8 μοντέρνα χρώματα για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με στυλ!

Η διακόσμηση σαλονιού είναι ένα από τα πιο βασικά κομμάτια που μας απασχολούν, όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Είναι, συνήθως, ο μεγαλύτερος χώρος του σπιτιού και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη γενική του όψη. Για το λόγο αυτό συμβουλευόμαστε περιοδικά, ειδικούς στη μοντέρνα διακόσμηση και άλλες πηγές, με σκοπό να βρούμε το στυλ που μας ταιριάζει πραγματικά. Μια ακόμη βασική επιλογή είναι αυτή των χρωμάτων που μας ταιριάζουν. Η αναζήτηση για μοντέρνα χρώματα για σαλόνι είναι μια πολύ λογική κίνηση, για να ανακαλύψουμε τελικά αυτό που χρειαζόμαστε.

Πώς, όμως, μπορείς να διαλέξεις ποια από τα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι ταιριάζουν στο χώρο σου; Υπάρχουν πολλά όμορφα και μοντέρνα χρώματα για να διαλέξεις. Κάποια είναι διαχρονικά και έτσι είναι πάντα στη μόδα. Κάποια άλλα έρχονται στο προσκήνιο για μια σεζόν και αντικαθίστανται από άλλα στη συνέχεια. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να λύσεις αυτό τον προβληματισμό. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε 8 πανέμορφα, μοντέρνα χρώματα για σαλόνι και ιδέες διακόσμησης για να εμπνευστείς. Πιστεύουμε πως με τις ιδέες αυτές θα βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει.

8 μοντέρνα χρώματα για σαλόνι που κλέβουν τις παραστάσεις!

#1 Γκρι σαλόνι

Το γκρι χρώμα έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, μαζί με την αύξηση της δημοφιλίας του μινιμαλιστικού στυλ διακόσμησης. Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει είναι η απλότητα, η αποφυγή του οπτικού θορύβου και η αίσθηση χαλάρωσης. Τόσο σε σκούρες, όσο και σε ανοιχτές αποχρώσεις, το γκρι ταιριάζει άψογα με τη μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού, αλλά και τη βιομηχανική διακόσμηση.

γκρι μινιμαλιστικό σαλόνι

Αν το σαλόνι σου έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις, μπορείς ακόμα και να βάψεις τους τοίχους σε γκρι αποχρώσεις της επιλογής σου. Αν το σαλόνι σου είναι μικρών διαστάσεων, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση σου με διαφορετικό τρόπο. Συνδύασε το με αρκετό λευκό, τόσο στους τοίχους, όσο και στα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Ο χρωματικός αυτός συνδυασμός θα λύσει το πρόβλημα της έλλειψης φωτεινότητας σε χρόνο μηδέν.

#2 Τιρκουάζ σαλόνι

Ειδικά αν σχεδιάζεις μια ανοιξιάτικη- καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού, το τιρκουάζ είναι το ιδανικό μοντέρνο χρώμα για σένα. Σαν χρωματική απόχρωση, το τιρκουάζ βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο. Η λέξη “τιρκουάζ” προέρχεται από τον ημιπολύτιμο λίθο που έχει κοινό χρώμα. Πέρα από το γεγονός ότι ανήκει στα πιο στυλάτα και μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, το τιρκουάζ είναι και πολύ ζωηρό και χαρούμενο σαν χρώμα. Αυτός είναι και ο λόγος που συστήνεται, κυρίως, για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοσμήσεις.

διακόσμηση τιρκουάζ σαλονιού

Το αντίστοιχο χειμωνιάτικο χρώμα που συνδυάζει μπλε και πράσινο, είναι το πετρόλ. Και το πετρόλ είναι πολύ μοντέρνο και κομψό, ενώ συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα. Ωστόσο, είναι πιο σκούρο από το τιρκουάζ και τους καλοκαιρινούς μήνες συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε μικρές επιφάνειες. Αντιθέτως, το καλοκαιρινό τιρκουάζ είναι ιδανικό για τοίχους, κουρτίνες και άλλες μεγάλες επιφάνειες, ώστε να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε διακοπές σε νησί.

#3 Κυπαρισσί σαλόνι

Το πράσινο είναι ένα από τα ομορφότερα γήινα χρώματα για τη διακόσμηση σαλονιού. Μια απόχρωση που έγινε πολύ δημοφιλής τελευταία, είναι το πράσινο της ελιάς. Η απόχρωση αυτή είναι αρκετά σκουρόχρωμη και έχει βάθος, με αποτέλεσμα να ταιριάζει καταπληκτικά σε σαλόνια μεγάλων διαστάσεων. Ωστόσο, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε άλλη μια πανέμορφη απόχρωση του πράσινου χρώματος.

σαλόνι σε κυπαρισσί αποχρώσεις

Η απόχρωση αυτή είναι το κυπαρισσί, το οποίο επίσης είναι σκούρο πράσινο, αλλά πολύ διαφορετικό από το πράσινο της ελιάς. Το κυπαρισσί είναι ιδανικό για να διακοσμήσεις τα έπιπλα του καθιστικού σου με καλύμματα. Επίσης, είναι υπέροχο χρώμα για κουρτίνες σαλονιού σε ανάλαφρα υφάσματα. Όσο για το χρώμα των τοίχων, σου προτείνουμε να προτιμήσεις κάτι σε μπεζ, ή κίτρινη ώχρα, ή λευκό, γιατί όλα αυτά ταιριάζουν πανέμορφα με την κυπαρισσί διακόσμηση του σαλονιού σου.

#4 Μαύρο σαλόνι

Στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, το μαύρο συμβολίζει την πολυτέλεια, αλλά και το στοιχείο του μυστηρίου. Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις πως φέτος το μαύρο είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι. Όπως και στην περίπτωση του γκρι, το χρώμα αυτό ταιριάζει ιδανικά με το μινιμαλιστικό ύφος διακόσμησης, όπως και το βιομηχανικό. Ωστόσο, είναι πιο τολμηρό και προσελκύει τα βλέμματα ακόμη περισσότερο.

σαλόνι σε μαύρο χρώμα

Σου προτείνουμε να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε καθαρές γραμμές, αποφεύγοντας την υπερβολή σε διακοσμητικά στοιχεία. Επίλεξε μαύρο και άσπρο σαν βασικά χρώματα και δε θα χρειάζεται να σε απασχολούν πια τα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι. Ο λόγος είναι, πως θα έχεις μια πολύ εντυπωσιακή διακόσμηση σαλονιού, ώστε δε θα θέλεις να την αλλάξεις. Αν ο συνδυασμός άσπρο- μαύρο σου φαίνεται κάπως άδειος, μπορείς να συνδυάσεις το μαύρο με απαλό μπεζ για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Διάβασε επίσης: Μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες & Χρώματα για κάθε χώρο του σπιτιού σου!

#5 Μπεζ σαλόνι

Το μπεζ είναι ένα μαγικό χρώμα και όχι μόνο χάρη στην ομορφιά του. Όταν το συνδυάζεις με ουδέτερα χρώματα, όπως το λευκό, τότε το μπεζ κάνει αισθητή την παρουσία του. Έτσι, ενισχύει την ηρεμία και την ισορροπία στο χώρο. Από την άλλη πλευρά, αλλάζει εντελώς ρόλο, αν συνδυαστεί με έντονα χρώματα. Αν συνδυάσεις μπεζ χρώμα με άλλα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, όπως κόκκινο, μαύρο, ή πράσινο, τότε “κρύβεται” στα παρασκήνια.

σαλόνι με μπεζ τοίχους

Με άλλα λόγια, λειτουργεί σαν φόντο, επιτρέποντας στα υπόλοιπα χρώματα του χώρου να αναδειχθούν. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μπεζ χρώμα, όπως θέλεις. Είναι κατάλληλο σαν βασικό χρώμα, ή και σαν συμπληρωματικό. Ταιριάζει σε τοίχους, έπιπλα, υφάσματα, ή και διακοσμητικά στοιχεία. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου και με σκούρα και έντονα χρώματα, χωρίς να μοιάζει υπερβολικά γεμάτος.

#6 Σοκολατί σαλόνι

Εφόσον μιλάμε για γήινα μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, δε γίνεται να μην αναφέρουμε και μια απόχρωση του καφέ. Το σοκολατί είναι μια από τις πιο όμορφες σκούρες αποχρώσεις του καφέ, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται και σε βαφές μαλλιών. Σαν απόχρωση, είναι η απόδειξη πως ακόμα και τα σκούρα χρώματα μπορούν να φαίνονται φιλικά και να ταιριάζουν στη διακόσμηση σαλονιού σαν βασικά χρώματα.

σαλόνι σε σοκολατί απόχρωση

Επίσης, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα πως ταιριάζει με τα ξύλινα έπιπλα και το ξύλινο πάτωμα στο σπίτι σου. Αν σκέφτεσαι να βάψεις έναν τοίχο του σαλονιού σε σοκολατί απόχρωση, θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις και με κάποιο ακόμα χρώμα. Σίγουρα, το καφέ μπορεί να σταθεί ως βασικό χρώμα για διακόσμηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ολόκληρο το σαλόνι πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα. Αντιθέτως, κάτι τέτοιο θα έκανε το αποτέλεσμα βαρετό. Συνδύασε το με στοιχεία σε λευκό, ανοιχτό μπεζ, ή απαλό κίτρινο και δε θα το μετανιώσεις ούτε στιγμή.

#7 Βιολετί σαλόνι

Το βιολετί είναι μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μοβ και είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι για τη φετινή χρονιά. Το χρώμα αυτό παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία αξίζει να γνωρίζεις. Αρχικά, ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ διακόσμησης, όπως το ρομαντικό στυλ, το bohemian, αλλά και το σύγχρονο. Σημασία έχει με τι είδους στοιχεία θα το πλαισιώσεις για να υποστηρίξει το στυλ που θέλεις.

σαλόνι σε βιολετί χρώμα

Επίσης, είναι ένα ζεστό χρώμα που ενισχύει την αίσθηση της φιλικότητας του χώρου. Κάτι ακόμη που θεωρείται σημαντικό, είναι πως δε σκοτεινιάζει το χώρο, όπως το σκούρο μοβ. Το βιολετί δεν είναι απλά ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι, αλλά είναι και μια ένδειξη ταυτότητας. Είναι ξεχωριστό και γι’ αυτό αξίζει να εξετάσεις την επιλογή αυτή. Συνδυάζεται ιδανικά με λευκό, απαλό γαλάζιο, μαύρο και καφέ.

#8 Ροζ σαλόνι

Το ροζ θεωρείται ως το χρώμα της θηλυκότητας. Εκπέμπει ζεστασιά, τρυφερότητα και δε μπορεί να λείπει από διακοσμήσεις σε ρομαντικό στυλ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και αποχρώσεις του ροζ που μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερο σύγχρονες, παρά ρομαντικές διακοσμήσεις για το σαλόνι. Για παράδειγμα, το βρώμικο ροζ (pale pink) είναι ένα από τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι και υπνοδωμάτιο που θα συναντήσεις σήμερα.

σαλόνι σε ροζ χρώμα

Έχει λάβει αυτή την ονομασία, γιατί είναι ένα απαλό ροζ, το οποίο μοιάζει να έχει συνδυαστεί με μπεζ. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα εξίσου θηλυκό, αλλά πιο δυναμικό από τις παραδοσιακές αποχρώσεις του ροζ που χρησιμοποιούνταν στη διακόσμηση. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να βάψεις τους τοίχους του σαλονιού σου σε αυτή την απόχρωση και να το συνδυάσεις με στοιχεία σε κίτρινο, λευκό, μπλε, καφέ και μαύρο.

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε με τις ιδέες για τα πιο μοντέρνα χρώματα για σαλόνι! Για το βάψιμο των τοίχων του σπιτιού σου, θα είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας για να ομορφύνεις το σαλόνι σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα