Γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό μου;

Tρέχει νερό από το κλιματιστικό

Καθώς σιγά-σιγά η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού σου. Οι 28 βαθμοί έγιναν 20, ο ζεστός αέρας μετατράπηκε σε δροσιά και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, σύντομα κατάλαβες ότι κάτι πάει λάθος. Τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!

Το πρώτο σημάδι είναι, συνήθως, ο σχηματισμός σταγόνων στην επιφάνεια της μονάδας του air- condition. Μετά ακολουθούν μικρές λιμνούλες στο πάτωμα κάτω από το κλιματιστικό και τότε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι ο εντοπισμός των πιθανών αιτιών και η επίλυση του προβλήματος ώστε να σταματήσει να τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε για ποιους λόγους μπορεί να συνέβη αυτό και τι πρέπει να κάνεις, ώστε να μην σου ξανατύχει.

Οι συνηθέστερες αιτίες που τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου!

1. Bρώμικα Φίλτρα

Αν έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που άλλαξες τα φίλτρα, δεν πρέπει να αναρωτιέσαι γιατί τρέχει νερό από το κλιματιστικό σου. Αν τα φίλτρα είναι βρώμικα, μερικώς η παντελώς βουλωμένα, είναι θέμα χρόνου να παγώσουν τα πηνία του εξατμιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόλις λιώνει ο πάγος, να υπερχειλίζει η λεκάνη αποστράγγισης και το νερό να καταλήγει μέσα στο σπίτι.

Διάβασε επίσης: Καθάρισε τα Φίλτρα του Κλιματιστικού σου σε 5 Απλά Βήματα!

2. Βουλωμένος σωλήνας αποχέτευσης

Το νερό του κλιματιστικού διαφεύγει από την εσωτερική μονάδα, μέσω ενός σωλήνα αποχέτευσης. Η συσσωρευμένη σκόνη, οι βρωμιές και η μούχλα, μπορούν να οδηγήσουν στο βούλωμα του σωλήνα με το πέρασμα του χρόνου. Αφού, λοιπόν, το νερό δεν μπορεί να διαφύγει από τον σωλήνα αποχέτευσης, επιστρέφει πίσω στην εσωτερική μονάδα. Τι θα πρέπει να κάνεις τότε; Κάλεσε έναν έμπειρο ψυκτικό για να ξεβουλώσει το σωλήνα αποχέτευσης, ώστε να μη δεις ξανά νερό να τρέχει από το κλιματιστικό σου.

3. Κακή εγκατάσταση

Αν το air condition σου είναι πολύ νέο για να έχουν προλάβει να βρωμίσουν τα φίλτρα και να βουλώσει ο σωλήνας αποχέτευσης, τότε πιθανότατα το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκατάσταση του κλιματιστικού. Αν δεν έγινε σωστά η μέτρηση των διαστάσεων του ή αν δεν τοποθετήθηκε σωστά η λεκάνη αποστράγγισης, είναι πολύ λογικό να βλέπεις νερό στην επιφάνεια του αλλά και στο πάτωμα. Στην περίπτωση αυτή θα σου συστήναμε να καλέσεις έναν έμπειρο ψυκτικό, προτού πιάσουν τα κρύα.

4. Σκουριασμένη ή κατεστραμμένη λεκάνη αποστράγγισης.

Αν το κλιματιστικό σου είναι πλεόν αρχαιολογικό τότε είναι εξαιρετικά πιθανό το πρόβλημα να οφείλεται στη λεκάνη αποστράγγισης. Με το πέρασμα των χρόνων η λεκάνη μπορεί να έχει σκουριάσει ή καταστραφεί. Ως αποτέλεσμα το νερό διαφεύγει από το εσωτερικό της και καταλήγει στο πάτωμα ή το χαλί σου.

Διάβασε τι περιλαμβάνει μία σωστή συντήρηση κλιματιστικού από έναν έμπειρο ψυκτικό μας

Φρόντισε το κλιματιστικό σου, πριν σε προλάβει ο καύσωνας! Το Douleutaras.gr έχει όλες τις λύσεις για το πρόβλημα σου.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα