Συνταγή για σαπούνι: Φτιάξε το δικό σου σαπούνι...ζελέ!

Έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα να πλένουμε τα χέρια μας με μπάρες και υγρά σαπούνια, αλλά πόσες φορές έχεις δει σαπούνι σε μορφή ζελέ; Σίγουρα δε τα έχεις ξαναδεί στα μαγαζιά, αλλά τώρα μπορείς να το φτιάξεις εύκολα, γρήγορα και απλά!

Ανακάλυψε μία πανεύκολη συνταγή για σαπούνι και φτιάξε το δικό σου σε τέσσερα πολύ εύκολα βήματα.

Συνταγή για σαπούνι σε 4 απλά βήματα!

Υλικά:

1/4 κούπας νερό 3/4 κούπας από το αγαπημένο σου αφρόλουτρο/shower gel/κρεμοσάπουνο 1 φύλλο ζελατίνης ή 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη

συνταγή για σαπούνι

Εκτέλεση:

✔Βάλε το νερό και το αφρόλουτρο (ή το shower gel ή το κρεμοσάπουνο) σε ένα κατσαρολάκι και βράσε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

✔Βάλε τη ζελατίνη σου σε ένα μπολάκι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Μόλις συμβεί αυτό στράγγιξε το φύλλο ζελατίνης και ρίξε το μέσα στο μείγμα του σαπουνιού (αν βρήκες ζελατίνη σε σκόνη απλά ρίξε τη ζελατίνη που έχει φουσκώσει στο μείγμα).

✔Βράσε το μείγμα σου μέχρι να μη βλέπεις άλλους κρυστάλλους ζελατίνης και ύστερα ρίξε το μείγμα όπως είναι σε μια φόρμα σιλικόνης που προτιμάς.

✔Άσε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες (0,5 μέχρι 3) μέχρι να στερεοποιηθεί.

Το σαπουνάκι σου είναι έτοιμο!

Μικρά μυστικά:

✔Μπορείς στο μείγμα να προσθέσεις χρυσόσκονη, χρώματα ή ακόμα και να βάλεις από ένα διακοσμητικό της επιλογής σου σε κάθε σαπούνι μόλις το βάλεις στη φόρμα σιλικόνης. ✔Μπορείς αντί για ζελατίνη να χρησιμοποιήσεις agar agar (άγαρ άγαρ) που χρησιμοποιείται όπως θα χρησιμοποιούσες τη ζελατίνη σε σκόνη. ✔Μπορείς να φτιάξεις πολλά μικρά σαπουνάκια - ζελεδάκια ή ένα μεγάλο διακοσμητικό σαπουνοζελέ. ✔Τα σαπούνια διατηρούνται ιδανικά έξω όταν δεν κάνει πολλή ζέστη, χωρίς να χαλάνε με οποιοδήποτε τρόπο!

Η γενική καθαριότητα και το συγύρισμα του σπιτιού σου είναι για σένα μία κουραστική και βαρετή διαδικασία; Προγραμμάτισε το ραντεβού σου με μία έμπειρη οικιακή βοηθό της πλατφόρμας μας και κάνε το να λάμπει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα