5+1 Φυσικοί Τρόποι για να διώξεις τις Μύγες από το Σπίτι σου!

Τρόποι για να διώξεις τις Μύγες από το Σπίτι

Ποια είναι τα πιο ενοχλητικά έντομα μέσα στο σπίτι; Καλά, ίσως σου έρχονται αρκετά στο μυαλό. Αλλά από τα πιο ενοχλητικά και βρωμερά έντομα είναι σίγουρα οι μύγες! Τρυπώνουν πολύ εύκολα μέσα στο σπίτι σου πριν καν το καταλάβεις. Κάθονται παντού και μεταφέρουν αρκετά μικρόβια που είναι βλαβερά για την υγεία. Έτσι, εύλογα θα αναρωτιέσαι “πώς να διώξω τις μύγες;”.

Είναι γεγονός ότι οι μύγες έλκονται από τα απορρίμματα, κάθε τι γλυκό, όπως η ζάχαρη, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ψίχουλο. Επίσης, οι μύγες συχνά γεννούν τα αυγά τους σε φρούτα και λαχανικά, επομένως θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός/-ή και κατά προτίμηση, να τοποθετήσεις σίτες στα κουφώματα. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι για να απαλλαγείς από τους απρόσκλητους πετούμενους επισκέπτες σου.

Πώς να διώξω τις μύγες από την Αυλή και το Σπίτι;

1. Αρωματικά βότανα και φυτά

Το οξύμωρο που συμβαίνει με τις μύγες είναι το εξής: μπορεί να προσελκύονται από τα σκουπίδια σου, αλλά απωθούνται από αρωματικά βότανα. Βότανα που απαντούν στο πώς να διώξω τις μύγες είναι η λεβάντα, η μέντα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Με λίγα λόγια οτιδήποτε μυρίζει όμορφα σε εμάς. Τοποθέτησε, λοιπόν, μια μικρή ποσότητα από τα αποξηραμένα αυτά βότανα σε ένα τούλινο σακουλάκι και κρέμασε το σε γωνίες που συχνάζουν οι εχθροί σου. Με τον τρόπο αυτό ο χώρος θα μυρίζει ωραία και οι μύγες θα εξαφανιστούν! Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια και ως φυτά. Για παράδειγμα, η λεβάντα είναι ένα εκπληκτικό εντομοαπωθητικό για το μπαλκόνι σου. Ταυτόχρονα, το ίδιο ικανά είναι και το έλαιο ευκαλύπτου και λεβάντας. Πότισε ένα ύφασμα με ένα από τα δύο έλαια και έπειτα κρέμασέ το στη γωνιά που εντοπίζεις συνήθως τις μύγες.

2. Γαρύφαλλο σε λεμόνι

Όχι, δε μιλάμε για το λουλούδι, αλλά για το γαρύφαλλο ως μπαχαρικό. Είναι ένα καρύκευμα που οι μύγες απεχθάνονται. Για να φτιάξεις, λοιπόν, ένα υπέροχο φυσικό απωθητικό τοποθέτησε μερικά γαρύφαλλα επάνω σε ένα κομμένο λεμόνι. Πέρα από το ότι θα διώχνει μύγες αλλά και κουνούπια, θα αποτελεί ένα καλαίσθητο αρωματικό για το χώρο σου. Μπορείς να το αφήσεις στην κουζίνα ή στο μπάνιο, ώστε να μην πλησιάζουν οι μύγες ή στο μπαλκόνι σου για να μη μπαίνουν στο σπίτι. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι “πώς να διώξω τις μύγες με γαρύφαλλο σε λεμόνι”. Ωστόσο, όταν το προσπαθήσεις θα καταλάβεις ότι πετυχαίνει!

Απαλλάξου από τα μυγάκια στο μπάνιο με αυτούς τους τρόπους!

3. Σακούλα με νερό

Άλλη μια απάντηση στο πώς να διώξω τις μύγες από το σπίτι είναι μια σακούλα με νερό. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται είναι ικανή για να αποτρέψει την εισβολή των μυγών στο χώρο σου. Ειδικά εάν οι μύγες εισέρχονται στο σπίτι σου από τα παράθυρα ή το μπαλκόνι, αποτελεί μια ιδανική λύση. Κρέμασε μια καθαρή διάφανη σακούλα καλά κλεισμένη γεμάτη με νερό στο μπαλκόνι ή στο παραθυρόφυλλό σου. Οι μύγες την αποφεύγουν γιατί στα μάτια τους φαίνεται ως ένας τεράστιος ιστός αράχνης, ενώ ταυτόχρονα ο ήλιος ανακλάται στο νερό και τις αποπροσανατολίζει. Με την ίδια τεχνική μπορείς να τοποθετήσεις σακούλες με νερό στην αυλή και τον κήπο σου, κρεμώντας τες από τα δέντρα. Οι μύγες δεν θα πλησιάζουν αυτές τις περιοχές.

4. Λευκό ξύδι

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις, το λευκό ξύδι είναι φημισμένο για τις ιδιότητες του στον καθαρισμό του σπιτιού. Αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά καθαριστικά και πρέπει να βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό. Ωστόσο, είναι και ένας φυσικός τρόπος να διώξεις τις μύγες μια για πάντα. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του ξυδιού απωθεί τις μύγες, άρα μπορείς να βάλεις λίγο σε μερικά ποτήρια και να τα τοποθετήσεις σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. Μην αναρωτιέσαι πια “πώς να διώξω τις μύγες από το σπίτι και την αυλή”. Το λευκό ξύδι δεν σε έχει απογοητεύσει ποτέ στα tips για το σπίτι!

5. Μηλόξυδο και υγρό πιάτων

Σε αντίθεση με το λευκό ξύδι, το μηλόξυδο προσελκύει τις μύγες. Επομένως, είναι μια ευκαιρία για να το χρησιμοποιήσεις ως παγίδα. Το υγρό πιάτων από την άλλη, έχει την ιδιότητα να βαραίνει τα φτερά τους με αποτέλεσμα να βουλιάζουν. Για να στήσετε την παγίδα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκάλι. Κόψε το λαιμό του μπουκαλιού, αναποδογύρισε τον και στερέωσέ τον με μια ταινία. Στη συνέχεια πρόσθεσε νερό έως το ένα πέμπτο του μπουκαλιού, 4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο και 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα. Ανακάτεψε το μείγμα και η παγίδα σου είναι έτοιμη!

6. Καθαρισμός κουζίνας

Εάν αναρωτιέσαι ‘πώς να διώξω τις μύγες’ δεν αρκούν μόνο οι φυσικοί τρόποι απώθησης που προτείναμε παραπάνω. Θα πρέπει και εσύ να προφυλάσσεις το σπίτι σου από τους εχθρούς. Δε θα σου πούμε να έχεις κλειστές πόρτες και παράθυρα, καθώς ένα σπίτι χρειάζεται αερισμό, αλλά να τοποθετήσεις σίτες. Ταυτόχρονα, καλό είναι να φροντίζεις την καθαριότητα της κουζίνας σου. Μην αφήνεις ψίχουλα στο τραπέζι και τον πάγκο σου και πέρνα όλες τις επιφάνειες με ξύδι. Επίσης, προσπάθησε να σκεπάζεις τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά, που αποτελούν συχνά επιλογή των μυγών.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία “πώς να διώξω τις μύγες από το σπίτι”. Ωστόσο εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού, εμείς είμαστε εδώ! Προγραμμάτισε τον καθαρισμό του σπιτιού σου στην υπηρεσία του Douleutaras.gr Cleaning και επίλεξε την οικιακή βοηθό που επιθυμείς.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα