Τι Χρώμα Κουφώματα να Βάλω ανάλογα με το Στυλ του Σπιτιού μου;

Χτίζεις τώρα το σπιτικό σου ή απλώς θέλεις να αντικαταστήσεις τα παλιά σου κουφώματα; Αφού πήρες διαστάσεις, διάλεξες υλικό μεταξύ αλουμινίου ή PVC και αποφάσισες το είδος, είναι λογικό να αναρωτιέσαι τώρα “τι χρώμα κουφώματα να βάλω;”. Αποτελεί μια πρόκληση, καθώς η επιλογή πρέπει να “πηγαίνει” τόσο με τον εξωτερικό όσο και με τον εσωτερικό χώρο. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις το χρώμα που ταιριάζει με βάση το στυλ του σπιτιού σου!

Ακόμα και αν διαθέτεις κουφώματα μπορείς να τους αλλάξεις εύκολα το χρώμα για να ανανεώσεις το χώρο σου. Τα κουφώματα προσδίδουν αρκετά οφέλη σε ένα σπίτι, όπως μόνωση, θέρμανση και ασφάλεια. Γιατί, όμως, να μη προσθέσεις σε αυτά και ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα; Οι απλές λύσεις όπως το λευκό χρώμα στα κουφώματα είναι πλέον βαρετές. Θα πρέπει να εκμεταλλευτείς το γεγονός ότι στην αγορά κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, πράγμα που δε σε δεσμεύει αλλά σου δίνει το όφελος του να επιλέξεις.

6 Λύσεις για χρώμα στα κουφώματα που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα!

1. Ξύλινη όψη

τι χρώμα κουφώματα να βάλω

Image Credits: Pinterest/ Terhi Piltonen

Μια από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές ως απάντηση στην ερώτηση “τι χρώμα κουφώματα να βάλω;” είναι η όψη ξύλου. Στις εταιρείες κατασκευής κουφωμάτων θα βρεις μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που παραπέμπουν σε ξύλο. Υπάρχουν τόσο σκούρες όσο και ανοιχτές αποχρώσεις. Χαρακτηριστικό, ακόμα, είναι το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είναι αληθοφανές, αφού σχηματίζονται μέχρι και “νερά” ή ρόζοι. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις ταιριάζουν άψογα σε ένα σπίτι που θέλει να δώσει παραδοσιακό ή ρουστίκ στυλ στη διακόσμηση. Επίσης, αν πρόκειται να μετατρέψεις τα ξύλινα κουφώματα με ενεργειακά, αυτή είναι μια ιδανική λύση για να μη σου φανεί απότομη η αλλαγή. Ακόμα και τα παράθυρα αλουμινίου μπορούν να έχουν χρώμα απομίμησης ξύλου, αν το θέλεις!

2. Μπλε

τι χρώμα κουφώματα να βάλω

Image Credits: Pinterest/ Pangyaporn Sri.

Το βαθύ μπλε της θάλασσας είναι ένα υπέροχο χρώμα για τα κουφώματά σου. Κυρίως είναι ιδανικό εάν έχεις σπίτι σε νησί και δε θέλεις να αλλοιώσεις την αισθητική της περιοχής, αλλά θες να αποκτήσεις κουφώματα αλουμινίου. Ακόμα, όμως, και αν δε ζεις σε νησί ή κάποια παραθαλάσσια περιοχή, αλλά θες να επικρατεί νησιωτικό στυλ στο σπίτι σου, πρέπει να το επιλέξεις. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι ικανό να σε ταξιδέψει νομίζοντας ότι βρίσκεσαι διακοπές όλο το χρόνο. Επομένως, γιατί όχι;

3. Γκρι

Στην ερώτηση “τι χρώμα κουφώματα να βάλω;” θα σου απαντήσουμε με το γκρι. Ναι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα σε κουφώματα, αλλά όχι άδικα. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα που μπορείς να συνδυάσεις τόσο με τη διακόσμηση του εσωτερικού, όσο και με αυτή του εξωτερικού χώρου. Ωστόσο, δε σου το προτείνουμε λόγω δημοτικότητας και ευκολίας. Το γκρι είναι το βασικό χρώμα στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης. Επομένως, εάν αυτό είναι που κυριαρχεί στο σπίτι σου, δεν έχεις καλύτερη επιλογή από τα γκρι κουφώματα.

https://blog.douleutaras.gr/pos-katharizoume-ta-koufomata-alouminiou/

4. Πράσινο

τι χρώμα κουφώματα να βάλω

Image Credits: Pinterest/ megan beasley

Μια ακόμα λύση που σου προτείνουμε για το τι χρώμα κουφώματα να βάλω είναι το πράσινο. Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας και της πίστης, αλλά και αυτό που επικρατεί στη φύση. Αυτό, λοιπόν, το κάνει ιδανικό για εξωτικές κατοικίες, σπίτια στην επαρχία ή σπίτια που διαθέτουν κήπο. Ταιριάζει άψογα με ένα σκηνικό γεμάτο λουλούδια και φυτά. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγε κανείς ότι είναι ένα δεσμευτικό χρώμα σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού. Μπορείς, όμως, να διατηρήσεις ένα περισσότερο μίνιμαλ στυλ ή να επιλέξεις χρωματισμούς όπως κίτρινο και πορτοκαλί που ταιριάζουν άψογα.

5. Κόκκινο, κίτρινο ή μοβ

τι χρώμα κουφώματα να βάλω

Image Credits: Pinterest/Marvin Windows and Doors

Μήπως, όμως, θέλεις να κάνεις τη διαφορά με τα κουφώματά σου; Εάν ναι, τότε διάλεξε ζωηρά χρώματα για τα κουφώματα, όπως το κόκκινο, το κίτρινο ή το μοβ. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα του κοινού, αλλά με αυτά σίγουρα θα κλέψεις τις εντυπώσεις. Ωστόσο, για να εναρμονιστούν θα πρέπει η εσωτερική διακόσμηση να είναι μοντέρνα και να κινείται σε ποπ ή ρετρό στυλ.

6. Γήινα χρώματα

τι χρώμα κουφώματα να βάλω

Βέβαια, εάν είσαι λάτρης του κλασικού η απάντηση στην ερώτηση “τι χρώμα κουφώματα να βάλω;” είναι εύκολη. Σου προτείνουμε γήινα χρώματα ή ακόμα και λευκό, τα οποία δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Μπορείς να κρατήσεις στους ίδιους τόνους, όπως μπεζ ή καφέ, και τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου. Φυσικά, εάν αυτή η επιλογή σου φαίνεται σχετικά απλή, υπάρχει δυνατότητα να της δώσεις το κάτι παραπάνω. Επίλεξε, λοιπόν, να συνδυάσεις τη γήινη απόχρωση με ένα εφέ. Στην αγορά θα βρεις γυαλιστερό, ματ ή περλέ φινίρισμα, πράγμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία ¨τι χρώμα κουφώματα να βάλω” και να σε βοηθήσαμε να αποφασίσεις. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια για τη μετατροπή ή την τοποθέτηση κουφωμάτων, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα