Βλάβη στην κεραία της τηλεόρασης σου; Αυτές είναι οι πιο πιθανές αιτίες!

Βλάβη στην κεραία της τηλεόρασης σου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη χαλάρωση που σου προσφέρει η παρακολούθηση της αγαπημένης σου ταινίας, σειράς ή εκπομπής μετά το πέρας μιας κουραστικής ημέρας. Τι γίνεται όμως αν η κεραία της τηλεόρασης σου σε προδώσει και δεν έχεις καλό σήμα ή ακόμη χειρότερα δεν έχεις καθόλου σήμα; Προτού καλέσεις έναν έμπειρο επαγγελματία για την επισκευή της τηλεόρασης σου, ανακάλυψε τις πιθανότερες αιτίες για το κακό της σήμα.

Εδώ θα βρεις μερικές από τις πιο πιθανές αιτίες που προκαλούν πρόβλημα στην κεραία της τηλεόρασης σου!

1. Φθορά του καλωδίου

Η πιο συνήθης αιτία για την κακή ποιότητα τηλεοπτικού σήματος, είναι η φθορά του καλωδίου της κεραίας,  εκτός σπιτιού. Η φθορά στο εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου μπορεί να επιτρέψει ην είσοδο νερού και άλλων ρύπων. Εάν έχεις παρατηρήσει υποβάθμιση της ποιότητας του σήματος ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες ίσως οφείλεται σε αυτό. Η ειδική μονωτική που υπάρχει στο εμπόριο είναι οικονομική και θα δώσει λύση στο πρόβλημά σου.

2. Βλάβη στην υποδοχή του καλωδίου

Πολλές φορές το πρόβλημα με την κεραία της τηλεόρασης μπορεί να πηγάζει κι από το εσωτερικό του σπιτιού σου. Το καλώδιο της κεραίας συνδέεται με μία ειδική πρίζα, στρογγυλού σχήματος. Είναι πολύ πιθανόν η δυσλειτουργία της να προέρχεται από βλάβη σε αυτή τη συγκεκριμένη υποδοχή. Με την πάροδο του χρόνου χαλαρώνει κι αδυνατεί να συγκρατήσει το καλώδιο.

3. Ψηφιακό vs αναλογικό σήμα

Σήμερα γίνεται μία προσπάθεια, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας να εκπέμπεται ψηφιακό σήμα. Εάν η τηλεόρασή σου είναι παλιά, τότε λειτουργεί μόνο με αναλογικό σήμα. Δεδομένου ότι δεν εμπεριέχει αποκωδικοποιητή Mpeg4, χρειάζεται να προμηθευτείς έναν από το εμπόριο. Σε περίπτωση όμως που είναι καινούρια, αρκεί ένας απλός επανασυντονισμός.

4. Λανθασμένος προσανατολισμός κεραίας

Μπορεί να σου ακούγεται ασήμαντο, αλλά έχει μεγάλη σημασία προς τα που θα κοιτάει η κεραία. Για την ακρίβεια, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην ποιότητα εικόνας. Φρόντισε λοιπόν να σιγουρευτείς πως η δική σου είναι σωστά προσανατολισμένη Η εξακρίβωση αυτή γίνεται εύκολα. Απλά άλλαξέ της πορεία και παρατήρησε το αντίκτυπο στην τηλεόρασή σου.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν δώσει λύση στο πρόβλημά σου, μάλλον χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια... Απευθύνσου σε έναν αξιόπιστο ηλεκτρονικό!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα