8 καταπληκτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για καφέ σαλόνι!

Kαταπληκτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για καφέ σαλόνι

Το σαλόνι είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Είναι το δωμάτιο όπου συνηθίζουμε να καθόμαστε μαζί με τους αγαπημένους μας και να χαλαρώνουμε κι έχει συνδεθεί άρρηκτα με την άνεση και τη φιλική διάθεση. Αν ανήκεις κι εσύ σε εμάς που πιστεύουμε ότι το σαλόνι αξίζει ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα, τότε μάλλον σε απασχολεί το πώς θα το κάνεις πιο όμορφο.

Ίσως να έχεις ακούσει για τις χαλαρωτικές ιδιότητες του καφέ χρώματος και για τη διαχρονικότητα του. Πράγματι, το καφέ μπορεί να αναδείξει πανέμορφα το δωμάτιο του σαλονιού, αλλά και του υπνοδωματίου. Είναι πάντα στη μόδα, συνδυάζεται με πολλά χρώματα και εμπνέει εμπιστοσύνη! Σε ενδιαφέρουν οι συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις κάποιους εξαιρετικούς, κομψούς συνδυασμούς.

8 ιδανικοί συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ αποχρώσεων!

#1 Το διαχρονικό ξύλινο σαλόνι

Έχεις κατασκευάσει το δάπεδο του σαλονιού σου από ξύλο; Υπέροχη επιλογή. Είτε πρόκειται για φυσικό, είτε για συνθετικό ξύλο, υπάρχουν απλούστατοι τρόποι να το αναδείξεις μοναδικά. Γιατί δεν το συνδυάζεις με ξύλινα έπιπλα και έναν ανοιχτό τόνο του καφέ, ή του μπεζ στους τοίχους; Για παράδειγμα, ένας όμορφος τοίχος σε απόχρωση καμηλό, ή εκρού, μπορεί να απογειώσει αισθητικά το σαλόνι σου. Επίσης, τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου και η φυσική πέτρα μπορούν να ταιριάξουν αρμονικά με την καφέ διακόσμηση σου. Σαν πρόσθετη πινελιά αισθητικής, καλωσόρισε ένα όμορφο φυτό στο χώρο σου, ώστε να μη φοβηθείς ότι το δωμάτιο μοιάζει μονότονο.

καφέ ξύλινο σαλόνι

#2 Το μοντέρνο καφέ- γκρι σαλόνι

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ, αλλά αυτός ο συνδυασμός δίνει μια αίσθηση απλότητας και μινιμαλισμού. Το σαλόνι είναι το κατεξοχήν ευάερο και φωτεινό δωμάτιο, γι΄αυτό και σου επιτρέπει να βάψεις τον τοίχο ακόμα και σκούρο καφέ. Αν το συνδυάσεις και με ένα κρυφό σύστημα φωτισμού, θα δεις αμέσως το καθιστικό να μεταμορφώνεται σε ειδυλλιακό τοπίο κατά τις βραδινές ώρες. Αν βρίσκεις ότι το κρυφό σύστημα φωτισμού κοστίζει πολύ, μην ανησυχείς. Τα αρωματικά κεράκια πάντα ήταν, και εξακολουθούν να είναι, πιστοί σου σύντροφοι. Αν τα έπιπλα του χώρου έχουν αποχρώσεις του ανοιχτού γκρι, ή λευκού, η αντίθεση με τον τοίχο θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα.

brown

#3 Το ατμοσφαιρικό καφέ- πορτοκαλί σαλόνι

Και κάπως έτσι έρχονται προς εξέταση οι δυναμικοί συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ. Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό χρώμα που σε προδιαθέτει με φιλική διάθεση για κουβεντούλα με φίλους. Σε κάνει να ανοιχτείς, να νιώσεις άνετα και σε γεμίζει ζωντάνια. Σκέψου το λοιπόν σε συνδυασμό με το βελούδινο καφέ σαλόνι σου. Δεν το βρίσκεις πολύ ξεχωριστό; Πρόσθεσε μερικές πινελιές λευκού για αντίθεση, και δε θα απογοητευτείς. Τα χρώματα αυτά προσδίδουν έναν φιλικό αέρα στο χώρο όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι το φθινόπωρο. Αν συνηθίζεις λοιπόν να κάνεις αλλαγές στο καθιστικό σου, ανάλογα με την εποχή, εξέτασε προσεκτικά αυτή την επιλογή. Αν επιθυμείς κάτι πιο ανοιχτόχρωμο για να ταιριάζει ιδανικά και στην εποχή της άνοιξης, μπορείς αντί για πορτοκαλί να χρησιμοποιήσεις κίτρινο χρώμα.

orange

#4 Το πολυτελές καφέ- μπεζ σαλόνι

Αν επιθυμείς να πετύχεις ένα κομψό και κλασικό αποτέλεσμα, ο συνδυασμός αυτός θα σου λύσει τα χέρια. Ίσως να μην το γνώριζες, αλλά το μπεζ συγκαταλέγεται στις αποχρώσεις του καφέ και είναι ένα από τα γήινα χρώματα που μπορούν να σε βγάλουν από ποικίλες δύσκολες καταστάσεις. Συνδυάζεται εύκολα με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά χώρου σου, χωρίς να δημιουργεί “θόρυβο”. Είναι διακριτικό και δεν εμποδίζει το φως να διαχέεται στο χώρο. Αν τα έπιπλα του καθιστικού σου είναι ξύλινα, τότε σίγουρα θα λατρέψεις το αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, θα δεις το δωμάτιο να αποκτά μια διάθεση πολυτελείας και μεγαλοπρέπειας με μοναδικό στυλ.

beige

#5 Το χαρούμενο καφέ- πράσινο σαλόνι

Είσαι λάτρης του πράσινου χρώματος; Αν ναι, τότε θα αγαπήσεις αυτή την επιλογή. Αναλογίσου ένα φωτεινό σαλόνι με χαρούμενη διάθεση, με τοίχους στην απόχρωση του εκρού, ή του ανοιχτού μπεζ και τις αγαπημένες σου πράσινες κουρτίνες. Φοβάσαι πως ο συνδυασμός είναι παράτολμος; Σκέψου πως το μόνο που χρειάζεται να διασφαλίσεις, είναι ότι τα πράσινα έπιπλα, ή αντικείμενα, έχουν μια ανοιχτή απόχρωση, όπως του lime. Ο συνδυασμός αυτός θα φέρει χαμόγελα σε σένα και στους αγαπημένους σου. Αν μάλιστα είσαι ένα πολύ ενεργητικό άτομο και έχεις ανάγκη να χαλαρώνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, γιατί να μην εκμεταλλευθείς τις χαλαρωτικές ιδιότητες του πράσινου χρώματος; Βέβαια, επειδή πρόκειται για έναν ιδιαίτερο συνδυασμό, ο οποίος ενδείκνυται κυρίως για το υπνοδωμάτιο, μπορείς να συμβουλευτείς έναν έμπειρο διακοσμητή για να συζητήσετε την επιλογή.

green

#6 Το αυτοκρατορικό καφέ- μωβ σαλόνι

Αυτό είναι το σημείο όπου αποδεικνύεται ότι οι συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ δεν έχουν τελειωμό. Το μωβ δίνει μια νότα καλλιτεχνική στο χώρο, δηλώνει τη δημιουργικότητα και την έκφραση. Επίσης, έχει συνδεθεί με την ανακούφιση από το άγχος και τη σταθεροποίηση των συναισθημάτων. Όσο για την αισθητική του άποψη, θεωρείται πως είναι ένα χρώμα αυτοκρατορικό, βασιλικό. Φαντάσου λοιπόν πόσο ενδιαφέρον θα είναι το αποτέλεσμα με τοίχους σε καμηλό και μπεζ αποχρώσεις, με μωβ στοιχεία στα έπιπλα. Τι αποχρώσεις θα έχουν όμως τα μωβ στοιχεία; Νιώσε ελευθερία να επιλέξεις σκουρόχρωμες, ή ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο και το πόσο φωτεινό θέλεις να είναι το δωμάτιο.

purple

#7 Το ολοκληρωτικά καφέ σαλόνι

Μήπως φοβάσαι ότι αν ολόκληρο το σαλόνι σου είναι καφέ, θα είναι βαρετό; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη! Το καφέ είναι το κατεξοχήν γήινο χρώμα, με πάμπολλες αποχρώσεις που ταιριάζουν θαυμάσια μεταξύ τους. Καφέ των καβουρδισμένων κόκκων, κοκκινωπό καφέ, καστανό, εκρού, καμηλό, μπεζ, και άλλες ξεχωριστές αποχρώσεις. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς να πετύχεις, μπορείς να επιλέξεις πιο ανοιχτόχρωμες ή πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις του καφέ, για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου. Φρόντισε οι τοίχοι σου είναι χρωματισμένοι σε διαφορετικές αποχρώσεις από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σου και τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά!

Αυτοί ήταν κάποιοι ενδιαφέροντες συνδυασμοί χρωμάτων για σαλόνι καφέ, που αξίζουν να έχουν μια θέση στο σύνολο επιλογών σου. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί, χάρη στην ευκολία του καφέ χρώματος να συνδυαστεί με ποικίλα στοιχεία του χώρου. Χρειάζεσαι μια μοναδική ιδέα, ειδικά για το δικό σου καφέ σαλόνι; Επικοινώνησε με τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και βρες αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα