3 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσεις τη σίτα σου πεντακάθαρη!

Καθαρισμός σίτας

Είναι πολλές οι στιγμές ηρεμίας που βιώνεις χάρη σε αυτή, όμως έχεις σκεφτεί πόσο πολύτιμος είναι ο καθαρισμός σίτας προκειμένου να συνεχίσεις να νιώθεις αυτή την ξεγνοιασιά; Είτε βρίσκεται στις πόρτες,  είτε στις μπαλκονόπορτες,  είτε στα παράθυρα των δωματίων σου, οι σίτες είναι ο φρουρός σου! Κρατά τους ενοχλητικούς εχθρούς σου, κουνούπια και μύγες, μακριά από ανεπιθύμητες επισκέψεις. Σου επιτρέπει να γευθείς τα αεράκια, του καλοκαιριού και της άνοιξης, ενώ αφήνει τον λατρεμένο σου ήλιο να περάσει!

Σημαντικό είναι, να τη φροντίζεις και να τη διατηρείς καθαρή, ώστε κι εκείνη να συνεχίζει να σου προσφέρει την αμέριστη προστασία και αγάπη της. Αν σε προβληματίζει ο καθαρισμός σίτας και το πώς θα την κάνεις να λάμψει ξανά, διαβάζεις το σωστό άρθρο! Συμβουλευτήκαμε τους κορυφαίους επαγγελματίες στην τοποθέτηση & επισκευή σίτας και σου παρουσιάζουμε τους τρόπους για να την κρατήσεις πεντακάθαρη!

3 πολύτιμες ιδέες για τέλειο καθαρισμό σίτας!

Οι σίτες λερώνονται και σκονίζονται πολύ εύκολα λόγω της θέσης όπου βρίσκονται. Έρχονται σε επαφή με τα φύλλα των δέντρων, αλλά και με τα σωματίδια σκόνης που μεταφέρει ο αέρας. Κρίνεται έτσι απαραίτητος ο συχνός καθαρισμός τους, ώστε να αποφεύγονται οι αιτίες που τις κάνουν να φθείρονται και να καταστρέφονται. Αν θέλεις οι σίτες σου να αποτελούν κομμάτι του σπιτιού σου για χρόνια, καλό θα ήταν να τις καθαρίζεις γύρω στη μία φορά την εβδομάδα!

Ο αποτελεσματικός καθαρισμός σίτας εξαρτάται και από το είδος της σίτας που έχεις στο χώρο σου. Για παράδειγμα ο καθαρισμός σίτας πλισέ, μπορεί να είναι πιο απαιτητικός, από τον καθαρισμό σίτας κάθετης κίνησης ή τον καθαρισμό σίτας οριζόντιας κίνησης. Ωστόσο, με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσεις να καθαρίσεις αποτελεσματικά τη σίτα σου, χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσεις το πανί.

Διάβασε επίσης: Τι Σίτα να βάλω στα Παράθυρα & τις Πόρτες του Σπιτιού μου;

#1 Πιάσε ξεσκονόπανο & σκούπα

σίτα

Πρόκειται για την πιο απλή εκδοχή που έχει ο καθαρισμός της σίτας σου. Είναι η εύκολη λύση που όμως, εάν εφαρμόζεται συχνά, είναι αποτελεσματική. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί ή ένα ξεσκονόπανο για να απομακρύνεις τη σκόνη από τη σίτα σου. Για τα σημεία όπου δε μπορείς να φτάσεις, τύλιξε σε ένα σκουπόξυλο το μαλακό πανάκι σου ή χρησιμοποίησε τα ειδικά κοντάρια καθαρισμού με πανί. Είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να χρειαστείς την ηλεκτρική σου σκούπα! Φρόντισε να τοποθετήσεις το μαλακό εξάρτημα βούρτσας που διαθέτει και σκούπισε με απαλές κινήσεις τη σίτα σου. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μη σκιστεί η σίτα, αλλά ταυτόχρονα να απορροφηθεί εις βάθος η σκόνη.

#2 Ψέκασε & καθάρισε βαθύτερα

Image Credits | Pinterest

Όσο πιο πολύ επιμείνεις στη λεπτομέρεια, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι και ο καθαρισμός σίτας! Για βαθύτερο καθαρισμό, δημιούργησε το δικό σου υγρό με βάση το νερό και το σαπούνι για τα πιάτα που έχεις στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς έναν κουβά, τέσσερα λίτρα νερό, μία κουταλιά της σούπας από το υγρό πιάτων και, έτοιμο! Ψέκασε το μείγμα σου σε ολόκληρη την επιφάνεια της σίτας σου. Φρόντισε πρώτα να στρώσεις κάτι γύρω από το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη, για να μη λερώσεις ή βρέξεις ό,τι βρίσκεται τριγύρω. Ένα παλιό σεντόνι ή περασμένων ημερών εφημερίδες που δε χρειάζεσαι, είναι μια καλή ιδέα. Συνέχισε τώρα, σκουπίζοντας προσεκτικά τη σίτα σου με ένα στεγνό πανί. Αφαίρεσε κατ΄αυτόν τον τρόπο το μείγμα μαζί με κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά που τη στοιχειώνει. Μπορείς για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα να ξεκινήσεις από την εξωτερική και να καταλήξεις στην εσωτερική και πιο καθαρή πλευρά της.

#3 Το υπέρτατο καθάρισμα

Βήμα 1

Ο πιο βαθύς και αποτελεσματικός καθαρισμός σίτας απαιτεί και την αφαίρεσή της από το σημείο όπου βρίσκεται, εάν αυτό είναι εφικτό. Αφαίρεσε τη σίτα σου και τοποθέτησέ την στον κήπο, στην αυλή ή και στην ταράτσα του σπιτιού σου! Τα εξωτερικά αυτά σημεία θα φιλοξενήσουν το καθάρισμα της σίτας σου και θα συμβάλλουν στο ιδανικό αποτέλεσμα. Αν δε σου είναι εύκολη η μετακίνησή της σε ένα από αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υπόγειο, το γκαράζ ή και τη μπανιέρα του σπιτιού σου! Σε περίπτωση που επιλέξεις κάποιο σημείο, πέρα από τη μπανιέρα σου, βεβαιώσου πως δεν υπάρχει κάποια πέτρα ή κάτι που μπορεί να φθείρει τη σίτα σου. Σκούπισε προσεκτικά και προετοίμασε το έδαφος για να είναι καθαρό, ώστε να την υποδεχτεί με ασφάλεια. Στρώσε κάτω κάποιο παλιό πανί, χαλί ή κάτι άλλο που δε χρειάζεσαι και άφησε τη σίτα επάνω.

Βήμα 2

Επίλεξε τώρα, ή και δημιούργησε, το καθαριστικό που επιθυμείς! Μπορείς να ακολουθήσεις την πιο πάνω συμβουλή με το νερό και το υγρό για τα πιάτα σου. Μπορείς  επίσης να φτιάξεις το καθαριστικό της σίτας σου, με τρία μέρη νερού και ένα μέρος αμμωνία. Η επιλογή αυτή συνίσταται μόνο για σίτες που δεν είναι αλουμινίου, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η αμμωνία ενδέχεται να αποχρωματίσει το μέταλλο. Εάν διαθέτεις σκυλάκι ή κάποιο ζωάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ειδικό σαπούνι που έχεις για το κατοικίδιό σου. Βάλε τώρα σε έναν κουβά το καθαριστικό σου και ψέκασε λίγο λίγο τη σίτα σου!

Βήμα 3

Βασικό σου όπλο για τον τέλειο καθάρισμα σίτας αποτελεί το νερό και κυρίως, το λάστιχο! Η πίεση με την οποία θα πέσει το νερό στην επιφάνεια θα απομακρύνει το υγρό και θα καθαρίσει εις βάθος. Για τα πιο επίμονα βρώμικα σημεία, χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψε προσεκτικά για να διώξεις κάθε ανεπιθύμητα μαύρο σημάδι. Εάν χρειαστεί, επανάλαβε τη διαδικασία με το μείγμα και το λάστιχο, για ένα ακόμα πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

Βήμα 4

Μένει να θαυμάσεις το έργο σου! Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να τινάξεις τη σίτα σου ,ώστε να φύγει το πολύ νερό και να την περάσεις με ένα στεγνό πανί. Επίστρεψε την στη θέση όπου ανήκει και άφησέ τη να τη χτυπήσει ο ήλιος και το αεράκι. Επιτέλους, η σίτα σου θα μοιάζει με καινούρια!

Ονειρεύεσαι τις σίτες σου να κρατάνε χρόνια; Ο καθαρισμός σίτας μπορεί να μοιάζει βαρετή δουλειά, είναι όμως απαραίτητο για να της χαρίσεις την όψη και την καθαριότητα που αξίζει! Εμπιστεύσου την τοποθέτηση, την επισκευή σίτας και ό,τι άλλο χρειαστείς, στους τεχνικούς του Douleutaras.gr. Θα μπορείς και πάλι να απολαμβάνεις το αεράκι του καλοκαιριού που έρχεται και τις ακτίνες του ηλίου, για ώρες!

sites banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα