Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κεριά: 5 Ιδέες για διακόσμηση και δώρα!

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις ομορφότερες γιορτές του χρόνου για μεγάλους και παιδιά. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθει η οικογένεια πιο κοντά, λόγω του εορταστικού κλίματος, να ανταλλάξει δώρα και ευχές. Αλλά και για το σπίτι είναι μια ξεχωριστή γιορτή, καθώς στολίζεται με μοναδικό τρόπο και γεμίζει φως και όμορφα χρώματα. Ένας από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους να στολίσεις το σπίτι σου είναι οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά.

Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το στολισμό του σπιτιού, αλλά και να χαρισθούν σε αγαπημένα μας πρόσωπα, σαν προσωπικά δώρα. Αν και μοιάζει απλό να φτιάξεις τα διακοσμητικά μόνος/ -η σου, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ όμορφο. Έπειτα, ένα δώρο που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου μπορεί να έχει πολύ μεγάλη αξία για τους δικούς σου ανθρώπους. Λοιπόν, θα ήθελες να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά;

DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά για μαγικές γιορτές!

Κατασκευές με γυάλες

Οι γυάλες και τα βαζάκια αποτελούν, ίσως, τον πιο εύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις τα διακοσμητικά σου. Αν δεν έχεις ήδη κάποιες γυάλες που δε χρησιμοποιείς στο σπίτι σου, είναι πολύ πιθανό να τις βρεις στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου. Οι διαστάσεις και το σχήμα δεν έχουν σημασία, είναι καθαρά θέμα δικής σου επιλογής. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να φτιάξεις αυτή την κατασκευή, είναι να τοποθετήσεις ένα κερί ρεσό μέσα στη γυάλα.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει δυσκολία, ούτε ιδιαίτερο κόστος ως εδώ. Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσεις πώς θα διακοσμήσεις τη γυάλα σου. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, ή πολύ ταλέντο στις χειροτεχνίες, μια κόκκινη, ή χρυσή κορδέλα δεμένη σε φιόγκο στο λαιμό της είναι αρκετή. Θα φέρει γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, χωρίς να σε δυσκολέψει καθόλου. Αν σου αρέσουν οι πιο σύνθετες λύσεις, μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική του ντεκουπάζ σε γυαλί. Αυτό σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει οποιονδήποτε το δει.

γυάλα με κερί

Pinterest.com

Κατασκευές με ποτήρια

Μήπως έχεις σε κάποιο ντουλάπι ένα σετ ποτηριών που σου έκαναν δώρο, αλλά δεν τα χρησιμοποίησες ποτέ; Αν ναι, τότε μπορείς να τα αξιοποιήσεις σήμερα! Οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά μπορούν να γίνουν, ακόμα και με αυτά τα ξεχασμένα ποτήρια και λίγη έμπνευση. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσεις μέσα σε κάθε ποτήρι ένα ρεσό, ή ένα μεγαλύτερο κερί και να διακοσμήσεις το ποτήρι εξωτερικά. Η εξωτερική διακόσμηση πρέπει, βέβαια, να επιτρέπει στο φως του κεριού να φαίνεται, ακόμα κι αν δε φαίνεται το ίδιο το κερί. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του ντεκουπάζ, όπως και παραπάνω. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωληνάρια με χρυσόσκονη και κομμάτια δαντέλας για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να αφήσεις το εξωτερικό μέρος του ποτηριού ακριβώς όπως είναι και να διακοσμήσεις το εσωτερικό. Για παράδειγμα, μπορείς να δημιουργήσεις στρώσεις από πολύχρωμους ξηρούς καρπούς. Πάνω τους τοποθέτησε το κερί με τέτοιο τρόπο, ώστε να στηρίζεται καλά. Η κατασκευή σου θα είναι, σίγουρα, ξεχωριστή και πρωτοποριακή.

ποτήρι με κερί

Pinterest.com

Κατασκευές με μπουκάλια

Αλήθεια, υπάρχει κανένας που δε θα θαύμαζε ένα όμορφο διακοσμητικό μπουκάλι; Τα διακοσμητικά μπουκάλια είναι ένα πολύ αγαπημένο είδος DIY κατασκευής. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές μπουκαλιών, από άποψη διαστάσεων, σχημάτων και χρωμάτων. Επίσης, έχουν αγαπηθεί για το γεγονός ότι μπορούν να διακοσμηθούν με ποικίλους τρόπους, ανάλογα με το τι επιθυμεί καθένας μας.

Θέλεις να μάθεις έναν πανεύκολο τρόπο για να δημιουργήσεις ένα χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού; Για αρχή, διάλεξε το μπουκάλι, ή τα μπουκάλια σου. Μπορεί να θέλεις να φτιάξεις 2 όμοιες κατασκευές για να έχεις ένα σετ από κηροπήγια. Στη συνέχεια, αγόρασε ψηλές λαμπάδες, οι οποίες χωρούν ακριβώς στο στόμιο των μπουκαλιών, ώστε να στηρίζονται. Τέλος, διακόσμησε τα μπουκάλια σου με στρας, αυτοκόλλητα, κορδέλες, ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει και τα κηροπήγια σου είναι έτοιμα.

μπουκάλια με κεριά

Pinterest.com

Κατασκευές με πιάτα

Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις τη δημιουργικότητα σου για να φτιάξεις εμπνευσμένες συνθέσεις με διακοσμητικά πιάτα. Η ιδέα αυτή είναι ιδανική για να στολίσεις το τραπεζάκι του καθιστικού σου, ή το κέντρο της τραπεζαρίας. Θα χρειαστείς ένα μεγάλο διακοσμητικό πιάτο, ή μια πιατέλα σερβιρίσματος για τη βάση της κατασκευής. Στο κέντρο του πιάτου τοποθέτησε ένα, ή δύο μεγάλα κεριά σε λευκό, κόκκινο, ή ασημένιο χρώμα.

Γύρω από τα κεριά, μπορείς να κολλήσεις μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, κουκουνάρια, ή ό,τι άλλο σε εμπνέει. Φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό να κολλήσεις τα κομμάτια της σύνθεσης μεταξύ τους. Απλώς η ενέργεια αυτή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της κατασκευής σου. Θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις έως 3 διαφορετικά χρώματα για ολόκληρη τη σύνθεση. Έτσι, θα είναι χριστουγεννιάτικη και γιορτινή, αλλά όχι υπερβολική και αντιαισθητική. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι, παν μέτρον άριστον!

πιάτο με κεριά

Pinterest.com

Κατασκευές με κορνίζες

Τα διακοσμητικά πιάτα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις συνθέσεις από χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά. Μια μεγάλη κορνίζα, ή ένα κάδρο, μπορούν επίσης να κάνουν τη δουλειά. Μάλιστα, ίσως το αποτέλεσμα να μοιάζει ακόμα πιο περίτεχνο και να εντυπωσιάζει περισσότερο. Θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις μια κορνίζα, η οποία βαθαίνει στο κέντρο, ενώ προεξέχουν οι γωνίες της. Έτσι, το περιεχόμενο της κατασκευής σου θα κρατιέται μέσα στα επιθυμητά όρια.

Επίσης, δε χρειάζεται η κορνίζα να είναι φανταχτερή. Μπορεί η όψη της να είναι απλή και να δίνει το χώρο στα κεριά και τα υπόλοιπα στολίδια να αναδειχθούν. Ανάλογα με τις διαστάσεις της κορνίζας, μπορείς να τοποθετήσεις παραπάνω από ένα κερί. Γύρω από τα κεριά, τοποθέτησε χρωματιστές χάντρες, ή χριστουγεννιάτικα στολίδια που περίσσεψαν από το δέντρο σου. Μόλις ανάψεις τα κεριά, το αποτέλεσμα θα σε καθηλώσει. Θα μπορούσες να σκεφτείς πιο εύκολη και εντυπωσιακή κατασκευή;

κορνίζα με κεριά

Pinterest.com

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά. Να θυμάσαι πως κάθε χειροτεχνία είναι ξεχωριστή και μοναδική για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους, όταν τη φτιάχνεις με καλή διάθεση και υπομονή. Σου ευχόμαστε να περάσεις τις γιορτές όπως επιθυμείς και θα είμαστε δίπλα σου για οποιαδήποτε ανάγκη του σπιτιού σου.

Θέλεις να ανακαλύψεις περισσότερες Ιδέες για την ανανέωση της διακόσμησης του Σπιτιού σου; Κατέβασε τον Οδηγό Ανακαίνισης που ετοιμάσαμε, εντελώς δωρεάν και μεταμόρφωσε τους αγαπημένους σου χώρους!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα