Χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι: 6 Συμβουλές για τη σωστή χρήση τους!

χτιστά μπαρμπεκιού

Μπορούμε να πούμε, πλέον, ότι έχει έρθει για τα καλά το καλοκαίρι. Είναι, λοιπόν, η απόλυτη εποχή για άραγμα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου με καλή παρέα.  Το μπάρμπεκιου είναι η τέλεια λύση για να έχεις όλους τους φίλους σου ευχαριστημένους, χωρίς πολλές προετοιμασίες για να κουραστείς. Έτσι, βγάζεις την ηλεκτρική ψηστιέρα που έχεις φυλαγμένη για τέτοιες περιστάσεις και καταριέσαι που δεν έχεις ένα μεγάλο κήπο με εκείνα τα μεγάλα χτιστά μπάρμπεκιου, όπως στις ταινίες. Μπορεί ο κήπος να μείνει στη φαντασία σου, αλλά γιατί να μην έχεις ένα από τα υπέροχα χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μπάρμπεκιου, όπως οι ηλεκτρικές ψησταριές, ψησταριές με κάρβουνα διαφόρων τύπων και γκαζιού. Ωστόσο, λέγεται ότι το ψήσιμο με κάρβουνο αφήνει την ιδιαίτερη μυρωδιά καπνίσματος στο φαγητό σε αντίθεση με το ψήσιμο με γκάζι. Τα χτιστά μπάρμπεκιου ανήκουν στην κατηγορία των ψησταριών με κάρβουνα. Υπάρχει ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και στυλ που μπορείς να διαλέξεις. Στα πλεονεκτήματά τους συγκαταλέγεται το γεγονός ότι διαθέτει αρκετές σκάλες, ώστε να ελέγχεις την ένταση της φωτιάς και ο μεγάλος χώρος για ταυτόχρονο ψήσιμο μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού.

Παρακάτω θα βρεις κάποια στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζεις, προτού επιλέξεις να κατασκευάσεις χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι.

Τι πρέπει να προσέξεις με τα Χτιστά Μπάρμπεκιου για Μπαλκόνι; 

1. Βεβαιώσου ότι το Μπαλκόνι Αντέχει το Βάρος του Χτιστού Μπάρμπεκιου 

Πρώτα από όλα θα πρέπει να ελέγξεις, με τη βοήθεια ενός μηχανικού, εάν το μπαλκόνι σου είναι κατάλληλο. Ιδιαίτερα σε παλιές πολυκατοικίες, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί πριν δεκαετίες, δεν είναι τα πλέον ανθεκτικά. Ενδέχεται το βάρος του χτιστού μπάρμπεκιου να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντέχει το μπαλκόνι σου. Επομένως, καλό θα ήταν να καλέσεις έναν ειδικό για να αποφύγεις τυχόν ζημιές που, όπως είναι λογικό, κανείς δε θα ήθελε.

2. Έλεγξε αν η πολυκατοικία σου επιτρέπει την Κατασκευή Χτιστού Μπάρμπεκιου στο Μπαλκόνι

Άλλος ένας παράγοντας που ίσως σε επηρεάσει και σου καταστρέψει την ιδέα για χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι είναι η άδεια της πολυκατοικίας σου. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που ένοικοι πολυκατοικιών έχουν ενοχληθεί από τον καπνό που προκαλεί μια ψησταριά. Μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις καλώντας τις αρχές. Αυτό δεν πρέπει να σε απασχολεί όμως, αφού τα χτιστά μπάρμπεκιου οδηγούν τον καπνό μέσω της καμινάδας προς τα επάνω. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση το καταστατικό της πολυκατοικίας σου, ή το συμβόλαιο να απαγορεύει την τοποθέτηση χτιστού μπάρμπεκιου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις μία άδεια από το διαχειριστή, καθώς και τη συγκατάθεση των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους πρόβλημα.

3. Μελέτησε αν η καμινάδα μπορεί να "τραβήξει" τον καπνό

Τα χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι δεν περιλαμβάνουν μόνο το χώρο της ψησταριάς, αλλά όπως είπαμε διαθέτουν και καπνοδόχο. Αυτή έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και θέλει κι αυτή το χώρο της. Θα πρέπει, λοιπόν, να μελετηθεί και να προβλεφθεί εάν μπορεί να τοποθετηθεί μία καμινάδα στο μπαλκόνι σου. Επίσης, φρόντισε να ‘τραβάει’ καλά τον καπνό με την τοποθέτηση ενός μοτέρ ως απορροφητήρα ή του λεγόμενου “καπέλου” στο επάνω μέρος της. Στην περίπτωση που η καμινάδα δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή, ζήτησε από τον επαγγελματία που θα στη φτιάξει να τοποθετήσει μία αλυσίδα κατά μήκος της καμινάδας. Με τον τρόπο αυτό, η αλυσίδα θα ζεσταίνεται και θα ΄τραβάει΄τα θερμά αέρια, που είναι ελαφρύτερα, προς τα πάνω.

4. Προκάτ ή Χτιστά Μπάρμπεκιου για Μπαλκόνι;

Ιδού η απορία! Τα προκατασκευασμένα μπάρμπεκιου είναι έτοιμα σχέδια που έρχονται στο σπίτι σου ολόκληρα ή σε κομμάτια εάν η κατασκευή είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε διαστάσεις, σχέδια και υλικά όπως σχιστόλιθος, πυρότουβλο, τσιμέντο και μπετόν για να διαλέξεις. Σε αντίθεση με τα χτιστά που το σχέδιο που θα χτίσεις το μπάρμπεκιού σου είναι εντελώς προσωπική υπόθεση. Εσύ θα πεις στον τεχνίτη πώς ακριβώς το φαντάζεσαι και εκείνος θα στο κάνει κομμάτι κομμάτι. Όπως ίσως καταλαβαίνεις, βέβαια, το κόστος για το έτοιμο μπάρμπεκιου θα είναι συγκριτικά χαμηλότερο.

5. Τοποθέτηση το Μπάρμπεκιου Μακριά από Φυτά

Φρόντισε η τοποθέτηση της σταθερής ψησταριάς σου να είναι σε σημείο μακριά από φυτά και λουλούδια. Τα χτιστά μπάρμπεκιου για μπαλκόνι είναι η αλήθεια ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρίσκονται κοντά σε κάποιο εύφλεκτο υλικό παρά αυτά σε έναν κήπο που μπορούν να απομονωθούν. Βάλε, λοιπόν, την ψησταριά στη μία γωνία και τα λουλούδια στην απέναντι για να αποφύγεις τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως και να έχει, με φυτά ή χωρίς, είσαι υποχρεωμένος/-η να πάρεις μέτρα ασφαλείας και να διαθέτεις πάντοτε κοντά στο μπάρμπεκιου έναν πυροσβεστήρα για προστασία και ασφάλεια.

6. Πόσο Κοστίζει η Κατασκευή του Μπάρμπεκιου; 

Όταν αναφερόμαστε στο κόστος όλα είναι σχετικά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι παίζει ρόλο με τι συγκρίνεις. Συγκεκριμένα, το κόστος ενός χτιστού μπάρμπεκιου είναι πολύ μεγαλύτερο από μία απλή ηλεκτρική ψηστιέρα. Όμως, μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές λύσεις για προκάτ μπάρμπεκιου σε πολλά μαγαζιά. Ειδικά το γεγονός ότι δεν αναζητάς μια μεγάλου όγκου κατασκευή θα σε διευκολύνει αρκετά. Να τονιστεί ότι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα γίνει άμεση απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψες από τη χρήση που θα κάνεις. Επίσης, πρόκειται για μια επένδυση που θα την έχεις για όλη σου τη ζωή, αφού ο φόβος για κάποια ζημία είναι μηδαμινός.

Εάν θέλεις κι εσύ να δημιουργήσεις το μπάρμπεκιου των ονείρων σου εμείς είμαστε εδώ! Έτσι, θα μπορείς να μαζεύεις την παρέα σου τα βράδια του καλοκαιριού για να επιδείξεις τις ψηστικές σου ικανότητες. Καταχώρησε, λοιπόν, την εργασία σου και πάρε προσφορές για την κατασκευή μπάρμπεκιου από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας.

καθαρισμός καμινάδας

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα