Οργάνωση μπάνιου: 5 Οικονομικά & Εύκολα Tips!

οργάνωση μπάνιου

Η σωστή οργάνωση μπάνιου, βοηθάει το χώρο να είναι πάντα λειτουργικός αλλά και όμορφος. Χρησιμοποιώντας σωστά συνηθισμένα, αλλά και ασυνήθιστα αντικείμενα, εκμεταλλεύεσαι κάθε σπιθαμή στο έπακρον!

Οργάνωση μπάνιου: Top συμβουλές!

Πως μπορεί μία παλιά θήκη περιοδικών να βοηθήσει στην οργάνωση του μπάνιου σου; Επιπλέον, πως μπορεί ένας αχρησιμοποίητος δίσκος σερβιρίσματος να είναι η λύση για τα καθαριστικά που είναι παρατημένα σε όλο το ντουλάπι; Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορείς να αγοράσεις ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ωστόσο, θα σε συμβουλεύαμε να ξεσηκώσεις όσα αντικείμενα δε χρησιμοποιείς πια και να τους δώσεις μία νέα χρηστικότητα, αξιοποιώντας τα στην οργάνωση του μπάνιου σου. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μοναδικές λύσεις για την οργάνωση μπάνιου, που θα σου λύσουν τα χέρια και θα κερδίσουν πολύτιμο χώρο στο μπάνιο σου!

1. Ράφια 

Εάν μπορείς να κάνεις αλλαγές στο μπάνιο σου, η νούμερο 1 λύση στην οργάνωσή του είναι η τοποθέτηση ραφιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ράφια από βιβλιοθήκες που δε χρησιμοποιείς πια και να τα βάλεις πάνω από την πόρτα ή στους τοίχους του μπάνιου σου! Χρησιμοποίησε καλαθάκια που μπορείς να διακοσμήσεις μόνη/-ος για να οργανώσεις τις πετσέτες, τα περιοδικά και τα χαρτιά υγείας σου.

2. Ντουλαπάκι μπάνιου

Χρησιμοποίησε εκείνο το δίσκο μπαχαρικών που πιάνει χώρο στην κουζίνα για να οργανώσεις τα καθαριστικά στο ντουλάπι του μπάνιου σου. Ο περιστρεφόμενος μηχανισμός που διαθέτει στο κάτω μέρος του, θα σε βοηθήσουν να επιλέγεις το καθαριστικό που χρειάζεσαι, χωρίς να ανακατεύεις όλο το ντουλάπι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γυρίσεις το δίσκο! Εκμεταλλεύσου την πόρτα του ντουλαπιού τοποθετώντας γαντζάκια και ράμπες, ώστε να τακτοποιήσεις το πιστολάκι των μαλλιών. Κρέμασε άδεια γλαστράκια και καλαθάκια και βάλε σε μία τάξη τις οδοντόκρεμες , τα απορρυπαντικά και τα καλλυντικά σου.

3. Οργάνωση ντουζιέρας ή μπανιέρας

Ακόμα και η κουρτίνα του μπάνιου σου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οργανώσεις τα αφρόλουτρα και τα σφουγγάρια σου! Εφόσον έχεις τη δυνατότητα, μπορείς να τοποθετήσεις έναν επιπλέον βραχίονα στη μπανιέρα σου, χωρίς την κουρτίνα. Τοποθετώντας γαντζάκια στο βραχίονα, μπορείς να κρεμάσεις τα πάντα και να  αποσυμφορήσεις τη μπανιέρα σου από την ακαταστασία.

4. Οργάνωση νιπτήρα

Θυμάσαι εκείνες τις φρουτιέρες που σου είχαν δωρίσει και δεν τις χρησιμοποιήσες ποτέ; Ήρθε η ώρα να βγουν στο φως και να βάλουν σε τάξη τον πάγκο του νιτπήρα σου!

5. Συρτάρια μπάνιου

Σε αυτή την περίπτωση μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μία θήκη για μαχαιροπίρουνα ή να φτιάξεις αυτοσχέδιες θήκες για να οργανώσεις τα συρτάρια του μπάνιου σου.
Διάβασε επίσης: Οργάνωση ντουλάπας: 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!
Επίσης, στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα κουτάκια για αυτήν ακριβώς τη χρήση, για κάθε τσέπη! Μπορεί να σκεφτείς ότι αυτές οι λύσεις θα "κλέψουν" χώρο από το συρτάρι σου, αλλά σου εγγυόμαστε ότι κάνοντας αυτό το βήμα, θα οργανώσεις όλα τα καλλυντικά σου, και θα περισσέψει και χώρος.

Bonus: Πόρτα του μπάνιου

Η πόρτα του μπάνικου, μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την οργάνωση των πετσετών όλης της οικογένειας! Μπορείς να τοποθετήσεις μία ή δύο ράμπες και να κάνεις χώρο για όλες εκείνες τις πετσέτες που συνωστίζονταν στο μπάνιο σου μετά το ντουζ.
Οργάνωση μπάνιου

Image credits_Pinterest

Στην αγορά κυκλοφορούν και ράμπες που μπορείς να κρεμάσεις στο πάνω μέρος της πόρτας, ώστε να μην μπεις στον κόπο να τις βιδώνεις.  Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται η ράμπα που θα πάρεις, να μην εμποδίζει το κλείσιμο της πόρτας.
Διάβασε επίσης: Οργάνωσε τα Ντουλάπια της Κουζίνας σου σε 3 Βήματα!

Ελπίζουμε, λοιπόν, να σε βοηθήσαμε να τακτοποιήσεις οικονομικά το μπάνιο σου. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποιον ειδικό για να κατασκευάσει για σένα περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους ξυλουργούς άμεσα & οικονομικά!

anakainisi banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα