Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω;

Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω;

Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις κουζίνα και και δεν ξέρεις την απάντηση στην ερώτηση: “Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω”; Εμείς είμαστε εδώ! Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε τις κυριότερες κατηγορίες κουζίνας, ώστε να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και την τσέπη σου! 

Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω- Είδη ηλεκτρικής κουζίνας

Η Κουζίνα είναι η κυριότερη συσκευή που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα και αποτελείται από το συνδυασμό εστιών και φούρνου. Τα κυριότερα είδη κουζίνας διακρίνονται με βάση την τοποθέτηση (ελεύθερες ή εντοιχιζόμενες), την πηγή ενέργειας (ρεύμα ή αέριο) που χρειάζονται και τα είδη εστιών (εμαγιέ, επαγωγικές, κεραμικές) και φούρνου (άνω και κάτω). 

#1. Ελεύθερη

Η κουζίνα που τοποθετείται στο χώρο χωρίς περιορισμό στο σημείο που θέλεις. Συνήθως έχει τα μάτια στο πάνω μέρος και το φούρνο στο κάτω και είναι εμαγιέ.

#2. Εντοιχιζόμενη

Η κουζίνα που μπαίνει μέσα στη σύνθεση των ντουλαπιών ή τον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσεκτική μέτρηση πριν αγοράσεις την κουζίνα, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετηθεί. Επίσης χρειάζεται να σκεφτείς αν θα τοποθετήσεις την κουζίνα ενιαία ή θα χωρίσεις το φούρνο από τις εστίες και θα τα τοποθετήσεις σε άλλα σημεία. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσεις το φούρνο και στο πάνω μέρος, εφόσον το επιτρέπει η κουζίνα σου. 

Είδη εστιών

  • Εμαγιέ

Η κλασική κουζίνα των παλιών μας χρόνων. Οικονομικές, ανθεκτικές στο χρόνο, αλλά αργούν να ζεταθούν.
  • Κεραμικές εστίες

Αρκετά πιο ακριβές από τις εμαγιέ εστίες αλλά πιο αποδοτικές και γρήγορες στη θέρμανση. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ανθεκτικές και μπορεί να γρατζουνιστούν εύκολα.

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω
 

  • Επαγωγικές εστίες

Οι επαγωγικές είναι η τελευταία λέξη στις εστίες. Η λειτουργία τους βασίζεται στο ότι το σκεύος με το που έρθει σε επαφή με τις εστίες ζεσταίνεται αυτόματα.  Είναι πολύ ασφαλής επιλογή αφού αν ξεχάσεις την κουζίνα ανοιχτή και δεν έχεις σκεύος επάνω, η κουζίνα δεν παράγει θερμότητα. Ωστόσο χρειάζεται σκεύη που να είναι συμβατά με τις εστίες και η τιμή τους είναι ιδιαίτερα υψηλή. Τέλος, καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα από τα υπόλοιπα είδη κουζίνων. 

 

Λειτουργία κουζίνας

  • Ηλεκτρική

Χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει. Ηλεκτρικές είναι και οι περισσότερες οικιακές ηλεκτρικές κουζίνες.
  • Αερίου

Η ενέργεια της κουζίνας παράγεται μέσω της καύσης αερίου. Τις συναντάμε συνήθως σε επαγγελματικές κουζίνες. 

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω

  • Μικτή

Μπορούν να λειτουργήσουν και με τους δύο τρόπους, δηλαδή και με αέριο και με ρεύμα.

Τι να λάβεις υπόψη;

Η απάντηση στην ερώτηση "Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω" αποτελείται από μερικές ακόμα παραμέτρους: Ενεργειακή κλάση Εφόσον σκοπεύεις να αγοράσεις ηλεκτρική κουζίνα, καλό είναι να δώσεις έμφαση στην ενεργειακή κλάση καθώς κουζίνες με ενεργειακή κλάση Α και άνω, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές αλλά θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα από το ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχεις και μία πιο φιλική προς το περιβάλλον συσκευή.
Διαθέσιμα προγράμματα Εφόσον μαγειρεύεις συχνά στο σπίτι, πιθανώς χρειάζεσαι μία κουζίνα που διαθέτει πολλά προγράμματα ψησίματος και πολλές διαβαθμίσεις στη θερμοκρασία. Αν από την άλλη ίσα που ασχολείσαι με το μαγείρεμα καλό είναι να μην σπαταλήσεις πολλά χρήματα και να αγοράσεις μία απλή κουζίνα με τις βασικές λειτουργίες.  Τρόπος καθαρισμού Πολλές σύγχρονες κουζίνες διαθέτουν προγράμματα που κάνουν το καθάρισμα του φούρνου παιχνιδάκι, όπως για παράδειγμα:
  • Αποσπώμενη πόρτα και γκριλ: Για εύκολο καθάρισμα

  • Πυρόλυση: Αυτοκαθαριζόμενος φούρνος με υψηλές θερμοκρασίες

  • Υδρόλυση: Φούρνος που καθαρίζεται εύκολα με χρήση νερού. 

Τί ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω
Διάβασε επίσης: Καθαρισμός φούρνου με αμμωνία με 2 εύκολους & γρήγορους τρόπους!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βάλεις σε μία τάξη τις σκέψεις σου και να σου απαντήσαμε στην ερώτηση “Τι ηλεκτρική κουζίνα να διαλέξω”! Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς με την εγκατάσταση, τη συντήρηση ή την επισκευή κουζίνας, καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας και κλείσε ραντεβού άμεσα με αξιόπιστο τεχνικό! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα