσο, η μουντζούρα επιμένει, μην πεισμώσεις κι εσύ. Απευθύνσου σε έναν ειδικό για να μη γρατζουνίσεις το τζάμι σου.

Ιδιαιτερότητες που πρέπει να θυμάσαι.

Το τι καις παίζει ρόλο στη θέρμανση σου. Ούτε το συμβατικό, ούτε το ενεργειακό τζάκι είναι ο κάδος σου. Μην το χρησιμοποιείς για να πετάς μέσα ότι θες. Τέλος, σημασία πρέπει να δίνεις και στον τρόπο που ανοίγεις το τζάμι του τζακιού σου. Η πόρτα πρέπει να ανοίγει 2-3 εκατοστάτα για περίπου 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σιγά σιγά να ανοίγεις και την υπόλοιπη. Μη ξεχαστείς και την ανοίξεις απότομα γιατί ο αέρας που θα εισβάλει μέσα, θα πετάξει τον καπνό έξω. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό ε;

Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης ενεργειακού τζακιού για να πετύχεις τη μέγιστη απόδοση, καθαρά και οικονομικά. Για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσεις, στο Douleutaras.gr υπάρχει ο έμπειρος επαγγελματίας που έχει τη λύση. Μάλλον ο Άγιος Βασίλης δεν χωράει να κατέβει από το ενεργειακό σου τζάκι, αλλά τα δώρα που θα κερδίσεις είναι πολύ περισσότερα. Δεν τον έχεις ανάγκη, λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ!

 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα